06.09.06, 14:50
W jakim wieku Wasze dzieci przestały z nich korzystać?
Moja Córa w październiku kończy 2 latka i leje w pieluchy.
Na nocnik siada tylko w ubrankach a z gołą pupą siedzi najwyżej 2 minuty i
ucieka. Na sedesie posiedzi troszkę dłużej ale bez rezultatu.
Obserwuj wątek
    • nadka1 Re: Pieluchy 06.09.06, 16:20
      Moja w listopadzie kończy dwa, i do póki było ciepło i mogła biegać np.w samej
      sukience to wołała si si, biegła na nocnik i robiła,a pieluchy zakładałam tylko
      do spania,obecnie ma chyba jakiś kryzys bo jak już musi zdjąć majteczki i
      spodnie to przymusowo ze dwa razy dziennie w nie narobi i rzadziej tez woła.
    • justimic Re: Pieluchy 07.09.06, 10:58
      moja Ola "porzuciła" pieluchy, gdy miała 2 lata i 2 miesiące - był czerwiec i
      zamiast pieluchy ubrałam Jej majteczki i sukienkę a na nóżki gumowe sandałki...
      majtki zmieniłam jakieś kilkanaście razy.... nocniczek był zawsze na widoku i
      po trzech dniach zapomnieliśmy w dzień o pieluchach, chociaż zdarzyły się
      jeszcze dwie czy trzy wpadki...

ten okres był trudny nie tylko dla Oli ale i dla nas... teoretycznie
      przypominaliśmy Jej o nocniczku ale bez presji i pytań co 10 minut "chcesz
      siku?"... zdarzało się, że w podróży samochodem przez odcinek 5 km stawaliśmy 3
      razy, bo Oli wydawało się, że chce siusiu... ale wszystko ma swój czas i warto
      było zaczekać na odpowiedni moment dla dziecka i być cierpliwym...

nocne pieluchy "pożegnaliśmy" dopiero w wieku 3 lat i 9 miesięcy... Ola przed
      snem wypijała 300ml kakao (zresztą pije do dziś - ma 6 lat) i spała 11-12
      gpdzin, więc szanse na "suchą noc" były bardzo nikłe... aż pewnego dnia sama
      stwierdziła, że śpi bez pieluchy... tej nocy obudziła mnie bym Jej ją z
      powrotem założyła... tak samo następnej a kolejnej już wogóle się nie obudziła
      a łóżeczko było rano suche...
    • mamamikolajcia Re: Pieluchy 08.09.06, 13:59
      Mikołajek w październiku skończy trzy lata, odpieluszyłam go w poprzednie
      wakacje (miał 22miesiące) Przestałam zakładać pieluche i po kilku mokrych
      dniach sam załapał. Niestety nadal zakładam mu pieluchy na noc (w dzień śpi
      bez), wypija 250ml mleka przed snem więc po nocy zawsze pieluszka jest mokra.
      ---
      Mój Mikołajek
      Moja brzuszkowa dzidzia
      • kejtka1 Re: Pieluchy 10.09.06, 17:01
        Moja 12 września kończy 2 lata i już od 2 miesięcy pieluszki zakładamy jej do
        spania. Od kilku dni tylko na noc a dzisiaj mamy zamiar położyć ją bez. Jutro
        powiem, czy była powódźsmile

Małpki w kąpieli
        • kejtka1 Pełen sukces 11.09.06, 12:50
          Natalka pościeli nie zamoczyła, wstała raz koło pierwszej na siusiu i spała do
          rana. Więc pieluszkom mówimy "żegnajcie". Warsztat zmaknęłam więc mam nadzieję,
          że już na całe życie się pożegnałam, no chyba, że wnuki poprzewijam...smile

Małpki w kąpieli
          • asia_grzes Re: Pełen sukces 13.09.06, 16:49
            Werni już od ponad miesiaca korzysta z nocnika badz zasiada na sedesie na
            nakładce.(przerwą były wakacje.nietaktem byłoby oduczac dziecko od korzystania
            z pieluch w gościach). zakładam mu jeszcze pieluszki choc przekonuje sie,ze to
            juz zbyteczne.po 30.09 kiedy juz bedę w pracy po goraczkowym okresie na pewno
            pieluszki zostaną zakładane tylko na noc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka