Dodaj do ulubionych

MAMUSIE-PORADA

IP: *.* 12.08.02, 11:16
Czesc mamusie!!!powiedcie mi od ktorego tygodnia dzidzius moze juz przezyc(przedwczesny porod).Moze ktoras z was urodzila wczesniaka,i jakie sa konsekwencje.Liczac ze chodzimy 40 tyg w ciazy.Ja mam zagrozenie przedwczesnym porodem i jestem strasznie przerazona,a w ksiazkach roznie pisza.Wiem ze jestescie 100 razy madrzejsze bo moze niektore z was urodzily wczesniaki i moga mi poradzic.Dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: 010471 Re: MAMUSIE-PORADA IP: *.* 12.08.02, 11:30
      WitamPo pierwsze oszczędzaj sie jak możesz no i nie wpadaj w panikę :). Wiele ciąż zagrożonych jest po prostu przenoszonych bo mamy się tak oszczędzają (i tego Tobie życzę).Nam się niestety nie udało. Urodziłam bliźniaki w 30 tygodniu (wg mnie w 29). ostatni miesiąc byłam juz w szpitalu. poród przez cesarkę. Dzieci urodziły się w ciężkim stanie. Błażej lepiej (5 pkt 1300 g) a Filip (1 pkt 1200 g). dzieci były jeszcze w szpitalu dwa miesiące po porodzie. Lekko nie było, rehabilitowaliśmy się przez dwa lata (teraz jeszcze Filip-reh. rozwojowa) ale oba chłopaki gadaja, biegają i rozwijają się wspaniale. Rosną jak na drożdżach i w ogóle są wspaniałe. :))))))Ewa :hello:
    • Gość: 010471 Re: MAMUSIE-PORADA IP: *.* 12.08.02, 11:31
      WitamPo pierwsze oszczędzaj sie jak możesz no i nie wpadaj w panikę :). Wiele ciąż zagrożonych jest po prostu przenoszonych bo mamy się tak oszczędzają (i tego Tobie życzę).Nam się niestety nie udało. Urodziłam bliźniaki w 30 tygodniu (wg mnie w 29). ostatni miesiąc byłam juz w szpitalu. poród przez cesarkę. Dzieci urodziły się w ciężkim stanie. Błażej lepiej (5 pkt 1300 g) a Filip (1 pkt 1200 g). dzieci były jeszcze w szpitalu dwa miesiące po porodzie. Lekko nie było, rehabilitowaliśmy się przez dwa lata (teraz jeszcze Filip-reh. rozwojowa) ale oba chłopaki gadaja, biegają i rozwijają się wspaniale. Rosną jak na drożdżach i w ogóle są wspaniałe. :))))))Ewa :hello:
    • Gość: 010471 Re: MAMUSIE-PORADA IP: *.* 12.08.02, 11:31
    • Gość: Kasia_M Re: !!!!!! IP: *.* 12.08.02, 11:54
      oamy po pierwsze przed chwilą przeniosłam twoj identyczny post na forum ciąża a ty znowu go piszesz od nowa na forum emamapo drugie proszę nieustannie zeby nie uzywać wielkich liter w tytułach postów bo to oznaka w języku internetowym krzyku i oburzeniapo trzecie zamykam ci ten post bo jak mówię jest taki sam na forum do tego przeznaczonymkasia_M administratorPS wątki przeniesione są zawsze wyszczególnione w moim poście pt Przeniesione posty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka