Gość: niki1
IP: *.*
07.06.02, 09:29
Czesć!Mam do was mamuski prosbę o napisanie jak to u was było i do kiedy, jak wasze dzieciaki zareagowały na obebranie im ciumkacza. Ach i z góry proszę o niekomentowanie mojej wypowiedzi w sposób złosliwy. Wiem że deko to póżno na walkę ze smokiem ale zacznę od początku.Misio ma obecnie 3 latka i 4 miesiące, ciumka smoka. W zeszłym tygodniu delikatnie przestawiłam go z butli ze smokiem na kubek ze słomką, ale z ciumkaczem tak łatwo nie pójdzie, nie łudzę się. Od wrzesnia ma isć do przedszkola, więc albo teraz albo wcale. Dodam że jest dosć nerwowy, nie chciałabym żeby z tego powodu zrobił się jeszcze bardziej nerwusowaty. Pogadałam sobie z siostrą, zna Misia i mówi że jej córka ciumkała przeszło 4 lata aż sama dała sobie spokój a na nim odebranie bardzo się odbije. Z drugiej jednak strony do przedszkola (a mam nadzieję że start nam się uda) od wrzesnia i tam dzieci ze smokami nie chodzą, nie chcę żeby mu dokuczali. Bo ten start to i tak stres dla dziecka. Napiszcie proszę co o tym myslicie, jak byscie postąpiły i jak macie za to sobą?Pozdrawiam mamy ciumkaczy i nie tylkoNiki