Dodaj do ulubionych

podrażnienia po goleniu

IP: *.* 16.03.02, 12:50
Zawsze gdy golę okolice bikini mam podrażnioną skórę (czerwona+wypryski). Czy ktoś wie jak się tego pozbyć lub ewentualnie zapobiegać temu!!Poradźcie coś, please, bo tak źle (czyli nie wygolone) i tak niedobrze (czyli wygolone). pozdrawiamDeedee
Obserwuj wątek
    • Gość: EmA Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 16.03.02, 13:31
      W moim przypadku wymagało to jedynie cierpliwości. Jeśli goliłam sporadycznie zawsze miałam podrażnione miejsca. Od kąd jednak zaczęłam to robić co dwa problem zniknął. Potwierdziło się to kiedy byłam w ciąży. W ostatnich miesiącach z przyczyn naturalnych /lustrzyca hehe/ nie goliłam i kiedy po porodzie chciałam nadrobić zaległości znowu skóra była podrażniona. Po miesiącu jednak systematycznego pozbywania się owłosienia nie ma śladu po podrażnieniu. Innej metody nie znamPozdrawiam Edyta mama Alexa
      • Gość: MariaMamaOli Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 19.03.02, 13:17
        też mam ten problem, jestem do tego alergikiem, co robię... po pierwsze do golenia stosuję krem lub piankę do golenia wykradzioną... mężowi (mają łagodzące podraznienia związki), po goleniu bardzo delikatnie osuszam i wklepuję balsam do ciała lub delikatny krem np. dziecinny czyli córki...tak samo z łydkami, smaruje balsamem. Nie stosuję kremów depilacyjnych (alergia)- pozdrawiam Maria
    • Gość: Gosiafka Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 16.03.02, 13:49
      Też tego nie cierpię :gun:Od jakiegoś jednak czasu stosuję krem ...Penaten :)i jest OK .Narażone na podrażnienia miejsca smaruję zaraz po goleniu i skóra jest gładka.Gosia :hello:
    • Gość: Aldonia Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 16.03.02, 15:25
      A ja stosuję krem depilacyjny. Nie lubię golenia. A do tego boję się, że zatnę. Przy stosowaniu kremu, mam przynajmniej komfort psychiczny i skóra nie jest podrażniona.
    • Gość: mysia Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 17.03.02, 18:14
      Ja stosuje krem depilacyjny,a jeśli czasem korzystam z golarki,to stosuje potem balsam do ciała firmy Avon i jest wszystko O.K.Dorota
    • Gość: guest Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 03.04.02, 15:37
      Ja miałam podobny problem ,najskuteczniejszy okazał się zamiast maszynki krem do depilacji ,natomiast jeśli musisz już golić się maszynką to super na wysypkę jest sudo cream ,ten ktory używa się do pupy niemowlaków..
    • Gość: guest DEPILACJA LASEROWA IP: *.* 04.04.02, 07:05
      Czy ktoras z Was poddala sie depilacji laserowej?Interesuja mnie Wasze opinie na jej skutecznosc.
      • Gość: guest Re: DEPILACJA LASEROWA IP: *.* 04.04.02, 10:57
        Ja robilam. Skutkuje, ale pod warunkiem powtorzenia kilkakrotnie zabiegow. Po pierwszym razie dol moge depilowac maszynka, wczesniej nie bylo to mozliwe. Gora - nadal maszynka. Moze juesli ktos ma mniej, to raz juz pomoze. Ja raczej mam wiecej i znacznie wiecej niz norma przewiduje.Tylko ze to tak boli, ze cesarskie przy tym to pestka. Naprawde, nic mnie tak w zyciu nie bolalo, nawet podniresienie sie z lozka kilka godzin po cc.No i koszty.....Mela
        • Gość: guest Re: DEPILACJA LASEROWA IP: *.* 04.04.02, 10:59
          Gora - golarka nie maszynka do depilacji. Upss
    • Gość: guest Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 05.04.02, 06:45
      Naprawde boliii!!!??To nie wiedzialam.Myslalam ze to jest zabieg bezbolesny.Bardziej niz depilator?
    • Gość: guest Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 05.04.02, 11:40
      Wiecie, coś sobie pomyślałam.Dorka chyba pisała, że zasady moralne zostały ukształtowane przez konieczność życia w grupie i współpracy z innymi - czy dobrze zrozumiałam?Ale czy tylko czynnik utylitarny (można się aby tak wyrażać? ;-) ) rządził naszym zachowaniem i rozwojem naszego gatunku?Przecież człowiek robi jedną rzecz, która odróżnia go od zwierząt, która jakby wynosi go na wyższy poziom - sprzeciwia się selekcji naturalnej poprzez opiekę nad tymi, którzy z punktu widzenia przetrwania gatunku do niczego nie mogą się mu przydać - beznadziejnie chorymi, słabymi (celowo nie piszę starszymi, bo oni są "użyteczni" jako źródło informacji). I właśnie takie zachowanie czyni nas LUDŹMI.Ta skłonność do bezinteresownego czynienia dobra wynosi nas ponad nasze naturalne uwarunkowania. Jest chyba czymś niespotykanym na tej planecie ( chociaż...pewnie ktoś mógłby podać przykłady analogicznych zachowań u zwierząt - prawdę mówiąc, chętnie bym poczytała :-) ). Tego dążenia do dobra nie wyrobiliśmy sobie w procesie ewolucji, bo przecież z jej punktu widzenia jest ono wręcz szkodliwe, prawda?Więc skądś je dostaliśmy....Ja wierzę, więc jakoś łatwiej mi to wytłumaczyć. I wychodzi na to, że sama sobie zaprzeczam - bo kiedyś pisałam, że człowiek z natury nie jest dobry.Ale poglądów nie zmienia tylko krowa i zespół AC/DC ;-), więc powiedzmy, że niczego nie jestem pewna, tylko na razie szukam...
    • Gość: *farciara* Re: podrażnienia po goleniu IP: *.* 05.04.02, 15:05
      Nie mam problemu z podrażnieniem, odkąd depilują ciało woskiem u kosmetyczki. Nogi, pachy i bikini. Kilka jęków owszem wydam z siebie, ale efekt jest nieporównywalny! Im częściej tym rzeczywiście na dłużej ulga z włosami. Na prawdę jednak to zabieg dla ludzi o mocnych nerwach.
      • Gość: guest Re: podrażnienia po goleniu-depilacja laserowa IP: *.* 09.04.02, 12:51
        Ja właśnie dlatego o tych podrażnieniach, żeby się ich pozbyć i zdepilować laserowo...Boli, wiem bo robiłam już pachy, bikini zrobię sobie ze znieczuleniem (Kremem emla).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka