inia33 24.07.08, 14:47 pytam, bo siostra mojego męża prasuje majty swojej prawie 3-letniej córki (swoich nie), a mi to nigdy by do głowy nie przyszło... ale nie wiem, może to ja jestem dziwna, i to jest norma... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babowa Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 14:51 Gdy nie było dzieci prasowałam wszystko jak leci,przescieradła,ścierki i majtki też.Moje ,męża ze i co tam jeszcze było.Ale gdy nas przybyło nie wyrabiałam czasowo i nauczyłam się tak pranie rozwieszać że nie prasuję prawie wcale Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 14:55 Wielu rzeczy nie prasuję.A pani która prasuje bieliznę bardziej chodzi o potraktowanie jej wysoką temp. niż pozbycia sie zagięć,zaręczam. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:10 kali_pso napisała: > Może mała ma owsiki? nie ma na pewno, natomiast jej mama odkąd pamiętam trochę jest przewrażliwiona na punkcie córki i robi wiele dla mnie dziwnych rzeczy, żeby uchronić ją przed zarazkami czyhającymi na każdym kroku, prawdopodobnie majtki dziecka prasuje również w tym celu... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:10 Wszystkie dziecięce przejeżdżam żelazkiem. Goracym oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 nie 24.07.08, 15:13 staram sie w ogole jak najmniej prasowac, bo nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:15 ja nie pracuję prawie niczego, ale moja teściowa i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:18 Jest bardzo mało rzeczy które prasuje. Można by je policzyć pewnie na palcu jednej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:23 generalnie nie,ale jak się akurat trafią w bieliźnie do prasownia do z rozpędu potraktuję. Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:35 dziecka tak ze względów higienicznych ... gdyż "gorące żelazko zabija mikroby na śmierć" poza tym ja lubię prasować co wielu dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 15:37 Nie prasuję majtek ani skarpetek. Jak również pościeli i ręczników (te staram się w miarę porządnie rozwieszać jak są mokre). Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 16:30 żartujesz? nigdy majtów nie prasuje, nieważne, czyje one są Moja tesciowa z a to prasuje pościel, jak jej się chce! Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 16:43 Nie, nie prasuje. W zasadzie to w ogole nie prasuje, ale znam kilka osob ktore prasuja wszystko lacznie z majtkami i skarpetkami, reczniki rowniez. Ja leniwa jestem i nauczylam sie dobrze wytrzepywac i rozwieszac pranie tak ze prasowac nie musze. Prasuje na wielkie okazje: sluby, chrzciny, pogrzeby, rozmowy kwalifikacyjne, uroczystosci rodzinne i tez tylko te rzeczy ktore najbardziej zelazka potrzebuja. Za to przy zakupach uwazam...czy dana rzecz nie bedzie wymagala czestszego prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
emiola71 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 17:03 od kiedy posiadam porządne żelazko prasuję wszystko, prócz skarpet i sweterków, bo prasowanie polubiłam. I to właśnie kiedy jest nas więcej prasuję więcej, bo dlaczego mamy chodzić w nieprasowanych rzeczach przez maluchy? Ponieważ mam dużo szaf i garderoby jak mam czas i nastrój prasuję rzeczy po zdjęciu ze sznura i wieszam prasowane. Nienawidzę natomiast prasować czegoś w ostatniej chwili, tzn. przed jakimś wyjściem.Pościel natomiast prasowałam zawsze nawet gdy chodziłam w nieprasowanych bluzkach i nie lubię pościeli z kory. Taka jestem przekręcona. Odpowiedz Link Zgłoś
polinetka Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 20:11 Nie majtek nie prasuje. Prasuje tylko koszule męża, swoje bluzki, koszule syna i ... tyle Generalnie jak nie muszę to nie prasuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 20:14 jasne biustonosze też bardzo gorącym żelazkiem, żeby wybić wszystkie bakterie i pończochy Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 20:22 Nic nie prasuje, koszule ida do pralni, reszta jest taka, ze jak sie wypierze i wysuszy w suszarce to nie pomiete i w dodatku mietkie. Odpowiedz Link Zgłoś
delecta Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 20:27 Tak, zawsze. Przynajmniej bawełnianą wstawkę od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 22:28 inia33 napisała: > pytam, bo siostra mojego męża prasuje majty swojej prawie 3-letniej > córki ..." to jakaś wyrodna z niej matka, powinna jeszcze te majty uprzednio wykrochmalić!! i do magla oddawać, a nie po najmniejszej linii oporu prasować, no! Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 22:42 Ja prasuje majtki. Wyniosłam to z domu, gdzie wszystko było prasowane od razu, albo prawie od razu po zdjęciu ze sznura przez mojego ojca (wiem dziwne, że mężczyzna lubi prasować) W moim domu nie prasuje tylko biustonoszy, rajstop i skarpet, Reszta jak leci pod żelazko, no może jeszcze ręczników nie prasuje ale to z racji prania ich w temp. 90 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: prasujecie majtki??? 24.07.08, 22:44 I nie wyobrażam sobie noszenia np. nie wyprasowanych bluzek, albo prasowania ich tuż przed wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś