Dodaj do ulubionych

W czym mogę Pani pomóc? :)

• Gość: mostrowska Re: W czym mogę Pani pomóc? Jestem Geografem ;) IP: *.* 17.03.03, 09:50
      A ja jestem Geografem.Hm. Tylko komu to moze być potrzebne?Oprócz tego co nieco wiem o Pilotowaniu wycieczek.Moge pomóc w znalezieniu fajnego regionu na wakacje w Polsce i we Włoszech oraz w austriackich Alpach.Wiem sporo o ochronie srodowiska i planowaniu przestrzennym.Może komuś się to przyda?AchaMój mąż to żeglaż (pełnomorski)-służy wiedzą w tym zakresie.Umiemy opiekować się kotami i wiemy jak wykarmić jeżyka :)!Ojej. Troche tego jest. Nie jestem taka do niczego ;)Pozdrawiam serdecznie(ale mi to dobrze zrobiło )
      • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: W czym mogę Pani pomóc? geolog IP: *.* 17.03.03, 13:02
        Poniewaz moj maz sie zbulwersowal, wiec spiesze doniesc ze poza wymienionymi umiejetnosciami praktycznymi jestem geologiem. Niestety nikomu ekspertyzy gruntu nie zrobie ;) natomiast jesli:znjadziecie w piaskownicy ciekawy kamien- podpowiem co to moze byc ;)bedziecie chcieli zabic dziecko osobiscie znalezionym amonitem czy zebem rekina- podpowiem gdzie szukac.To samo z wlasnorecznie znalezionymi opalami, krysztalami gorskimi, mieniacymi sie kalcytami oraz np ametystami (co latwiejsze inne mineraly nie przychodza mi do glowy ;)Odpowiem na pytania lub pomoge znalesc informacje na tematy z cylku jak wyginely dinozaury, kiedy w warszawie bylo morze, dlaczego gora wyglada jak gora, kto gotuje w wulkanie, kiedy paprotka wygladala jak drzewo. Moge tez podpowiedziec jak skutecznie nauczyc szostoklasistke nazw er geologicznych ;)mezu przepraszam, ze nie napisalam o tym w pierwszym poscie ;) ale moje umiejetnosci w temacie geologia, chociaz fascynujace- sa raczej calkowicie nieprzydatne ;)
    • Gość: Ziuta Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 12:55
      Jakby było potrzebne jakieś tłumaczenie ze szwedzkiego lub angielskiego to służę pomocą. Właśnie kończę "zarządzanie" więc z ekonomii też cóś mogę pomóc.
      • Gość: Kowalskita Re: W czym mogę Pani pomóc? hiszpanski IP: *.* 17.03.03, 13:29
        Super sprawa, to ja pomoge z j.hiszpanskim.Bea
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - germanistka IP: *.* 17.03.03, 13:54
      Jestem nauczycielem języka niemieckiego. Chętnie pomogę dzieciakom w zadaniu /tylko zakazuję przyznawania się do tego, bo swoim uczniom zalecam pracę indywidualną, bez pomocy jakiejś pani Basi ;)/. Służę również pomocą w sprawach tłumaczenie z i na niemiecki. Chętnie sprzątam, piorę, ale wirtualnie to tylko mogę otuchy dodać w tej kwestii :).Magda :hello:
      • aletka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - germanistka 04.05.03, 23:26
        Potrzebuję przetłumaczyć kilka opisów wykorzystywania elementów do maszyny do
        szycia (chodzi konkretnie o zastosowanie stopek), gdybyś mogła mi pomóc byłabym
        wdzięczna. W zamian mogę coś naprawić, uszyć, doradzić z czego uszyć.
        Liczę na jakąś odpowiedź.
        Pozdrowienia
    • Gość: moniśka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 14:03
      Hej, to teraz ja!Poplątane z pomieszanym - z wykształcenia mgr inż. ochrony środowiska, zawodowo - pracuję w wydawnictwie, rozliczam z praw autorskich, reguluję finansowe sprawy z zagranicznymi agentami itd. a przy okazji prowadzę sprawy płacowo-zusowskie. A z zamiłowania - lubię się bawić w projektowanie, dekorowanie, przestawianie, przemalowywanie ścian, mebli itd. A moja córka jest fachowcem od całego parku maszynowego Boba Budowniczego - to jakby ktoś miał problem, który sprzęt Boba ma buzię, a który nie ma, to śmiało możecie walić do nas. Ten "konik" to chyba po tacie - inż. budownictwa. Aha, no i jeszcze wszystko, co się tyczy Myszki Miki, Kaczora Donalda, Goofy"ego i Pluto też ma opanowane do perfekcji.Pozdrawiam, Monika
    • Gość: aniamania Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 18:45
      Wiecie co, takie macie umiejętności do zaoferowania, że chyba w ogóle nie powinnam się tu wpisywać :( Ale jednak spróbuję. Gdyby przypadkiem ktoś potrzebował pomocy socjologa(specjalność:socjologia rodziny),to chętnie mu tę pomoc wyświadczę. Pomogę także,gdybyście potrzebowły załatwić coś w Poznaniu! Poza tym służę oczywiście wszelkimi radami dotyczącymi dzieci, sama posiadam rozpieszczoną 4-latkę z wszelakimi alergiami :) Mam również pewne doswiadczenia w gotowaniu i ogromne w sprzątaniu ;) No i chyba umiałam wychować męża ;) więc w tym zakresie również mogę coś poradzić. Ania.
      • Gość: Aannia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 23:18
        Hej, podepnę się, Aniu, pod Ciebie, moja koleżanko po fachu :) Ja również socjolog, ale niepraktykujący :lol: Zajmowałam się mniejszościami narodowymi, tolerancją, socjologią kultury i religii.Pomóc mogę również w zakresie języka angielskiego, szczególnie nauczania - jeśli potrzebujecie np. gotowych scenariuszy lekcji, pomysłów na ciekawe lekcje, gry, zabawy.Co jeszcze... Nie wiem, chyba już nic nie potrafię... Ale walcie jak w dym, może się w międzyczasie nauczę :grin: Aha, uwielbiam góry, a moje piękne Beskidy znam na wylot, więc jakby co...:hello:Ania
        • ellada Re: W czym mogę Pani pomóc? :) 14.05.03, 21:13
          Potrzebuje konspektów do zajęć w domu kultury.
          Dziękuje z góry.Jakbyś coś miała to pisz na priva szymonki@interia.pl
    • Gość: jakasia Re: W czym mogę Pani pomóc? :)- psycholog od dzieci i kobiet IP: *.* 17.03.03, 21:34
      witam!Wiele razy korzystałam z waszych podpowiedzi więc ciesze się z każdej okazji kiedy mogę się odwdzięczyć.Jestem psychologiem i znam się głównie na maleńkiej dziecięcej psychice, dysleksji, problemach szkolnych.A chwilowo zabieram sie za pisanie pracy o kobiecości więc mamom też ( w miarę forumowych możliwości oczywiście )służę pomocą.Pozdrawiam Kasia
      • marlena_w Re: W czym mogę Pani pomóc? :)- psycholog od dzie 31.01.04, 23:41
        Bardzo proszę o kontakt mamusię o nicku: jakasia - psychologa
        Mail: marlena10@wp.pl
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 22:45
      Witam!Trochę mi głupio, bo co ja mogę Wam zaoferować?Moja pasja to rysunek, sama wymyślam bajki dla moich misiaków, drukuję tekst i ilustruję ręcznie. I jeszcze dość łatwo mi się rymuje na różne okazje :). Poza tym to jestem krawcową i lubię szyć. No i jeśli chodzi o zazdrość między dziećmi (u mnie różnica wieku prawie dwa lata) to mam też prawie dwuletnie doświadczenie.Popieram pomysł i pozdrawiam :hello:Sylwia.
      • Gość: irenapodolak Re: W czym mogę Pani pomóc? :)-do Sylwii IP: *.* 17.03.03, 23:14
        Wiesz co poddałas mi pomysł....jestem plastykiem z zawodu i zawsze mi mowiono ze mam zdolnosci ilustratorskie zwłaszcza dla dzieci,ty dowodzisz ze to ma sens nawet dla swoich dzieci.......chyba napisze bajkę ....dzieki!Irena
    • Gość: agata25 Re: W czym mogę Pani pomóc? :)- Doradca Społeczny IP: *.* 18.03.03, 08:49
      Doradca społeczny- cokolwiek ma to oznaczac, zajmuję się doradztwem z zakresu polityki socjalnej. Gdyby ktos miał pytania np. dotyczącę co należy mu się, badz nie należy z Ośrodków Pomocy Społecznej uprzejmie służe informacją.pozdrawiamagata
    • Gość: Barba Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 18.03.03, 09:43
      Melduje się przedszkolanka z kilkuletnim stażem, w stopniu nauczyciela mianowanego, po odnowionej ocenie -wyrózniająca.Zawsze mająca dobry kontakt z dziećmi i rodzicami. Walcie jak w dym!
    • Gość: JustynaAdamska Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 18.03.03, 13:11
      Dołączam się do listy.Jestem z wykształcenia anglistką, mogę pomóc przy tłumaczeniu...Poza tym namiętnie robię na drutach, też mogę pomóc...mam jeszcze naturalnie wiele innych talentów, ale chyba nikt z nich nie skorzysta - np. znam się trochę na muzyce, zwłaszcza na wokalistyce i sama śpiewam... :pjustyna
    • Gość: Kicia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 18.03.03, 17:28
      Dziewczyny, ja wzbogaciłam swój profil. Pozdrawiam
    • Gość: aneea Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 18.03.03, 23:02
      teraz ja: Handlowiec w branzy komputerowej. Maz informatyk, programista (straaaszny zapaleniec ;) ).
    • Gość: kadyga Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 19.03.03, 21:54
      A ja podpowiem w temacie unijnych środków pomocowych, szczególnie dla rolników czy mieszkających na terenach wiejskich. Jeśli więc chcecie coś zrobić i wpadniecie na pomysł, że może by tak część sfinansować środkami unijnymi to zapraszam :)))KmF
      • Gość: joannabo Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 19.03.03, 22:23
        To ja podpowiem jak walczyć z KRUSem. Tylko uwaga! nie mylić z ZUSem, na ZUS jestem za słaba. (Gdyby wprowadzono wstęp do prawa w nauczniu początkowym, to uczono by tam o tym, o czym nie maja pojęcia szefowie na szczeblu oddziałów wojewódzkich). Poza tym piszę skargi do Strasburga.Tylko mnie nie zawalcie pracą ! :)joanna
    • Gość: olgaa Re: W czym mogę Pani pomóc? :)-matematyka IP: *.* 20.03.03, 10:49
      A ja mogę pomóc z matematyki,zakres pełen, z tym że na poziomie matematyki wyższej to najbardziej algebra.Olgaa
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 20.03.03, 13:08
      Pomogę znaleźć książkę naukową w bibliotekach w całym kraju.Znam kilka fajnych, smacznych i BARDZO TANICH przepisów obiadowych.Uff... co jeszcze? Rok temu schudłam 13 kg (bez jakichś większych wyrzeczeń) i do teraz wagę trzymam, więc w tej dziedzinie też mogę coś pomóc :)A sama zabieram się za skrobanie mailika do akachy dot. spółdzielni mieszkaniowych :)Jakby co to do mnie ba villi@megapolis.plPozdrawiamAnia mama Misia
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 20.03.03, 16:58
      Super pomysł !!!!Ja niewiele moge pomocsadMoim "hobby" sa sciagi, glownie z ekonomii ale z wielu roznych tematow tez mam. Jak ktos chce to chetnie przesle.Pracuje w firmie z artykulami wyposazenia wnetrz typu: panele, drewno i itp. od 10 lat - wiec jak ktos chce porady zapraszam. Zawsze tez chetnie wyslucham.agnieszkakielce@poczta.onet.pl
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 20.03.03, 17:42
      Dopisuję się: co prawda moja praca pewnie się Wam nie przyda - jestem prezenterką radiową, ale robię też programy o psach i ogrodach.Znam rosyjski - mogę tłumaczyć...Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 02:50
      Dobra myśl!Jestem pilęgniarką, pracowałam kiedyś w Instytucie Pediatrii w Prokocimiu na chirurgii dziecięcej, coś jeszcze pamiętam. Teraz pracuję w dużej przychodni specjalistycznej (na Śląsku) - mogę objaśnić zawiłości systemu chorego zdrowia. Właśnie kończę studia - pedagogika rodzinna. Mogę pomóc w adopcji. I w przygotowywaniu sałatek.
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 09:14
      A ja jestem filologiem klasycznym - łacina, greka, mogę w miarę możliwości pomóc w tłumaczeniach czy znaleźć etymologię, orientuję się nieco w internetowych pomocach dla miłośników starożytności (np. słowniki). Skończyłam też 5 lat filozofii - wprawdzie bez dyplomu, ale za to studiowałam z zamiłowaniem :)
    • Gość: Dorota619 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 12:43
      Od prawie 10-ciu lat pracuje w liniach lotniczych (czwartych z kolei...). Jesli komus w moge w czyms pomoc, cos doradzic, cos wyjasnic -jestem do dyspozycji.To niewiele, ale tylko tyle moge zaoferowac.pozdrawiam dorota
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :)psychologia, kuchnia IP: *.* 21.03.03, 13:31
        Dolaczam sie do psychologicznych ofert (malzenstwo,dziecko,diagnostyka, przemoc w rodzinie), oprocz tego moim hobby jest dobre gotowanie i rozne potrawy ze swiata - posiadam mnostwo przepisow na pychotki... Moge pomoc w odchudzaniu (hihi), znam sie na metodach naturalnych regulacji poczec :)i moge podpowiedziec co nieco o Hiszpanii bo tu mieszkam.
        • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :)psychologia, kuchnia IP: *.* 21.03.03, 13:45
          o kurde, ledwo zdążyłam napisać do Trolki, a tu druga mama jako psycholog od dzieci i rodziny... mam kilka pytań odnośnie dziecka i rodziców i jeśli pozwolisz to napisałabym na priva, no i ta Hiszpania... właśnie mąż na silę wysyła mnie na samotny urlop np. do Hiszpanii (bo tam bezpieczniej niż np. w Grecji czy na Cyprze)... ale nie wiem dokąd na co i po co i w ogole nigdy nigdzie nie wyjeżdżałam i to na dodatek mam jechać bez męża i dzieci....
          • irenkab Re: W czym mogę Pani pomóc? :)psychologia, kuchni 27.04.03, 10:36
            Gosiu H.!
            Teraz dopiero przeczytalam Twoj list, podaje adres na priv irenkabar@terra.es.
            Pisz jak jeszcze masz ochote.
        • marlena_w Re: W czym mogę Pani pomóc? :)psychologia, kuchni 31.01.04, 23:46
          Proszę o kontakt!
          marlena10@wp.pl
    • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 13:35
      a ja w niezbyt wielu sprawach mogę pomóc... Jestem po W. Zarządzania na UW i mam jeszcze sporo materiałów ze studiów; kiedyś chciałam się zajmować analizą fianansową przedsiębiorstw, ale za szybko zaszłam w ciążę... ale do tej pory to uwielbiam... teraz pracuje w funduszu inwestycyjnym typu private equity i jeśli czyjaś spora firma potrzebuje wsparcia fiannsowego na kwatę ok. 5-10mln$ to proszę do mojego szefa... mogę się wstawić... Poza tym służę radą jak układać sobie życie z dwójką malutkich dzieci, kiedy męża długo nie ma w domu (mój jest nawigatorem morskim, więc jeśli ktoś ma pytania z tego zakresu to też proszę...). Doskonale znam sie na obsłudze komputera (wordy, exele, itp.), jestem świetną organizatorką... i lubię korespondować z ludźmi...
    • Gość: aga26 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 26.03.03, 13:48
      Super pomysł!!!My możemy pomóc w: tłumaczeniu tekstów z- i na niemiecki pielegnacji dzidziusia do roku (bo tyle na razie ma nasz dzidziuś ;) ) konfigurowaniu sprzętu komputerowego podstawach tworzenia stronek- bo dopiero sie uczymy :) ... i pewnie w kilku jeszcze rzeczach o których na razie nie pamiętamy, ale jak sobie przypomnimy to damy znać. Pozdrawiamy gorąco :hello:Aga i Filip
    • Gość: dorotaklatka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) rehabilitant IP: *.* 27.03.03, 18:24
      hej dziewczynyjestem fizjoterapeutka bo tak sie teraz ten zawod nazywa, dobrze ze zmienili bo rehabilituje sie wieznia czy zkazanca a ze zdrowkiem nie ma to nic wspolnego no ale w naszym spoleczenstwie jeszcze sie to nowe nie przyjelochetnie pomoge jak do tej pory pomagalam z bolacymi pleckami, krzywymi nozkami itp. choc przyznam sie szczerz ze od dobrych kilku lat robie w fizjoterapii oddechowej np prowadzilam zajecia w szkole astmy ale moj maz tez jest po fachu i pracuje z dzieciaczkami z wadami postawi oraz niepelnosprawnymi wiec on tez chetnie pomoze poroszony ladnie przezemnie.aha piszcie na priv bo jak nie bedzie forum to sie nie poznajdujemy
      • ewail Re: W czym mogę Pani pomóc? :) rehabilitant 30.01.04, 17:15
        Bardzo bym chciała skorzystać z Twojej pomocy, ale nie podałaś priv !!!!
    • Gość: Aari Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 27.03.03, 23:56
      To i ja się dopiszę a co tam :)Jak by ktoś miał problem z komórą ( obsługa, usługi czy coś tam ) to zapraszam - konsultant BOA - ERA.Narazie świerzo po wychowawczym więc jeszcze nie wszystkiego się od nowa nauczyłam ..ale ..... za kilka dni już będzie ok.Co poza ... Feng Shui to mój konik i trochę się orientuję w niektórych zagadnieniach. zapraszam na priv jakby cosmilebuziaki
      • Gość: Jo@sia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 28.03.03, 10:09
        Super pomysł :)Ja też się podłącze do pomocy. No to tak:Z wykształcenia jestem doradcą zawodowym i mogę w tej kwestii zawsze coś pomócczy doradzić jak napisać CV czy nawet ją sprawdzić, jak przejść bezstresowo przez rozmowe kwalifikacyjną no i mam parenaście testów na konkretne zawody, gdyby ktoś chciał sprawdzić czy zawód do niego pasuje :)Prowadze Agencje reklamy z mężem i wszystko co jest związane z reklamą robimy. A oprócz tego ucze teorii reklamy, więc jak coś komuś teoretycznie to zapraszam.Studiuję pedagogikę pracy więc jeżeli coś w tej dziedzinie petrzebne to służe mam troche materiałów w formie elektronicznej więc mogę przesłąćMój mąż uczy informatyki (bo mechanika i grafy pewnie się wam na nic nie przyda ale jeżeli ktoś potrzebuje :) ) bazy danych czy programy graficzne - w ttym się specjalizuje.No a poza tym jestem zawsze do dyspozycji jeżeli ktoś chce pogadać o wszystkim i o niczymPozdrawiam cieplutkoJoasia
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 28.03.03, 15:11
      Jestem polożną, chetnie odpowiem na wszelkie watpliwosci i pytania o poród, znieczulenie i inne.Piszcie na priv.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka