Dodaj do ulubionych

Ciąża a kawka

IP: *.* 09.08.01, 09:03
hej! mamusie i nie tylkoczy myślicie że kawka capucino raz na jakis czas w ciąży to przestępstwo,właśnie zrobiłam sobie taka i mam pewne wątpliwości ,ale ja lubie kawę i pezd ciążą piłam jej musze sie przyznac dużo , potem zarzuciłam ten preceder ale capucinoooo....???Hmm wypije i potem poczytam co myslicie o kawie w ciąży :)KasiaK
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 09:12
      Hmm, czytałam w kilku pozychach, że kawa nie zaszkodzi i jeśli osoba będąca w ciąży piła jej wcześniej sporo - to nie powinna z kawy rezygnować :))). Ja jestem teraz w ciążi i codziennie rano po lekkim sniadanku wypijam sobie jedna kawkę. (jest słabsza niż bywała - tak samo robiłam będąc w pierwszej ciąży i nic sie nie stało - Misiek ma już 4,5 roku i jest cudnym chłopaczkiem :))Podobno dużo bardziej szkodliwe jest picie mocnych herbat.PozdrawiamJoasia mama Miśka 4,5 i mama ktosia przewidzianego na ok. 18,02,02
    • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 09:21
      Pozdrowionko!Ja jestem w 22 tyg. i codziennie też wypijam tak jak Kaśka małą kawkę po śniadanku ponieważ moje ciśnienie tego wymaga.A lekarz powiedział mi , że lepiej jeżeli to będzioe kawka niż herbata.tak więc nie ma się tym co za dużo martwić.Pa pa. :hello:
    • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 09:43
      o to swietnie bo bez takiej kawki cięzko mi przeżyc dzień w pracy,ostatnio przy mierzeniu ciśnienia miałam 90/50 - w porównaniu na początku ciazy 110/70 wiec taka kawka to wybawienieKasiaK
      • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 09:48
        Ja piję dwie kawy dziennie z expresu i naprawdę dobrze się czuję. Przecież nasze samopoczucie też jest wazne dla dzidziusia w brzuszku.Na samych zdrowych rzeczach mozna zwariować.Jak to mówi mój lekaż, kobiety w indiach nic nie jedzą i też rodzą zdrowe dzieci. O zgrozo lubię sobie zapalic czasami papierosa (to okropne), ale naprawdę nie mam wtedy problemu z zaparciami.PozdrawiamAga
        • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 10:04
          :) oj tak tak
          • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 10:09
            Pewnie, ze mala kawka nie zaszkodzi! Ja przez pierwsze trzy miesiace nie pilam, bo nie moglam patrzec, mowic i wachac kawy! Teraz (do rozwiazania jeszcze 2,5 miesiaca) codziennie sobie strzelam mala, rozpuszczalna kawcie! Hmmmmmm pycha!!!Pozdrowionka mamuski!Kamila
            • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 12:28
              Cześć dziewczyny!Dołączam się do Waszych opinii. Jestem w 27 tyg. i na początku tak jak Kamila nie mogłam nawest spojrzeć na kawe (nie mówiąc o zapachu), a wcześniej bardzo lubilam i pilam 1-2 dziennie - koniecznie z mleczkiem. Ale tak w 4 mies. odmienilo mi się i mam smak na kawkę więc ją piję. 1 dziennie i to slabszą niż przedtem, czuję się dobrze i nic się nie dzieje. Poza tym czytalam w jakiejś książce w której były podane menu dla kobiet w ciąży i do każdego śniadania była kawa. Więc chyba ona nie szkodzi.Pozdrowionka!
              • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 17:06
                kobietki,pracuje i chodze do szkoly (ostatni semestr) wiec chcac nie chcac musze wypic kawe. uwazam jednak ze palenie papierosow to PRZESTEPSTWO!!!
    • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 17:26
      całą ciążę piłam słabą kawę (łyżeczka) codziennie jedną i nic się nie stało
      • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 09.08.01, 19:04
        Przy ostatniej wizycie u lekarza mój mąż dla świętego spokoju zapytał czy mogę pić kawę. Dziennie wypijałam 2-3 kubki czarnej, mocnej, sypanej kawy. Lekarz stwierdził, że nic co nie jest w nadmiarze nie może zaszkodzić dziecku. Teraz wypijam 1-2 filiżanki kawy bezkofeinowej Jacbs /pomysł mojego męża/ i żyję, najfajniejszy jest zapach i smak, a że nie ma takiego kopa jak kubek mocnej, czarnej kawy..........
    • Gość: guest Re: Ciąża a kawka IP: *.* 15.08.01, 11:03
      Piłam dużo kawy jeszcze rok temu (niskie ciśnienie). Potem kiedy okazało się że mam problemy z zajściem w ciążę, odstawiłam zupełnie kawę i czarną herbatę i tak mi zostało do dziś (14 tydzień, dzięki Bogu i wykresom :) )Da się wytrzymać. Cucę się rano mineralną z lodówki. Zdecydowanie jestem gorliwą neofitką, jeśli chodzi o zdrowy tryb życia, ale myślę, że jedna - dwie kawy od czasu do czasu absolutnie nie zaszkodzi. Na pewno bezkofeinowa, dodatkowo przyprawiona mlekiem to świetny pomysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka