Dodaj do ulubionych

zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie!

18.06.07, 13:13
Witajcie,

Od stycznia bralam przez 5 miesiecy cerazette - samopoczucie super,zero
ubocznych-cudnie...teraz pierwszy tydzien Yasminelle i przez 6 dni ok za to
dzisiaj w kosciele o malo nie zaslablam...silny bol brzucha,na przemian
goraco,zimno,oblam nie pot,przed oczami gwiazdy,usiadlam...bo blada bylam jak
sciana.krople zolądkowe pomogly,po 30 min slabosci jest ok...teraz tylko sie
zastanawiam czy to efekt tabletek czy tez jakies zatrucie czy cos inengo???

czy ktoras tak miala i zmienila tabletki? czy czekac na powtorke -
masakrycznie sie czulam, aha cisnienie 105/ 60 mialam...

dzieki

zaskoczona
Obserwuj wątek
    • edycia_s Re: zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie 18.06.07, 13:32
      Skoro bol brzucha to moze nie tabletki tylko zarcie?

Albo jakis stres (co Ci ten ksiadz naopowiadal ?smile)
    • oxygen100 Re: zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie 18.06.07, 13:46
      klatwa niebios za zabijanie niepoczetychtongue_out
      • twojasasiadka Re: zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie 18.06.07, 13:51
        też stawiam na tą klątwęwink
        • emilly4 Tinki1 18.06.07, 14:21
          Moja szwagierka rowniez miala podobna sytuacje,ale ona brala tabletki Yasmin-
          (ja rowniez je zazywam od kilku miesiecy i czuje sie dobrze),po tygodniu
          dostala silnych bolow brzucha,krwawienie,biegunka... Poszla do lekarza,ten po
          prostu zamienil jej tabletki na plasterkismile,po plasterkach bylo to samo,az
          doszlo do jakiegos zakazenia krwisad Szwagierka musiala isc do innego gina i
          dopiero ten zrobil jej badania krwi i badania hormonalne i przepisal wlasciwe
          pigulki.
          A czy Ty mialas robione takie badania?? Z tego co wiem to wiekszosc lekarzy je
          lekcewazy.
          P.S
          Dwie poprzednie odpowiedzi byly strassznie glupie i nie na miejscu.
          • loganmylove Re: Tinki1 18.06.07, 23:04
            No przepraszam a twoja odpowiedź w której twierdzisz, że szwagierka dostała
            zakażenia krwi od plastrów antykoncepcyjnych jest niby mądra?? Większej bzdury
            to już dawno nie słyszałamsmile
            • emilly4 Re: Tinki1 19.06.07, 11:51
              "Bzdura" to moze sobie w login wpisz. Mowie dokladnie to co ona mi
              powiedziala,tabletki antykoncepcyjne ktore przepisal jej lekarz mialy za duza
              dawke hormonow,a ze leniwiec nie zrobil jej zadnych badan(a wszyscy w tym kraju
              taaak bardzo ufaja swoim lekarzom i to z WWA na dodatek,a tam przeciez
              najlepsi,ach i jeszcze z "Damiana"!!;/),szwagierka dostala niezlych
              komplikacji,ktore mogly doprowadzic do czegos naprawde nieciekawego. Skoro
              autorka watku zadaje pytanie,a wodpowiedziach czytam same bzdurysmile,to
              odpowiadam.
              • crises Re: Tinki1 19.06.07, 12:40
                Bez urazy, ale głupoty kompletne to Ty wypisujesz. Nie istnieją żadne badania,
                które pozwoliłyby ustalić, jaka dawka hormonów jest potrzebna, a nawet jeśli
                jest nieprawidłowa, to nie daje to takich objawów. Jedyne bezpośrednie
                zagrożenie dla życia, jakie mogą powodować tabletki, to zakrzepica, i dlatego
                powinno się zrobić badania krzepliwości krwi.
    • ramka2 Re: zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie 19.06.07, 12:44
      Nie jestem przeciwniczką tabletek. To każdego osobisty wybór. Na każdego
      działaja inaczej. Natomiast ja po swoich doświadczeniach tego świństwa nigdy
      już nie wezmę do ust. Lekarze i koncerny farmaceutyczne oczywiście zapewniają,
      że branie tabletek nie ma wpływu na nasz organizm i to jest absolutnie
      bezpieczne. G..no prawda. Jest to ingerencja w naszą gospodarkę hormonalną i
      nie pozostaje bez wpływu na funkcje naszego organizmu. Ja odstawiłam tabletki
      dwa lata temu i do dzisiaj nie mam regularnych miesiączek. Przed braniem miałam
      zawsze regularne miesiączki co 28 dni. Teraz to już przeszłość.
      • martyna2001 Re: zycie stanelo mi przed oczami-przerazilam sie 19.06.07, 22:11
        Ja miałam podobne objawy jak ty. Myślałam, że się zatrułam. Koleżanka od razu
        poradziła, żebym się skontaktowała ze swoim ginekologiem i okazało się, że mam
        natychmiast odstawić tabletki (brałam je dwa dni). Nie pamiętam ich nazwy, to
        był pięć lat temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka