Dodaj do ulubionych

SMUTNE SWIETA

17.04.06, 20:59
Chciałam sie trochę pożalić.Smutne mam z całą rodziną święta w tym roku.Dwa
tygodnie temu zmarł mój tata,a w Wielką Sobotę zmarł mój dziadek,tato
taty.Ciężko się po tym wszystkim pozbierać.Smierć taty była dla mnie
zaskoczeniem,rokowania był dobre.Choć prz takiej chorobie jak rak trudno mówić
o dobrych rokowaniach.Miał 55 lat...
Obserwuj wątek
    • kama90 Re: 17.04.06, 21:05
      Strasznie współczuję.Śmierć bliskiej osoby to cos najbardziej okropnego co może
      się wydarzyć.Pozostaje tylko wiara,że gdzies , kiedyś spotkamy tych wszystkich,
      którzy odeszli.
      Dla mnie są to drugie Świeta Wielkanocne bez kochanej mamy.Bez niej to juz nie
      takie same święta.Dlatego potrafie sobie wyobrazić jak sie czujesz.I wiesz co
      najgorsze jest to,że za rok, dwa bedziesz czuła to samo.Nie wierz w to,ze czas
      leczy rany.
      Trzymaj sie, zycze dużo siły i wytrwałości.
    • czajkax2 Re: Moze cie pociesze 17.04.06, 21:08
      Wiem co czujesz. Mój tato zmarł przed Bozym narodzeniem. Tyle ze 10 lat temu./
      I z doświadczenia moge napisac,ze jednak prawda jest, ze czas leczy rany.
      Owszem,brakuje mi,czesto sie zastanwiam jak wyglądałyby pewne spray gdyby zyl.
      Np jego kontakty z moim męzem, z wnukami. Nigdy sie tego nie dowiem. Ale te
      moje rozwazania straciły juz swopją rozpacz i pozostała łagodna nostalgia.
      • eliza34 Re: Moze cie pociesze 17.04.06, 21:46
        Bardzo mi przykro. Rozumiem jak sie czujesz.
        Mój tatuś też zmarł na raka (69 lat)i jedyne co mogłam robic to modlić
        się,żeby to się nie stało w Boże Narodzenie i rzeczywiście tę łaskę dostałam
        (zmarł 11.01.2004) i tak jak pisze jedna z poprzedniczek- czas mało leczy rany,
        każde święta są szczególnie puste i czuje się w sercu,ze kogoś brakuje. Tak
        samo smutno jest na uroczystościach dzieci (Komuniach, chrztach) i wtedy
        jeszcze chyba bardziej mysli się jakby to wszystko wyglądało gdyby był w tym
        momencie z nami. Ale pociesza mnie,ze ja cichutkę wierzę,ze jest już w Niebie i
        pomaga nam tu na ziemi we wszystkim iże i tak wszyscy tam zmierzamy i kiedyś
        się spotkamy. Może pomysl w ten sam sposób....
        Eliza
    • mamamaciusiar Re: też mi smutno 17.04.06, 21:58
      Eozumiem Cie doskonale... mój tatuś (54 lata) zmarł na zawał w nocy z wielkiego
      piątku na wielka sobotę. Święta były, a właściwie ich nie było... Potem każde
      następne jakieś takie... puste. Minęło 8 lat i ciągle go brakuje, ale można juz
      o tym rozmawiać bez łez... czas leczy. Tegoroczne tez były takie sobie, bo
      jestem na szpitalnym urlopie z moim 7 miesięcznym synkiem. Spędziliśmy w
      szpitalu już miesiąc z zapaleniem płuc, które juz jest wyleczone ale pozostała
      obturacja oskrzeli itd... Popłakuje sobie, ale jak mały nie widzi... Jutro
      wracamy do szpitala. Boże żeby nas tylko wypisali a nie dalej zostawili na
      oddziale...
      Dorota GG 5075262
      • dzoaann Re: też mi smutno 17.04.06, 23:14
        ja jeszcze nie mogę powiedzieć,że czas leczy rany,dalej ryczę i ze śmiercią ojca
        nie pododziłam się wcale...
      • zuzka75 Re: też mi smutno 17.04.06, 23:25
        Bardzo Ci współczuje. Głęboko wierzę, że istnieje coś po śmierci. Wierzę,że tam
        gdzieś są moi bliscy którzy odeszli i że kiedyś się spotkamy. Jak jest mi
        ciężko i źle to myślę o nich, proszę o pomoc. Już minęło przeszło 10 lat jak
        oni odeszli. Mimo tego czasami jak o nich myślę to płaczę z tęsknoty i z żalu,
        że ich nie spotkam i ze ich już nie ma tutaj przy mnie. Z drugiej strony jestem
        wdzięczna za to, że oni byli i że dostałam tyle miłości.
    • pampeliszka przykro mi 18.04.06, 10:08
      Wspolczuje bardzo. Moj tata umarl ponad rok temu, miesiac przed urodzeniem mojej
      coreczki. Nie jest łatwo sie z tym pogodzic, mnie do dzis sie jeszcze nie udalo.
    • a.lenard Re: Smutne Święta 18.04.06, 10:15
      moja bardzo bliska mi babcia umarła przed Swiętami Bożego Narodzenia. Wiem co
      czujesz. Potrzebujecie sporo czasu aby się pozbierać i otrząsnąć. I zawsze
      pierwsze święta bez bliskiej osoby są najgorsze.
    • gelsemium Smutne święta 18.04.06, 11:29
      2 kochane osoby na raz, to zbyt wiele... Przesyłam więc wirtualne uściski
      szczere życzenia. Trzymaj się, proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka