Dodaj do ulubionych

Cytologia płatna?!!!

09.09.03, 11:49
czy moze ktos o tym slyszal? jedna znajoma byla ostatnio u ginekologa w
panstwowej przychodni i zaplacila 20 zl za to badanie. Podobno od 1.09. no mi
sie to w glowie nie miesci. Wydaje mi sie ze to jest tak podstawowe badanie
dla kobiety i raz na rok to chyba powinno sie je zrobic.
co bedzie nastepne? morfologia?
jestem wsciekla, ale moze byl czas przywyknac?

Obserwuj wątek
    • p_swiat Re: Cytologia płatna?!!! 17.09.03, 20:39
      to dziwne bo moja bratoa była pare dni temu i dostała skierowanie na bezpłatną
      cytologię. Chyba to jest tak bez uzasadnionej przyczyny płaci się, a ze
      wskazaniem lekarza zadarmo.
      • maja252 Re: Cytologia płatna?!!! 17.09.03, 21:28
        U mnie cytologia jest wykonywana automatycznie jak kobieta jest ciężarna lub
        długo nie była u ginekologa ...nikt nawet nie pyta lekaż poprostu robi
        wymaz......i przy następnej wizycie informuje o wyniku..nic się nie płaci

Maja
        • rysiowata Re: Cytologia płatna?!!! 18.09.03, 22:06
          Ja jestem z krakowa i robilam cytologie w czerwcu bo jestem w ciazy i placilam
          bo lekarz mi powiedzial ze cytologia jest bezplatna dla kobiet po
          30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • p_swiat Re: Cytologia płatna?!!! 20.09.03, 21:39
            nie no to szczyt !!!!!! ciężarne kobiety powinny mieć cytologię za darmo!!!
            sory, że pytam w jakim rejonie Krakowa chodzisz do lekarza???? też jestem z
            Krakowa
            • zuzia_i_werka Re: Cytologia płatna?!!! 20.09.03, 23:35
              Dziewczyny płatne badania najczęściej spowodowane są tym jaki kontrakt został
              wynegocjowany z kasą a teraz Funduszemsad Ja kiedyś rozmawiałam ze znajomym
              ginekologiem,który powiedział mi że ręce mu opadły jak dostał od kierownictwa
              przychodni zakaz pobierania więcej cytologii jak 20 miesięcznie!! Te kobiety
              które przychodziły później musiały płacić albo nie miałysad Dziwny ten nasz
              kraj!
            • rysiowata Re: Cytologia płatna?!!! 21.09.03, 15:16
              Ja chodzilam do przychodni Corwita na Kosciuszki do Lekarza ktory sie nazywal
              Dziechciowski i nikomu nie polecam Gosciu sie nie zna na prowadzeniu
              ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • p_swiat Re: Cytologia płatna?!!! 21.09.03, 22:09
                ja przed ciążą i podczas niej chodziłam do Prywatnej kliniki która miałą
                podpisaną umowę z kasa chorych i tam leczyłam sie za darmo, ale co nigdy ni
                miałam robionej cytologi kazdy lekarz który mnie prowadził twierdził , że nie
                jest to konieczne nawet podczas ciąży!!!!!!!!!W szpitalu cc robił mi wspaniały
                lekarz który jak sie dowiedział , że nie robiono mi nigdy tego podstawowego
                badania wściekł sie( ale nie na mnie)Teraz bedę robić cytologię właśnie u
                niego , nie mogłam po ciaży bo badanie mogłoby wyjść źle ponieważ jeszcze nie
                amm miesiączki. Dziewczyny!!!!! sprawdzajcie lekarzy domagajcie sie i niestety
                badzcie poinformowane co Wam się nalezy bo tak to zginiemy marnie!!
                Teraz mam dobrego lekarza, a konowałów trzeba tepić!!!!!!!!!!
                • gosiek19 Re: Cytologia płatna?!!! 23.09.03, 13:54
                  dziewczyny macie racje !!!!!!!Nie wierzcie lekarzom .poszłam do ginekologa do
                  szpitala Bonifratrów (bo mam najbliżej)wizyta prywatna płatna 60
                  zł.Weszłam ,doktor kazał sie rozebrac ,tak zrobiłam .położyłam sie na
                  kozetce .doktor mnie "obejrzał" bez żadnych przyrządów i stwierdził ze mam
                  nadżerkę.powiedział ,ze muszę kupic płyn za 70 zł i przyjsc do niego (2
                  wizyty,oczywiscie płatne!!!)a on mnie "wyleczy".przyszłam do domu i zaczełam
                  kopac iw internecie na temat nadżerki i jej leczenia .własnie wtedy trafiłam na
                  ta strone i na opinie kobiet ,które leczyły sie na nadżerke.wyczytałam ,ze nie
                  mozna leczyc jej w ciąży płynami lecz tylko lekami.!!
                  nie poszłam wiecej do tego Ginekologa i zdecydowałam sie jechac do Najlepszej
                  według mnie ginekolog do Myślenic pani.M.Stangel.
                  Po badaniu .okazało sie ze nie mam żadnej nadżerki!!!!!!!!!!!!
                  teraz nie wiem co myslec o poprzednim ginekologu .dlaczego mi tak
                  powiedział ,czt tylko chciał kasę czy pozbyc mnie ciąży!!!!!!!!!!!powiedzcie
                  same!!!!!
                  • p_swiat Re: Cytologia płatna?!!! 23.09.03, 15:47
                    i przez takich lekarzy ludzie zamiast zdrowieć chorują!!!!!!!!!!!!! to się w
                    głowie nie mieści

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka