IP: *.* 22.05.01, 10:05
Mam jedno pytanko. Chciałabym założyć sobie aparat na zęby. Najprawdopodobniej pierwsza wizyta u dentysty będzie wiązała się ze zrobieniem prześwietlenia rentgena. Jestem w 23 tygodniu ciąży i nie wiem czy jest to niebezpieczne. Czy macie jakieś rzetelne informacje na ten temat? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 22.05.01, 10:07
      Rentgen wciąży wykonuje się tylko w bardzo poważnych przypadkach. Lepiej się wsptrzymać do po ciązy.
      • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 22.05.01, 10:16
        Może rzeczywiście warto jeszcze troszeczke poczekać? Większą część ciąży masz już za sobą, a aparat, to przecież nie plomba, którą trzeba założy "na już".Pozdrawiam serdecznie. :hello:
    • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 24.05.01, 07:00
      Ja tez bym poczekala, nigdy nic nie wiadomo.
    • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 24.05.01, 11:32
      Ja też miałam taki problem.Mój ginekolog nie zgodził się.Twierdził,że bezwzględny zakaz jestw pierwszych trzech miesiącach a pózniejteż lepiej nie ryzykować(zresztą ja miałam poważny problem z ząbkiem)Wolałam jednak nie narażać maleństwapozdrawiam Karina
      • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 28.06.01, 14:08
        Ja też miałam taki problem.Mój ginekolog nie zgodził się.Twierdził,że bezwzględny zakaz jestw pierwszych trzech miesiącach a pózniejteż lepiej nie ryzykować(zresztą ja miałam poważny problem z ząbkiem)Wolałam jednak nie narażać maleństwapozdrawiam Karina
        • Gość: guest Re: Rentgen IP: *.* 28.06.01, 14:09
          Sorry za poprzedni pusty post, ale komputer mi pozarl. Powtarzam, to co chcialam przed chwila napisac: wada zgryzu nie jest stanem zagrozenia zdrowia czy zycia, wiec, jesli chodzisz z nia przynajmniej 20 lat, to jeszcze te pare miesiecy wytrzymaj. PO co kusic licho?Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka