luxure Ojeeej 12.11.07, 22:29 Mozambia80, ja mam 27lat, 173cm ale ja ważę 53. Jeśli Ty sie zastanawiasz czy jesteś gruba czy chuda, to co ja mam powiedzieć?? Ty masz normalną figurę ja jestem niteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambia80 Re: Ojeeej 12.11.07, 22:39 Po raz wtóry powtarzam, że ja się wcale nie zastanawiam czy jestem gruba, czy chuda, tylko ciekawa jestem, jak inni postrzegają osobę o takich wymiarach a przede wszystkim: dlaczego są takie rozbieżne zdania na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: gruba czy chuda? :) 12.11.07, 22:49 jeśli jesteś grubokościstej budowy, to jesteś w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: gruba czy chuda? :) 12.11.07, 23:42 A jak ty się czujesz ze swoją figurą? Bo ja tak siebie odbieram, jak się czuję. I na tyle się martwię, na ile czuję, że powinnam. A tak poza tym to uważam, żeś po prostu kobieca się stała, ani gruba ani chuda.... i tak zresztą zrzucisz za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
kameroon Re: gruba czy chuda? :) 12.11.07, 23:55 Nooo...znaczy...tak: Chudo się nie czuję... Ale Grubo jakoś strasznie też nie. Napewno czuję się sexi, bo często dają mi to odczuć przedstawiciele odmiennej płci od mojej. A że przedstawicielkom swojej płci czasami wydaję się gruba...cóż, to ich problem, nie mój Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 01:39 Wyobrazajac sobie Pania o wymiarach i wadze, ktora podalas widze grubsza kobietke. Sadze wedlug siebie mam 173cm obecnie 74kg i uwazam, ze jestem gruba. Tuz przed ciaza wazylam 68kg i wtedy tez uwazalam sie za 'paczuszka' teraz za nim tesknie ja bardzo dobrze sie czuje i wygladam (moim skromnym zdaniem) wazac 65-66kg. Przy 63kg wygladalam jak 'suchotnik' a rozm 38 byl na mnie za luzny. Wszystko zalezy od budowy. U mnie jest tak, ze im osoba starsza tym ja jestem szczuplejsza Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 02:15 dla mnie jestes w sam raz.... gruba nie, ale chyda tez... osobiście nie lubie wieszaków...: Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 02:21 ale to jest troszke tak... kiedy byłam w twoim wieku ostro trenowałam, i nigdy nie zeszłam ponizej 60 kg, przy wzroscie 170 i wydawało mi sie,ze jestem gruba... potem sie zestarzałam , urodziłam dziecko i waga podskoczyła mi do 65...oj to byłam gruba... dziś mam koło 80 kg , więc jestem gruba... ale kiedy patrze na zdjecia z tamtych lat , to smiac mi się chce z siebie, ze fajna dziewczyna byłam...szczupła, a tak głupio sobie myslałam.. wiec wiem,że stopień grubości zależy też od....sposobu patrzenia na siebie.... i płlci...kobieta zawsze jest za gruba... Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 14:05 wg mnie - bez urazy- gruba. mamy bardzo zblizone "parametry"(wzrost, wiek, ciaza) i ja przy wadze 65-67 kg juz wygladalam grubawo. 75 to nadwaga. i wybacz ale ci co twierdza zes chuda to hipokryci i raczej nie opieraj sie na ich opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 15:50 BMI autorki i wynosi 24.11 - PRAWIDŁOWA WAGA Więc pisanie,ze jat gruba.....bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 15:52 naprawde wierzysz w bmi....??? eh- bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 15:58 A co mam wierzyć w to co napisałaś ty? Wszystko zależy od tego czy ma dużą masę mięśniową,grubą czy drobną kośc.To też bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 16:04 alez nikt cie nie zmusza. tak samo wiec i ty pozwol innym miec swe zdanie. wg mnie dziewczyna jest gruba. to jest moje zdanie. p.s. a skoro mowa juz o bmi to jak sama zauwazylas wynosi 24 z haczykiem. od 25 zacznie sie nadwaga. zatem autorke postu dzieli od niej maly kroczek. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 16:18 A jak ten kroczek zrobi to co pęknie i rozpadnie się na tysiąc kawałków?I jak ją wtedy nazwiesz?Super grubą? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 16:21 masz jakis problem..?? kobieta pyta innych o ich zdanie. wyrazam w odpowiedzi swoje. ty masz swoje. jest zakaz wyrazania własnej opinii?? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 16:24 Po prosty ciekawi mnie zasób słownictwa,stąd pytanie o osobe z BMI większym niz 25. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 16:30 to tzreba zapytac wprost- po co te zawoalowane aluzje...???? osoba z bmi powyzej 25 to osoba z nadwaga. dla mnie gruba. nie mam problemu z uzywaniem tego słowa . tak samo z uzwaniem słowa "chuda". ja jestem chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 14:46 to trudno ocenić tylko po danych liczbowych. ja na przykład waże dużo jak na swój wzrost a wygladam szczupło, jak mówię komus ile ważę to nie może się nadziwic. mam pewnie ciezkie kosci i miesnie zreszta najważniejsze zebys Ty sie dobrze czuła w swojej skórze. zgodnie z normami dietetyki miescisz sie w normie- BMI 24 Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 15:09 Jak dla mnie trochę większe "w sam raz". Bo ani to chudzielec, ani kobita "przy kości". A komentarze pewnie zależą od tuszy komentującego. Ja tyle ważyłam w 9 msc ciąży. Mam 185 cm wzrostu, waga 60 kg i komentarze co do mojej figury idą w jednym wiadomym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
mozambia80 Re: gruba czy chuda? :) 13.11.07, 21:37 > A komentarze pewnie zależą od tuszy komentującego.> To jest chyba klucz do mojej zagadki Odpowiedz Link Zgłoś