Dodaj do ulubionych

Jak sprac plamy z marchewki?

24.09.06, 20:38
Jak sprac plamy z marchewki? pomocy...
Obserwuj wątek
    • betulinka Re: Jak sprac plamy z marchewki? 24.09.06, 20:44
      Wlasciwie nie wiem czy ci pomoge-niedawno poplamilam sobie bluzke polewa
      jagodowa z lodow i babcia poradzila mi namoczyc plame w zwyklym
      mleku.Poskutkowalo,ale z pewnoscia sa rozne rodzaje tkanin.Natomiast plamy z
      ciemnych owocow i barwiacych warzyw na ciuszkach piore rocznemu synkowi w
      Jelpie.Po kilku praniach efekt jest widoczny.Wiecej pomyslow nie mam.Pozdrawiam
      • fka77 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 24.09.06, 20:59
        Wystaw ubranka na słońce to jedyna rada i wszystkie plamy wyblakną jak należy.
        • luna333 Re: SŁOŃCE :) 24.09.06, 21:52
          rozwieś pranie na balkonie tak aby słońce dobrze na nie padało - po plamach ni śladu (tak samo się pozbywam plam z nektarynek którymi moje dziecko lubi się upaprać smile
    • aniqa1 najlepszy na plamy jest kwasek cytrynowy!!!!!!!!! 24.09.06, 21:51
      • jola427 Re: najlepszy na plamy jest kwasek cytrynowy!!!!! 24.09.06, 21:56
        Powiem Ci jak ja robie. Jak tylko plama powstanie, piorę zwykłym mydłem.
        Wszystko schodzi marchewka, soki, kupki itd. Na starą plamę sama nie mam
        pomysłu. Pzdr.
        • basia752 Szare mydło 24.09.06, 22:17
          Nie wiem, czy stare plamy zejdą, ale ja przed praniem plamy nacieram szarym
          mydłem, płuczę, jeszcze raz szare mydło i już bez płukania piorę w pralce w
          60st.Używam wizira sensitive.
    • lucy.sol Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 09:56
      ja mialam pelno swoich i dziecka ciuchow w marchewce i nic nie schodzilo a
      uzywam niemieckich proszkow w zelu ktore sa ponoc najlepsze (persil i lovela)
      no i kolezanki polecily mi VANISH w takiej rozowej puszce, SUPER!!!!!!!
      wszystkie plamy zeszly!!! przed praniem nakladasz na plamy i jeszcze do proszku
      dorzucasz i czysciutkie, zarowno biale rzeczy jak i kolorowe
      • moreno500 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 10:45
        vanish dla dziecka? to już lepiej niech nosi poplamione ubranka. toż to mega
        stężenie chemii. nie używa się normalnych proszków, tylko dziecięce, a potem
        traktuje vanishem - bez sensu.
        • elka136 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 11:25
          Nic się dziecku nie stanie po waniszu bo przeciez na końcu prania jest opcja
          płukanie lub dodatkowe płukanie. Ja w nim piorę ciuszki małej od 5 miesiąca i
          jakoś nic jej się nie stało. A jak wanisz nie pomaga to słońce i jeszcze raz
          słońce - to najlepsza metoda, czasami nie trzeba wanisza.
          • moreno500 Re: Jak sprac plamy z marchewki? 25.09.06, 15:22
            to czemu pierzemy ciuszki w proszku dla dzieci? bo jest delikatniejszy. moja
            szwagierka prała ciuszki w paście BHP - wg instrukcji służy wyłącznie do mycia
            rąk, twarzy nią myć nie można. i nic się dzieciom nie stało. to jest argument?
            dla mnie nie. proszki dla dzieci są na bazie delikatnych składników, nie będę
            skóry dziecka faszerowała zwykłymi proszkami a tym bardziej vanishem
        • snyewy proszki dziecięce i vanisch 08.10.06, 21:21
          >>>nie używa się normalnych proszków, tylko dziecięce, a potem traktuje vanishem
          - bez sensu.<<<
          no właśnie... chm...
    • misia_mama_ptysia Jak sprac plamy z marchewki?-skuteczny sposób 04.10.06, 11:49
      jeżeli są to plamy wyłącznie z marchewki to przelać wrzątkiem, schodzi
      przepieknie. Polecam Poradnik babuni /w kioskach/ dotyczący usuwania plam.Do
      innych plam czasem stosuję wode utlenioną , ślady po krwi schodza od razu, a
      czasem pomaga i w innych plamach
      pozdrawiam
      misiasmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka