silije.amj 10.10.03, 21:24 Zderzyli się czołowo z ciężarówką, samochód zmiażdżony. Mama cudem wyszła w miarę bez szwanku, a mój kochany tata jest teraz na operacji. Ma 3 złamania w tym jedno otwarte i wstrząs mózgu. Kto może niech się pomodli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mumin_ek Re: Moi rodzice mieli wypadek 10.10.03, 21:34 Czesc, Mialam nadzieje, ze w Twoim poscie bedzie informacja, ze oboje wyszli bez drasniecia. Pomodle sie. Trzymaj sie - przesylam cieple mysli, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: Moi rodzice mieli wypadek 10.10.03, 21:37 Współczuję Wam bardzo! Na pewno wszystko będzie dobrze, będę trzymać kciuki. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Moi rodzice mieli wypadek 10.10.03, 21:37 Ojej współczuję Ci.Pomodlę się za nich Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj_edziecko Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 00:01 Aniu, myślę o Tobie i modlę się, żeby wszystko skończyło się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 09:57 Poskładali tacie kości operacyjnie, ale był niewydolny oddechowo i musieli go zaintubować na noc. Teraz oddycha sam, jest na intensywnej terapii, najważniejsze, żeby mózg był w porządku, żeby nie było obrzęku. Mój tata ma tylko 48 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ccleo Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 15:03 Silije- tak się zmartwilam! Mysle o Was mocno! i daj adres bo chcę Ci rpzeslac cos trzymaj sie dzielnie!! cleo Odpowiedz Link Zgłoś
maak3 Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 14:55 agnieszka_azj_edziecko napisała: > Aniu, myślę o Tobie i modlę się, żeby wszystko skończyło się dobrze. ja również m Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 16:22 Tata był przytomny i rozmawiał z nami, ale ma jakieś krwawienia w przewodzie pokarmowym i nie wiadomo co to jest, USG nic nie wykazuje. Mama siedzi przy nim bez jedzenia i spania, a chyba poszła jej łękotka w kolanie, nie ma czasu nawet tego komuś pokazać. Mam już dosyć tego strachu... Mój adres to silije@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamatrojki Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 16:35 Mój Tata też ostatnio miał operację i wyszedł z tego cało, jeśli Cię to pocieszy... A ma 83 lata. Więc chyba Twój ma jeszcze większe szanse? To krwawienie mogło być pointubacyjne. Też się modlę. Buziaczki. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 17:52 To nie było pointubacyjne, ma teraz założoną sondę do żołądka, która odprowadza krew, czekamy na wyniki tomografii komputerowej głowy. Boże nie chcę żeby tata od nas odchodził... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Moi rodzice mieli wypadek 12.10.03, 00:15 Silije, ja też pomyślę o Twoim Tacie. Ale myślę, że wszystko dobrze się skończy. Przecież odzyskał przytomność, rozmawiał z Wami, już jest po operacji. A może to krwawienie z żołądka oznacza, że poprostu jakieś naczynia krwionośne popękały w wyniku zderzenia i to nie jest od razu nic wielkiego. Tata jest przecież w dobrych rękach, pod kontrolą. Nie myśl od razu o najgorszym chociaż rozumiem ,że bardzo się denerwujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaa Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 20:09 Silije myślę ciepło o Tobie i Twoim Tacie. Wszystko będzie dobrze zobaczysz ,będzie dobrze ... Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 22:16 Silije, dolaczam sie w modlitwie, zobacysz, bedzie dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Moi rodzice mieli wypadek 11.10.03, 22:50 Silije będzie dobrze nic się nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 12.10.03, 10:45 Na tomografii wyszły pewne zmiany w mózgu, niewielki obrzęk, ale na razie nic operacyjnego, dostaje leki przeciwobrzękowe i jest kontaktowy, rozmawia z nami co prawda słabiutko ale dość logicznie, więc wierzymy, że to się cofnie. Jest cały czas na OIOMie, aparatura pika, kontroluje go. Wszystkie kończyny w gipsie, oprócz na szczęście prawej ręki, a lewą rękę składali mu z 25 odłamków kości! Nie ma już krwawienia wewnętrznego, wątroba jest stłuczona, ale mówią, że się zregeneruje. Żeby tylko ta najmądrzejsza ojcowska głowa na świecie wyszła bez szwanku, choćby miał mieć niesprawną rękę to już ze wszystkim sobie poradzimy. To czekanie jest okrutne. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: Moi rodzice mieli wypadek 13.10.03, 11:37 Silije myślę o Tacie ciepło, pamiętam w modlitwie. Jestem z Toba myslami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Moi rodzice mieli wypadek 12.10.03, 11:32 Silije, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że będzie w porządku. Mój ojciec też kiedyś miał poważny wypadek, podobno ledwo z tego wyszedł - ale wyszedł i ma się dobrze. Wierzę, że i z Twoim Tatą będzie wszystko dobrze. Jestem z Tobą. gemma Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_bartosza Re: Moi rodzice mieli wypadek 12.10.03, 18:29 Trzymaj się ciepło ...... Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: Moi rodzice mieli wypadek 13.10.03, 13:47 Ja wierzę że modlitwa do Boga pomoże...na pewno będzie wszystko dobrze.Bo być musi.Wiem że słowo bądź dzielna,trzymaj się cieplutko to tak niewiele..bo brakuje słów by Cię pocieszyć...jestem z Tobą... Powrotu do zdrowia obojgu rodzicom Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: Moi rodzice mieli wypadek 13.10.03, 21:49 Aniu tak mi przykro dowiedzialam się dopiero teraz. Jestem z wami wszystkimi myslami i modlitwą. Na pewno będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 14.10.03, 17:41 Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa, myśli i modlitwy. Tata dziś czuje się trochę lepiej, przewieźli go z intensywnej terapii na zwykły oddział, pierwszy raz dostał trochę rosołku, choć widmo zagrożeń i powikłań nie jest jeszcze odwołane, ale nareszcie pierwszy krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Moi rodzice mieli wypadek 14.10.03, 18:49 Post przeczytalam dopiero dzisiaj. Mam nadzieje, ze Twoj tato dojdze do siebie jak najszybciej. Zycz mu od nas SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA!!! Trzymamy za cala Wasza rodzine kciuki by wszystko skonczylo sie dobrze i pozostalo tylko niemile wspomnienie. Ten apetyt na rosolek jest naprawde pomyslnym zwiastunem. Pozdrawiam Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Moi rodzice mieli wypadek 14.10.03, 23:43 Aniu, my trwamy w modlitwie... bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Moi rodzice mieli wypadek 15.10.03, 11:15 Silije! Życzymy Twemu Tacie zdrówka, niedługo bedzie maszerował I Ty dbaj o siebie Pozdrawiamy Barba Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagleb Re: Moi rodzice mieli wypadek 15.10.03, 10:25 wiem co czujesz, nie tak dawno spędziłam wiele dni przy szpitalnym łóżku mojej mamy, też po ciężkim wypadku wiesz, najważniejsza jest modlitwa i pozytywne myślenie Twój Tata musi mieć w Was oparcie, musi widzieć że Wy wierzycie że będzie dobrze to Jego nastawi pozytywnie i pomoże mu szybko dojść do siebie bądź uśmiechnięta kiedy siedzisz przy nim, wiem że to trudne, ale tak trzeba jestem z Wami w modlitwie trzymajcie się cieplutko, będzie dobrze Kasia mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: Moi rodzice mieli wypadek 20.10.03, 11:03 Silije, pomodlę sie za Was. Za twojego tatę i za ciebie, z a Twoje maleństwo w drodze... Wysyłam Wam ciepłe myśli!!! Pesteczka Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Moi rodzice mieli wypadek 21.10.03, 14:32 Dziękuję wam za wsparcie, mogę już się do was uśmiechnąć z ogromną ulgą, że moi rodzice zostali na ziemi i spodziewam się tu ich mieć jeszcze przez kolejne 40 lat Ale życie miłe nie jest - wyjeżdża zdrowy, w pełni sprawny człowiek z domu, jedzie jak zawsze ostrożnie, nie jak szaleniec, bo ma wyjątkowo ostrożną i odpowiedzialną naturę, a za chwilę i tak zbierają go niemal w kawałkach i trzeba go wydzierać śmierci . Odpowiedz Link Zgłoś