gosia1004 24.05.06, 10:17 no dobra, odważę się i zapytam: imię KAMILA - co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bugsia1 Re: Kamila 24.05.06, 10:18 dlaczego nie, najważniejsze, zeby Wam sie pozytywnie kojarzyło ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: Kamila 24.05.06, 10:24 ja mam tak na imie i nie narzekam )) a jak urodzi mi sie chlopczyk to bedzie Kamila podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: Kamila 24.05.06, 10:25 sorki, pomylka bedzie mial na imie KAMIL )) Odpowiedz Link Zgłoś
wydra5555 Re: Kamila 24.05.06, 10:50 ja mam na imie kamila, bardzo mało znam kamil, rodzinka mowi do mnie kama, ale kiedys moj chłopak dawny miał psa który sie wabił kama; pare razy było tak ze on do psa a ja sie pytam "co?", a mimo to to podoba mi sie swoje imie albo to przyzwyczajenie;a i drazniło mnie to zawsze jak wszystkie te starsze ciotki wołały kamilko kamilko, wole poprostu kamila Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Kamila 24.05.06, 18:37 Zawsze kojarzyło mi się z rumiankiem Mojemu mężowi bardzo się podoba, ja nigdy nie nazwałabym tak mojej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
daria_nowak Re: Kamila 25.05.06, 12:44 Bardzo ładne imię. Kobiece i lekkie A jednoczesnie nie banalne mnie się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek19 Re: Kamila 25.05.06, 22:17 ja mam córeczke o imionach Wiktoria -Kamila Ładny zestaw co ? )))))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peliczapla Re: Kamila 27.05.06, 18:54 Cóż, może teraz już trochę oklepane, bo jednak bardzo wiele małych Kamilek przybyło ostatnimi laty. Ja oczywiście, wymyślając imię dla dziecka, nie miałam pojęcia, że sporo rodziców wpadnie na ten sam pomysł, a Kamila to imię, które od zawsze mi się podobało. Zaryzykuję stwierdzenie, że może i jest odrobinkę pretensjonalne - bo takie "kosmopolityczne", znane i wymawialne w każdym (prawie) języku - ale bywają przecież o wiele bardziej ewidentne przypadki prozachodniego snobizmu. Ja też uważam, że jest to imię pełne uroku. Poza tym pasuje też do naszego nazwiska. Co najważniejsze, córka zapytana o to, czy jej własne imię jej się podoba, bez wahania odpowiada, że tak. Ja, nosząc imię bardziej tradycyjne, ale brzmieniowo ciężkawe i jakby "ksztuszące" - nie do końca mogłabym tak odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
peliczapla Re: Kamila 27.05.06, 18:55 Aaa! "Krztuszące", oczywiście. Pomyłka, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś