Dodaj do ulubionych

Ocieplenie

IP: *.* 22.01.02, 14:38
janeczka napisała/ł:> A tak w ogóle, to jakże te firmy są nieuczciwe!Przecież ktoś słyszał w tym audio-tele, że dzwoni dziecko!Chyba tylko automatyczna sekretarka :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgola Re: Ocieplenie cd. IP: *.* 22.01.02, 14:47
      Tak mi się ociepliło, że za szybko wysłałam pierwszy post. A chciałam napisać, że ciepło się zrobiło, słoneczko wyszło, śniegu już prawie nie widać i od razu mi lepiej. Zaraz z rana poszliśmy z Kubą na mały spacerek do warzywniaka po drogie jak złoto ogórki(a niech tam!), pomidory i inne zielone bo jakoś do tej pogody pasuje mi kanapka z pomidorkiem i ogóreczkiem. Kubuś roześmiany, panie w sklepach też jakby odżyły, wszystko super, no może gdyby nie kupki o których już pisałyście a które faktycznie chyba same pchają się pod nogi bo nijak nie da się ich ominąć. Ale co tam! U nas na Śląsku osiem kresek w plusie i tak jakoś ciepłem pachne w powietrzu, albo mnie pod nosem. Dobrze mi się zrobiło na duszy, i na aerobik się zapisuję i dietę zaczynam(razem z Wami) i wogóle pozdrawiam Was cieplutko z pierwszymi promieniami pozimowego słońca(obym się nie myliła!). Gosia.
      • Gość: sawlb Re: Ocieplenie -wiosna idzie:) IP: *.* 22.01.02, 16:06
        w wasza strone.U nas powylazily juz kwiatki-zakwitly pierwsze przebisniegi i sniezynki i troche krzewow. Sloneczko przygrzewa juz od pon tygodnia. W powietrzu czuc prawdziwa wiosne. To tyle z wysp Brytyjskich. Wolnym krokiem ale doczlapie sie do Polski. Pierwsze oznaki juz macie.:)Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
    • Gość: Lilly Re: Ocieplenie IP: *.* 22.01.02, 14:51
      Oj, tu w Poznaniu też wiosna pełną gębą. Mam cały dzień otwarte okno (siedzę w pracy) i tez zapach aż bije po nozdrzach. I słoneczko na niebie sprawia, że aż chce się żyć! Ja już to ocieplenie wczoraj chyba czułam, bo byłam nader aktywna i tak mnie jakos nosiło. Boję się tylko, że to chwilowy podryw temperatury, a od soboty ponoć znów zima zła, uchacha!
    • Gość: Aluc Re: Ocieplenie IP: *.* 22.01.02, 16:12
      W stolycy też wiosenna atmosfera - śnieg stopniał, zatkało studzienki na mojej ulicy, powyłaziły na wierzch wszystkie śmieci na trawnikach z całej zimy :) Z pełnym entuzjazmem poczekam, aż się zrobi plus 20 :)
    • Gość: ingroz Re: Ocieplenie IP: *.* 22.01.02, 18:26
      U nas na wschodnich rubieżach Rzeczypospolitej też cieplej, ale słoneczka jak nie było, tak nie ma. Ostatni raz widziałam słoneczko w Wiglię - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :cry:! Dobrze, że piszecie, że u Was wyjrzało zza chmur, bo mogłabym pomyśleć, że je ukradli i nigdy już nie włączą ;).:hello:Kasia R mama Luizy, która urodziła się w przepiękny słoneczny październikowy dzień, ale od tamtej pory niewiele miała szans na spacery w słońcu
      • Gość: ingroz Re: Ocieplenie - SŁOŃCE :)))))) IP: *.* 23.01.02, 09:29
        Wstałam rano, a tu słoneczko zaczyna przebłyskiwać spomiędzy chmur! Hurrrrraaaaaa!!!! :) :love: :) :love: :):hello:Kasia R mama Luizy
    • Gość: humbak Re: Ocieplenie IP: *.* 22.01.02, 20:45
      A u mnie nawet ludzie sie do siebie usmiechaja!!!!!Wyszlam sobie na - nareszcie!!!!! - dlugi spacerek, a tu nawet obcy ludzie zaczepiaja, i to bynajmniej nie w celach oblesnych, ale pogadac i pozartowac, i tak jakos wiosennie nie tylko na dworze sie zrobilo...Po tych wszytkich postach Marty - Rybki o naszym beznadziejnym kraju - moze ja ja zaprosze do Brzegu Dolnego? Niech sobie pooglada Polske na wiosne.A u mnie jest cuuuuudnie!!!!!!!!Pozdrowionka!!!Aga
      • Gość: Sylwia2 Re: Ocieplenie IP: *.* 23.01.02, 01:28
        U nas w Pyrlandii też było słoneczko i ciepło. A kaczki, które poszliśmy z Michasiem nakarmić nie chciały chlebka, więc to już chyba wiosna....Sylwia
    • Gość: wioleta Re: Ocieplenie IP: *.* 23.01.02, 02:20
      Obyście miały rację tak już mam dosyć tej zimy !!!!!Ja co prawda dziś z domu nie wychodziłam, ale to co widziałam za oknem wcale mnie do tego nie zachęcało: ocieplenie ? Owszem ale mgłą i deszczowo - dopiero po południu wyjżało słonko ale to też tylko na chwilkę ... tak to się stoliczka wyłąmuje z pogodnych nastrojó - może i u nas jutro będzie lepiej........A tak mi się tęskni za ciepełkiem ... już mam dosyć tej zimy dosyć dosyć dosyć - może by jakieś czary ??? i ją przepędzić na dobre co ?wioleta
    • Gość: Adzia Re: Ocieplenie IP: *.* 23.01.02, 10:11
      A w Rzeszówku melduję posłusznie, że słoneczko wiosenne, w głośniczkach Leonard Cohen, nastroje radosne i żyć się chce...
    • Gość: Małgola Re: Ocieplenie IP: *.* 23.01.02, 11:05
      A na Śląsku dzisiaj znowu słońce świeci, okna pootwierane i wyganiamy zimę z domów. Aż chce się wyjść. Tylko warunki na drogach jeszcze nie bardzo pozwalają bo drogi w kałużach a o parku już nie wspomnę. Tylkojak tu siedzieć w domu gdy za oknem taka pogoda???
    • Gość: Lilly Re: Ocieplenie IP: *.* 23.01.02, 11:14
      Naprawdę chce się żyć, kiedy słońce tak swieci prosto w otwarte okno. I ten zapach... No i zamiast pracować delektuję się pogodą i spędzam ten czas z Wami. Oj ja niepoprawna.PS. A inne mamy chyba są z dziećmi na spacerach bo tak tu spokojnie dzisiaj.
      • Gość: Gosiafka Re: Ocieplenie-buuuuuuuuu:( IP: *.* 23.01.02, 11:45
        Naprawdę chce się żyć, kiedy słońce tak swieci prosto w otwarte okno. I ten zapach... No i zamiast pracować delektuję się pogodą i spędzam ten czas z Wami. Oj ja niepoprawna.PS. A inne mamy chyba są z dziećmi na spacerach bo tak tu spokojnie dzisiaj.
        • Gość: Gosiafka Re: Ocieplenie-buuuuuuuuu:( IP: *.* 23.01.02, 11:47
          O ups !W Olsztynie tylko rani słonko nieśmiało wyglądało ,a teraz ponuro jak zwykle buuuuuuuDo tego jutro mam egzamin a stan mojej wiedzy jest delikatnie mówiąc niepokojący :cry: Ilość idiomów i synonimów niestety zaczyna mnie przerastać :crazy: :cry:Potrzymajcie jutro wieczorkiem za mnie kciuki w wolnej chwili :)Pozdrowionka ,Gosia :hello:
          • Gość: Betucha Re: Ocieplenie-buuuuuuuuu:( IP: *.* 23.01.02, 15:11
            Gosiu trzymam mocno az do czerwonoscii :- :fou: nie martw sie to tylko dzis tak groznie wyglada a jutro z twoich nerwów będziesz sie smiac . połamania pióra betucha :hello:
    • Gość: wioleta Re: Ocieplenie IP: *.* 24.01.02, 01:51
      OOO tak dziś to zobaczyłam, wysłam zaciągnęłam siępowietrzem i poczułam odwilż tylko czy to tak zostanie ? Hmm obawiam się, ze nie ... u nas cieplutko, śniego stopniał, chodniki jak rzeczki ale i tak sięcieszyłyśmy, ze w końcu sięciepło zrobiło.....byle do wiosny (tej prawdziwej)wioleta
    • Gość: DorotaL Re: Ocieplenie IP: *.* 24.01.02, 08:46
      Wiecie co niesamowite widziałam dziś bazie. Takie malutkie, bielutkie (chyba jakaś wierzba karłowata) cud!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka