Dodaj do ulubionych

Rostepy - jak zlikwidowac???

IP: *.* 03.08.01, 08:57
Wiem ,ze o rostepach juz bylo na forum - nie krzyczec na mnie administratorzy - bo przeczytalam cale archiwum, ale nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie.Juz 5 miesiecy po porodzie i zostaly mi staszne !!!:-( rowki na brzuchu, cale brazowe, mimo ze cala ciaze smarowalam brzuch kremem na rostepy... Wiem ze jest jakas metoda laserowego usuwania, czy ktos wie cos o tym, albo o jakiejs innej skutecznej metodzie???PozdrawiamMarta m Oli
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 09:09
      Marto!!!Ja mam ten sam problem i przez okres ciąży pocieszałam się, bo słyszałam o laserowym usuwaniu rozstępów. Tymczasem Gaba ma 10 miesięcy, rozstępy nadal są a o tej rewelacyjnej metodzie nikt nie słyszał :fou: .Może i ja znajdę coś w odpowiedziach na Twój post... a ku pocieszeniu dodam:"Nie my jedne :) "Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 13:25
        NOOO!!!Nie Wy jedne!POMOCY!
        • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 13:50
          Tak jest - help!Ale wiecie co, trzeba by było spróbować kremu na rozstępy - MUSTELI - jest taki specjalny na istniejące rozstępy ...podobno zmniejsz i wygładza ale całkowicie nie likwiduje. Ja narazie nie mogę sprawdzić bo jestem w ciąży i smaruję siękremem tej firmy przeciw powstawaniu.Spróbujcie może tego.ps. Jeśli przyniesie to jakieś efekty dajcie znać.
    • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 14:03
      Metoda laserowego usuwania polega na ścieraniu wierzchnich warstw skóry. Robia to chirurdzy plastyczni - nalezy takowego poszukać. Moja siostra dowiadywała się o taką możliwośc kilka lat temu, po urodzeniu dziecka. Zrezygnowała, w związku z kosztami i możliwymi powikłaniami. I dobrze! Teraz, po osmiu latach nasze "brzuchy" wyglądają prawie tak samo, mimo ze mnie nie pojawił się w ciążąch ani jeden "rozstęp", poza blizną po cesarskim ;). A tak naprawdę jej wygląda lepiej - bo się gimnastykuje, masuje, itd.Wydaje mi się, ze występowanie się rozstępów wiąze sie z wiekiem mamy w ciąży - im młodsza tym częściej się pojawiają. Przynajmniej w mojej rodzinie. Niezaleznie od używanych kremów czy masaży.:hello:
    • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 14:09
      Moja droga od mojego porodu minęło juz 4 i pół roku a na brzuchu mam okropne, bardzo szerokie srebrne pasma, które powodują, że brzuch w tym miejscu wygląda jak pomarszczony lub po poparzeniu :((((( Kontaktowałam sie w ich sprawie z wieloma chirurgami plastykami i jest jedno jedyne rozwiązanie - plastyka brzucha. Pomijając fakt, że to koszt rzędu min. 8 tys. zł. to jest to normalna operacja polegająca na wycięciu części skóry na której znajdują się zmiany - w miejsce blizna po rostępach jest jedna niemal niewidoczna, którą można łatwo schować nawet w stroju bikini. Przy okazji można sobie pieknie skorygowac brzuszek... Innych sposobów nie ma !!!!!Ja na taki zabieg zdecyduję się (oczywiście jeśli uda mi się zebrać pieniążki) po urodzeniu drugiego brzdąca - teraz po prostu szkoda mi było kasy.Bardzo Ci współczuję, jeśli miewasz takie myśli na temat swojego wyglądu jakie mi przytrafiają się od czasu do czasu.Dobrze, że chociaż mój mąż cały czas ma na mnie ochotę ;-)PozdrawiamJoasia mama Miśka 4,5l i Szkrabka ~ 18,02,02
      • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 14:54
        Ogromne dzieki dziewczyny za informacje :bounce:Z jednej strony ciesze sie ze nie ja sama mam takie "znaki" ze urodzilam dziecko a z drugiej powinno nas byc jak najmniej.Mialam nadzieje ze ten zabieg laserowy to zabieg a nie operacja :-(. Zreszta nie wyobrazam siebie jak by mi chcieli wyciac cala skore z rostepami to by mi na brzuchu nic nie zostalo...Chyba zrobie tak jak Joanna i poczekam na 2 dziecko - a przez ten czas witajcie kostiumy jedno czesciowe...i papa kuse bluzeczki. Ale czym to jest wobec mojej Malizny...(to jest akt pocieszania sie)Jeszcze raz serdeczne dzieki :hot:Pozdawiam,Marta m Oli
    • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 17:05
      Z tego co nie dawno wyczytalam, to istenieje zabieg , a nie tylko operacja laserowa do usuwania rozstepow. Robia to niektore zaklady kosemtyczne ( ale nie mam pojecia , gdzie )te roweczki w skorze wypelnia sie taka masa, jakby ceramiczna. Zabieg powoduje zmiejszenie rozstepow, a takze nadaje im naturalny, nierazacy kolor. W skrocie to tak wyglada.Naprawde nie wiem ile za to trzeba zaplacic, ale przypuszczam, ze jest to duzo tansze od lasera, ale i efekt zabiegu jest bardziej maskujacy, niz usuwajacy.Komu zalezy na super ladnym brzuszku moze sobie cos takiego zafundowac.Swoja droga najwazniejsza jest akceptacja wlasnego ciala.Czyli nosek do gory i nie patrzymy na rozstepy!:gun:
      • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 03.08.01, 17:51
        Brzuszek, jak brzuszek, ale co z rpzstępami na piersiach?
        • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 04.08.01, 11:09
          A co z udami? Dzięki za informacje, dziewczyny! Wniosek sam się nasuwa: albo to zaakceptujemy, albo... ostro zaciśniemy pasa i zafundujemy sobie taki zabieg. :)Pozdrawiam!
    • Gość: Ola Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 05.08.01, 22:13
      Polecam krem firmy VICHY zapobiegający rozstępom, i zmniejszający już te istniejące. Kosztuje ok 70 zł, ale myślę, ze warto. Dosłownie już po kilku dniach stosowania rozstępy stają się mniej widoczne. Sama nie mogłam w to uwierzyć!Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac??? IP: *.* 06.08.01, 07:43
        Ja wczoraj przymierzyłam dwuczęściowy kostium kąpielowy w sklepie. Jak się przejrzałam w lustrze, to prawie wyłam!!! Po ciąży nie mam żadnego znaku (oprócz nieco dodatkowego tłuszczyku na brzuszku, ale na wdechu nie widać, he he).Ale NOGI!!! Mało że rozstępy, to cellulitis na CAŁYCH udach od kolan w górę...A rozstępy nawet pod kolanami z tyłu...Pamiątka z okresu dojrzewania, a cellulitis to nie wiem po czym pamiątka...Kostiumu nie kupiłam. Jak widzę niektóre mamy takie chudziutkie, takie szczuplutkie... W ciązy utyłam mało (chociaż jak się na mnie spojrzeć to sklonności do tycia na dłoni), ale co z tego, jak i tak słoń jestem... Juz chyba nigdy na plażę nie wyjdę...:cry: I do tego małe piersi...aaaaaaaaaaaaaaaaaa
        • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac???-do ebe IP: *.* 06.08.01, 08:28
          Hej!W kwestii cellulitisu na udach ,pędz do apteki i kup D-stock Vichy.Ten maziaj działa i to skutecznie :)) Stosowałam regularnie ponad miesiąc i kupiłam strój kąpielowy :bounce:Powodzenia życzę papa,Gosia
          • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac???-do Gosi IP: *.* 06.08.01, 09:37
            Rety, serio?????????A na ile starcza tubka? (bo o cenę wolę nie pytać).I NAPRAWDĘ wygładza? Stosowałam różne (polskie) mazidła, ale jakoś nie pomagały...:sarcastic:
          • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac???-do ebe IP: *.* 06.08.01, 15:51
            Już spieszę z odpowiedzią.D-stock kosztuje około 80zł. (sporo taniej niż inne specyfiki) starcza na około miesiąc ,ja zaszalałam i starczyło tylko na 3 tygodnie.To jest naprawdę skuteczne maziajstwo :)) Bardzo sceptycznie odnoszę się do takich kremów ,ale ten działa:gun: cellulitis !!!!Pozdrowionka ,Gosia
        • Gość: guest Re: Rostepy - jak zlikwidowac???-do ebe IP: *.* 06.08.01, 09:56
          Hej, z cellulitem jest prościej, tutaj bardzo pomagają masaże limfatyczne. Trochę bolą, ale... Warto też kąpać się w wodzie z solą (taką leczniczą), nacierać się rękawicą, no i pływać, no i stosowować mazidła. Ważna też jest odpowiednia dieta, tzn. mało soli i cukru, słodycze out, chipsy też, jedzenie z puszki typu: ryby, mielonki, pasztety też out, smażone out. Dużo warzyw i owoców (ale niektóre owoce też zawierają dużo cukru). Oczywiście to wszystko z umiarem i nie wolno absolutnie się głodzić, tylko po prostu zdrowo odżywiać! PowodzeniaMasaże działają na pewno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka