roksanaa22 18.04.06, 19:43 jaką szkołę trzeba ukończyć,żeby zostać położną?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja45 Re: chcę być położną! 18.04.06, 20:35 Niekoniecznie Mozna ukończyć 2 letnie studium medyczne lub 3 letnie studia licencjackie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: chcę być położną! 18.04.06, 20:58 coraz mniej "polozniczych" szkol policealnych - odchodzi sie od tego systemu. polozna wg standardow nauczania powinna miec co najmniej wyzsze studia zawodowe - pierwszego stopnia, czyli dawny licencjat. z reszta po co sie uczyc w policealnej szkole, a potem np robic studia wyzsze. w kazdym razie taka szkole trzeba miec. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: chcę być położną! 18.04.06, 21:13 ekhem nie ma juz szkol policealnych. zmienilo sie prawo i zeby byc polozna trzeba ukonczyc co najmniej licencjat na Akademii Medycznej, badz innej szkole wyzszej. A licencjat to sa STUDIA WYŻSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: chcę być położną! 19.04.06, 00:00 tak pozmienialo sie, jak ja konczylam pielegniarstwo wystarczylo studium teraz juz studia Odpowiedz Link Zgłoś
071979an Re: chcę być położną! 19.04.06, 15:00 hej,ja kończyłam Medyczne Studium Zawodowe we wrocławiu własnie na wydz.położniczym trwało to 2,5roku ale ta szkoła już chyba nie istnieje.A przemyślałas do końca to bardzo ciężki ,odpowiedzialny zawód.Jestem połozną i chodz lubię to co robię czasem wysiadam.szukam pracy w przychodni bo w szpitalu te 12godz zmiany,noce święto nie świeto musisz iść a pensja za grosze ehhh to bardzo osłabia motywację do pracy>brak wolnych weekendów = brak czasu dla rodziny a mam 2letnie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś