blue_belle 16.02.08, 12:21 dziewczyny jak wyglądają objawy skazy białkowej? napiszcie proszę bo moja mała ma takie dziwne coś........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issy25 Re: skaza białkowa 16.02.08, 13:46 Mojemu objawialo się wysypką na bużce i za uszkami. To są takie czerwone plamki z bialymi krosteczkami. Czasami bylo więcej, czasami tylko trochę. Zależy od tego ile nabialu zjadlam. Aha, jeszcze pękajaca skóra za uszkami. Podejrzewasz że Melania może mieć skazę? Jak to u niej wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: skaza białkowa 18.02.08, 08:24 miała czerwoną wysypkę na policzkach i takie dziwne jakby żółte strupki w brwiach i na uszach. ale teraz zeszły krostki z policzków - są jeszcze chropowate, a to żółte się złuszcza. ide na szczepienie niedługo to zapytam lekarza, albo wcześniej będzie położna. mam nadzieję że to nie skaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: skaza białkowa 19.02.08, 08:48 "to żółte" to może być i raczej na pewno jest ciemieniucha - natłuszczaj i delikatnie wyczesuj lub ścieraj te łuski; co do skazy to nie wiem, moje dziecko nie miało, ale z tego co słyszałam to najczęściej jest to wysypka Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: skaza białkowa 19.02.08, 08:54 no ale czy ciemieniucha jest na płatkach uszu i w brwiach? bo na głowie tego nie ma. z brwi też już prawie zeszło. na uszkach jest. smaruje i policzki i uszka linomagiem. bedziemy u lekarza to sie zobaczy. bo w sumie to cieżko tak opisać jak to wygląda. ... Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: skaza białkowa 19.02.08, 10:12 w brwiach może być, dziewczyny opisywały też inne miejsca, wejdź sobie na forum Niemowlę i zapytaj o skazę Odpowiedz Link Zgłoś