Dodaj do ulubionych

jak sobie radzić ??

IP: *.* 18.12.02, 20:26
sama nie wiem, jak sobie radzić ?? zapewne część z was wie, ze jestem sama z dwoja pociechami,które strasznie kocham, ale czasem.. :gun: już nie daje rady!! uczęszczam do pracy, w której ciągle jakieś zmiany :crazy: ciagłe przepychanki, plotki, potem biegiem przedszole, opiekunka i czeka domostwo. Na odludziu, dość duze z wszelkimi atrakcjami, typu centralne ogrzewanie, odśnieżanie posesji, na szczęście mam fantastyczną opiekunkę, od niedawna sąsiadkę, która bardzo mi pomaga. Ale marze o spokojnym, samotnym poranku, z gorącą kawą pitą w łóżku, spokojnie i bez wrzasków szarpiacych się dzieciaczków. Tata bywa, czasem zabiera, ale mieszkanko ma zimne, więc zimą woli być u nas, grzać swoj.... , przy okazji coś podje, dzieci zadowolone, ale ja zdecydowanie mniej, bo jak coś robić i odizolować się od niespełna dwulatka, który chce z mamą... poprostu nie mam juz siły, a tu święta tuż.... a gdzie przygotowania ??? gdzieś obok, a chciałabym się postarać!!marze o samotności, spokoju i wytchnieniu!! jak sobie radzicie???sorki, wiem teraz święta, ale.....pozdrawiam śnieżnie!!! :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Kornelia29 Re: jak sobie radzić ?? IP: *.* 18.12.02, 20:34
      Nie martw się Agato, to co czujesz jest przejściowe! Zawsze czujemy beznadzieje, gdy przywalają nas obowiązki. Mam wszystkiego dość, także dzieci, które przecież najczęściej są naszym całym światem. Co ja radzę to banał.. Zacznij łykać jakieś witaminki, najlepiej cały zestaw, mi to bardzo pomogło, a także trochę owoców lub soków owocowych, to powinno podnieś Twój organizm, a przez to dać Ci więcej siły do pójścia dalej. Do tego zmobilizuj ojca swoich dzieci do czynnych zajęć dzieciakami, a nie siedzenia i podjadania w Twoim domu (jeśli dobrze zrozumiałam?). Jaki problem, żeby wyszedł z dziećmi na spacer lub na sanki? Mogłabyś w tym czasie wziąć sobie np. relaksującą kąpiel! Życzę Ci siły i nie martw się wszystko będzie ok, zawsze jest :-) Cieszę się świętami, a nie martw porządkami, to przecież nie one są najważniejsze w tym wszystkim, prawda? Tak często o tym zapominamy!Kornelia - mama 2 szkrabów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka