ahoff 24.09.06, 20:38 Jak sprac plamy z marchewki? pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betulinka Re: Jak sprac plamy z marchewki? 24.09.06, 20:44 Wlasciwie nie wiem czy ci pomoge-niedawno poplamilam sobie bluzke polewa jagodowa z lodow i babcia poradzila mi namoczyc plame w zwyklym mleku.Poskutkowalo,ale z pewnoscia sa rozne rodzaje tkanin.Natomiast plamy z ciemnych owocow i barwiacych warzyw na ciuszkach piore rocznemu synkowi w Jelpie.Po kilku praniach efekt jest widoczny.Wiecej pomyslow nie mam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fka77 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 24.09.06, 20:59 Wystaw ubranka na słońce to jedyna rada i wszystkie plamy wyblakną jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: SŁOŃCE :) 24.09.06, 21:52 rozwieś pranie na balkonie tak aby słońce dobrze na nie padało - po plamach ni śladu (tak samo się pozbywam plam z nektarynek którymi moje dziecko lubi się upaprać Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: najlepszy na plamy jest kwasek cytrynowy!!!!! 24.09.06, 21:56 Powiem Ci jak ja robie. Jak tylko plama powstanie, piorę zwykłym mydłem. Wszystko schodzi marchewka, soki, kupki itd. Na starą plamę sama nie mam pomysłu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basia752 Szare mydło 24.09.06, 22:17 Nie wiem, czy stare plamy zejdą, ale ja przed praniem plamy nacieram szarym mydłem, płuczę, jeszcze raz szare mydło i już bez płukania piorę w pralce w 60st.Używam wizira sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 09:56 ja mialam pelno swoich i dziecka ciuchow w marchewce i nic nie schodzilo a uzywam niemieckich proszkow w zelu ktore sa ponoc najlepsze (persil i lovela) no i kolezanki polecily mi VANISH w takiej rozowej puszce, SUPER!!!!!!! wszystkie plamy zeszly!!! przed praniem nakladasz na plamy i jeszcze do proszku dorzucasz i czysciutkie, zarowno biale rzeczy jak i kolorowe Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 10:45 vanish dla dziecka? to już lepiej niech nosi poplamione ubranka. toż to mega stężenie chemii. nie używa się normalnych proszków, tylko dziecięce, a potem traktuje vanishem - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
elka136 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 11:25 Nic się dziecku nie stanie po waniszu bo przeciez na końcu prania jest opcja płukanie lub dodatkowe płukanie. Ja w nim piorę ciuszki małej od 5 miesiąca i jakoś nic jej się nie stało. A jak wanisz nie pomaga to słońce i jeszcze raz słońce - to najlepsza metoda, czasami nie trzeba wanisza. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 15:22 to czemu pierzemy ciuszki w proszku dla dzieci? bo jest delikatniejszy. moja szwagierka prała ciuszki w paście BHP - wg instrukcji służy wyłącznie do mycia rąk, twarzy nią myć nie można. i nic się dzieciom nie stało. to jest argument? dla mnie nie. proszki dla dzieci są na bazie delikatnych składników, nie będę skóry dziecka faszerowała zwykłymi proszkami a tym bardziej vanishem Odpowiedz Link Zgłoś
snyewy proszki dziecięce i vanisch 08.10.06, 21:21 >>>nie używa się normalnych proszków, tylko dziecięce, a potem traktuje vanishem - bez sensu.<<< no właśnie... chm... Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Jak sprac plamy z marchewki?-skuteczny sposób 04.10.06, 11:49 jeżeli są to plamy wyłącznie z marchewki to przelać wrzątkiem, schodzi przepieknie. Polecam Poradnik babuni /w kioskach/ dotyczący usuwania plam.Do innych plam czasem stosuję wode utlenioną , ślady po krwi schodza od razu, a czasem pomaga i w innych plamach pozdrawiam misia) Odpowiedz Link Zgłoś