jasta_a 18.01.06, 21:52 Witam! Mój mąż właśnie zgubił klucz od auta. Niestety nie mamy zapasowego. Co teraz? Miałyście kiedyś podobną sytuację? Czy da się ten klucz jakoś oddtworzyć? Poradzcie coś, bo sprawa pilna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa Re: zgubiony klucz 18.01.06, 22:32 ja pamietam że fachowca wzywalam bo tez nie mialam zapasu, ale jakiego i skad to Ci nie powiem bo nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: zgubiony klucz 18.01.06, 22:52 Możesz dorobić klucz, tylko trzeba wymontować zamek. Zawieziesz do fachowca i ci dorobi, u mnie w Szczecinie takie dorabianie kosztuje ok.160zł. za jeden klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: zgubiony klucz 19.01.06, 08:13 Zwby wymontować zamek to trzeba samochód otworzyć. Bez klucza (a zapasowego nie mają, jak pisze autorka postu) to jest bardzo trudne. Wtedy wzywa się ślusarzy od kluczy do samochodu, oni na miejscu otwierają i klucz potem dorabiają. Należy okazać dokumenty stwierdzające prawo własności do samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: zgubiony klucz 19.01.06, 11:53 sprawdz w ksiazce wozu (chyba tak to sie po polsku nazywa?) czy masz wpisany nr seryjny klucza. jesli tak, to autoryzowany serwis moze dorobic klucze, bez zmiany zamka. to dosc droga impreza, ale i tak tansza niz wymiana calego mechanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: zgubiony klucz 19.01.06, 16:32 jako patron rzeczy zgubionych? Czy może dlatego że to również spraw beznadziejnych? ) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zgubiony klucz 19.01.06, 16:43 2 w 1-beznadziejna sprawa z powodu zagubionego klucza Odpowiedz Link Zgłoś
mm_s Re: zgubiony klucz 20.01.06, 14:59 pól biedy jak ksiażke pojazdu mają w domu, moze serwis coś zaradzi. Gorzej jak książka - jak to zwykle u wiekszości kierowców sie spotyka - jest w schowku w aucie Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: zgubiony klucz 20.01.06, 18:33 ooo, a ja mam w domu, od 16 lat czynny kierowca ) mam wewnetrzny opor przed pozostawianiem jakichkolwiek dokumentow w samochodzie. w sumie ksiazka wozu to tez jakis dokument. kiedys moj tata mial taki sposob, ze w sobie tylko znanym miejscu na zewnatrz samochodu przykleil zapasowy kluczyk. podobno nigdy nikt go nie ukradl ani sie nie zgubil, ale to byly inne czasy teraz bym nie ryzykowala Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: zgubiony klucz 20.01.06, 15:28 Może masz numer klucza. Wtedy powinno się udać bez wyjmowania zamka Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: zgubiony klucz 20.01.06, 18:18 Heh a moj znajomy kiedys zatrzasnal kluczyki w samochodzie bedac na delegacji (wiec zapasowe daleeeeko) i w serwisie mu chcieli rozbijac szybe. W koncu zdesperowany podjechal na postoj taksowek zeby zapytac o jakiegos slusarza wlasnie i mu taksowkarze wezwali..... znajomego zlodzieja samaochodow ktory za 50 zl zalatwil cala sprawe w minute )) To tak w razie zatrzasnietych kluczykow Moj maz tez niedawno zgubil klucz i musielismy dorabiac nowy - nie jest to tania sprawa i kupe klopotu, lepiej to zrobic w serwisie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kleonike Re: zgubiony klucz 20.01.06, 18:48 Moj tez skorzystal z pomocy tasowkarza ,tyle,ze taksowkarz sam pomogl i otworzyl.Idzcie wiec na postoj) Odpowiedz Link Zgłoś