Dodaj do ulubionych

robotki reczne - wyprawka

IP: *.* 23.04.01, 14:49
Czesc dziewczyny! Czy ktoras z Was spodziewajacych sie Dzidziusia (lub majacych juz dzieci, choc pewnie Wy nie macie czasu na takie historie...) zajmuje sie np robieniem sweterkow na drutach lub tego typu robotkami recznymi? Bardzo chcialabym wiedziec, czy tylko mi odbilo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Drabek Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 23.04.01, 15:28
      Katasiu! Nie tylko Tobie odbiło. A właściwie dlaczego odbiło? Dla mnie to jest bardzo fajne zajęcie, uwielbiam robić na drutach i w moich swetrach chodzi juz kilkanaście osób. Pierwszy sweter dla córki zrobiłam jeszcze w ciąży i wiesz co? Okazał się tak duży, że posłużył jako prezent dla rocznej dziewczynki. Ale drugi (który kończyłam w szpitalu) był już OK i mja dzidzia wróciła do domu w sweterku, spodniach i butach zrobionych przeze mnie. Teraz mam własciwie czas na robótki tylko w pociągu, ale i tak nieźle mi idzie. Trzymaj się. Pozdrawiam
    • Gość: Agnieszka Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 24.04.01, 13:35
      Ja też robię, chociaż teraz raczej dla siebie, bo powoli nie mam sie w co ubrać. Trochę mi przybywa w pasie...Mój mąż goni mnie jednak do pracy nad ciuszkami dla dzidziusia. Dziergam więc paputki, sweterki i czapeczki, choć wydaje mi się, że wszystko będzie za duże... Pozdrawiam
      • Gość: Katasia Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 24.04.01, 13:47
        Aneta, Agnieszka i inne dziewczynyA macie jakies fajne gazety, ksiazki czy cokolwiek z wzorami, schematami i pomyslami takich ciuszkow dla Dzidziusia (czy jestescie tak zdolne, ze z glowy)?
    • Gość: Agnieszka Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 24.04.01, 14:31
      Nie pamiętam tytułu, ale kupuje po tym jak przejrzę i modyfikuję...Tzn zmniejszam, powiększam, upraszczam...Chyba Sandra ma coś dla maluchów. Trochę dostałam kiedyś od koleżanki kiedy robiłam dla innych dzieci. A teraz mogę się powyżywać dla swojego pierworodnego...
      • Gość: Katasia Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 24.04.01, 14:40
        Dzieki, faktycznie musze podejsc do empiku albo innej "gazeciarni" i na spokojnie poszukac
        • Gość: Aneta Drabek Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 25.04.01, 07:31
          Katasiu! Od wielu lat kupuję Sandrę, wszystkie numery, także specjalne (specjalne dla dzieci ukazuje się raz lub dwa w roku, ostatni z nich powinien byc jeszcze w kiosku) i to jest moją inspiracją. Ale zawsze coś zmieniam, modyfikuję, mieszam. Czasem Burda wydaje też numery specjalne dla dzieci, ale rzadko. Czasem inspiracją są tez dzieci na ulicy, a nawet zdjęcia w gazetach. Pozdrawiam. Aneta
    • Gość: Kasia Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 26.04.01, 11:41
      Czesc, dziewczyny!Ja tez jestem w klubie dziergajacych. Wprawdzie zawsze mialam dwie lewe rece do robotek (i lenia), to odkad jestem w ciazy, rzeczywiscie mi odbilo. Druty sa dla mnie nadal zagadka, ale namietnie szydelkuje. I chociaz moje proby nie naleza do zbyt wyrafinowanych (prawde mowiac,wolalabym nawet, zeby spioszki przeze mnie popelnione nie pasowaly na mojego dzidziusia, w przeciwnym razie swiadczyloby to o powaznych dysproporcjach w wygladzie bobasa), to dziubdzianie na szydelku sprawia mi wielka frajde. Teraz robie sukienie do chrztu, bo spodziewamy sie dziewczynki. Korzystam z Sandry, ktora pozyczyla mi kolezanka. Zycze milego "robotkowania"- Kasia
      • Gość: Agnieszka Re: robotki reczne - wyprawka IP: *.* 27.04.01, 14:55
        Przypomniałam sobie... Ostatnio kupiłam gazetkę pt. "Dzieci i dzieciaki" czy jakoś podobnie i tam znalazłam natchnienie i propozycje wzorów.Były też super ubranka do chrztu. Ale dla tych, które umieją i na drutach i na szydełku.Pozdrawiam - Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka