Dodaj do ulubionych

Wredna sąsiadka?!

IP: *.* 11.02.03, 07:26
Dziewczyny co wy o tym myślicie??Mam sąsiadkę z którą utrzymuję kontakt,między nami są dobre stosunki.Sąsiadka (Ola) ma małego synka,ma 8 mieś.Ja mam córkę dwu letnią,więc chodzimy razem na spacery,ja chodzę do niej na pogaduchy.Zauważyłam,że sąsiadka obgaduje ludzi ale nie tak zwyczajnie,poprostu perfidnie opowiada mi o życiu innych,o problemach tych ludzi ich kłopotach.Mamy jeszcze jedną sąsiadkę (Ewa) która ma 3 letnią córcię.I tamta sąsiadka przychodziła do tej mojej znajomej i tak siedziały,gadały.Następnego dnia wiedziałam już wszystko o tamtej sąsiadce,co robi,że nie ma męża tylko kochanka,że jest złą matką,że jest po studiach i ma żle w głowie (bo za dużo się uczyła).Tak mówiła mi Ola.Więc ja myślałam,że Ewa jest naprawdę taka i jakoś nie miałam ochoty się z nią zapoznać.Ale dziś spotkałam Ewę i tak jakoś zaczęłyśmy rozmawiać.Zobaczyłam,że to jest naprawdę miła dziewczyna,fajnie mi się z nią rozmawia,więc zaprosiłam ją na kawę,ale ona powiedziała,że sparzyła się już na sąsiadkach i nie chce.Więc zapytałam dlaczego?A Ewa mi na to,że zna Olę i ona weszła w jej życie z butami,że jej mówi jak ma żyć,że jest złą matką bo oddaje córkę do przedszkola i takie tam.Powiedziała mi również że o mnie też gada nie najlepiej,że obgaduje mnie niemiłosiernie.Więc o co chodzi???Czy ludzie to takie świnie?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Behemot Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 10.02.03, 22:51
      Znałam taką kobietę! O wszystkich mówiła źle bardzo często rozpowiadała nieprawdziwe historie, cieszyła się otwarcie jak komuś działa się krzywda, chwaliła się swoim bogactwem. Obgadywała wszystkie swoje przyjaciółki, każda (łącznie ze mną) zerwała z nia kontakty. A los się na niej srodze zemścił: teraz ona sama jej rodzina jest tematem plotek. Co ciekawsze dotknęło ją to co zawsze wyśmiewała u innych: brak pieniędzy, skandale erotyczne, syn w kryminale, córka po rozwodzie bez pracy i z małym dzieckiem, choroba. Do prawie wszystkich tych nieszczęść sama się przyczyniła. A czy ludzie to świnie? Ludzie są różni: niektórzy to prawdziwe kanalie. Od takich uciekać gdzie pieprz rośnie. :hello: Gina
    • Gość: Rosa* Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 10.02.03, 22:54
      HejMyślę, ze nie powinniśmy obrażać tych skądinąd sympatycznych zwierzątek. A od sąsiadki trzymaj sie z dala.Rosa
    • Gość: maria_rosa Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 11.02.03, 08:46
      Odpowiedź jest jedna TAK, niektórzy ludzie to wielkie świnie.:hello:maria rosa
    • Gość: MałgośkaR Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 11.02.03, 09:13
      Na Twoim miejscu dałabym sobie na spokój z taką sąsiadką. Jeżeli obgaduje innych , możesz być pewna, że Ciebie też :(Niektórzy nie rozumieją, że innych nie interesuje co dzieje się u kogoś w domu, mają dziwną satysfakcję, że podzielili się z kimś tak "świetną" nowinką.Gosia :hello:
    • Gość: lea Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 11.02.03, 09:40
      kochany GutkuNie wiem dlaczego tak się dzieje na tym świecie,że ludzie często sie krzywdzą :( obgadują i kłamią. Wiesz kiedyś tak postępowała również moja sąsiadka ale wzięłam się w garśc i powiedziałam jej prosto w twarz, że to co wyprawia jest ohydne. Najczęściej jest tak,że ludzie do tych plotek dorzucają kłamstwa, często bardzo obraźliwe i krzywdzące.Po co ??? :what:Bądźmy przykładem dla innych i zwracajmy ludziom na to uwagę. A z Ewą myślę, że warto się zkumplować, może się okazać, że to naprawdę wartościowa dziewczyna i da się zaprosić na kawę :)pozdrawiam Cię bardzo ciepło :hello: lea
    • Gość: Dorota25,5 Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 11.02.03, 09:49
      Na twoim miejscu zakończyłabym tą znajomość sąsiedzka. Sąsiadka lubi obgadywać, plotkować i ma dwie twarze.Przy tobie obagaduje inne sąsiadki a za twoimi plecami ciebie :( Pozdrawiam Dorota :hello:
      • Gość: Edyś Re: Wredna sąsiadka?! IP: *.* 11.02.03, 22:38
        No cóż jak przeczytałam twój post to pymyślalam, że mieszkasz niedaleko mnie i piszemy o tej samej osobie (o moich perypetiach z sąsiadką pisałam już kilkakrotnie). Niestety z twoich postów wynika, że mieszkamy z dala od siebie więc osób tego typu jest więcej :( . Prawie całą ciążę pracowałam mało i dużo spacerowałam i wtedy z ust mojej miłej sąsiadki dowiedziała się, że:A to zła matka , bo urodziła wcześniaka,B to zła matka bo niekarmiła piersiąC jest głupiaD uważa się za piękną i szczupłą choć wcale tak nie jestE robi zakupy w drogim sklepie więc jest nierosądnaZabrakłoby alfabetu. Wsparta przez mamy z edziecka i mojego męża zerwałam tą znajomość (i tak za póżno)i wiecz co ona chodzi na spcery sama nikt nie chce z nią przebywać dłużej niż kilka chwil a ja mam dużo spacerowych koleżanek. Pozdrawiam Edyta mama 9,5 miesięcznej Karolinki :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka