graue_zone 04.11.08, 08:00 Chora "poprawność polityczna", zatracanie tożsamości kulturowej - a to dopiero początek... wiadomosci.onet.pl/1856161,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso E tam... 04.11.08, 08:06 ..zwykły występ przed szereg- jak widać dość mocno skrytykowany przez tych, komu miał zrobić dobrzeP Niewypał po prostu..... Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: E tam... 04.11.08, 08:13 No jasne, że niewypał, ale żeby w ogóle wpaść na taki pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Owszem, 04.11.08, 10:37 zresztą nie pierwszy raz chyba W ogóle temat wyciągany jest od paru la w sezonie przedgwiazdkowym. Widać bawi. Natomiast sformułowanie "chora poprawność polityczna" paradoksalnie jest u nas niesłychanie poprawne, aż do pawia, tak jak "wojująca feministka" Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 08:31 Kretynizm na miarę tego szpitala dziecięcego, w którym zabroniono mówić mama i tata, żeby nie urazić rodziców homoseksualnych... Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 08:33 gorzej,ze w Anglii zabrania się urzędnikom wtaceń z łaciny bo lud nie wie co to znaczy np vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 08:41 moze ma to byc kara dla handlowców w tym miescie, a nie dla religijnych ludzi , którzy beda potrafili na tajnych spotkaniach bożonarodzeniowych podzielić sie opłatkiem, bez zbednej oprawy Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 09:59 Pewnie że chore, niedługo Murzynowi nie będziesz mogła powiedzieć że jest czarny a pedałowi że jest pedałem. Tfu, po..bane jest to wszystko, ale to przecież demokracja o której tak wszyscy marzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:16 Ja nie widzę problemu. Nikt dobrze wychowany nie powie murzynowi, że jest czarny, a homoseksualiście, że jest pedałem. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 11:16 "Pedał" ma wydźwięk pejoratywny, więc pewnie rzeczywiście nie; natomiast co jest złego w słowie "czarny"? I czy Murzyn nie wie, jaki ma kolor skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 11:15 "Demokracja" to nie jest to samo, co tzw."poprawność polityczna". Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:03 Ciekawe jaki bylby odzew innych religii, gdyby np. zmieniono im nazwy ich swiat, rownie waznych jak dla katolikow Swieta Bozego Narodzenia? Porabalo ich. Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:16 wiele hałasu o nic. choć mój 5 letni siostrzeniec wychowywany przez rodziców ateistów, którzy z przyzwyczajenia mówili o 'Bożym Narodzeniu' miał problem ze zrozumieniem o co biega bardziej nie rozumiem świętego oburzenia autorki postu, niż pomysłodawcy nowej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:28 było już najbardziej mnie ucieszyła informacja sprzed dwóch lat bodajże, jak mali muzułmanie "poprawnej" nauczycielce tłumaczyli, że oni Jezusa też "uznają", a nawet jest dla nich jednym z proroków ) Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:57 aluc napisała: > było już > > najbardziej mnie ucieszyła informacja sprzed dwóch lat bodajże, jak > mali muzu łmanie "poprawnej" nauczycielce tłumaczyli, że oni Jezusa też > "uznają", a nawet jest dla nich jednym z proroków ) Nie wiedziałaś? Normalnie są pielgrzymki do Betlejem Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:33 straszna bzdura ciekawe, co jeszcze trzeba będzie zmienić w imię opacznie pojmowanej tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: A czemu chora? 04.11.08, 10:55 Co roku ten sam motyw się pojawia w jakimś miejscu na Zachodzie - nic nowego. Zastanawiam się tylko, co ma do tego jakaś Papieska Rada, wszak w Anglii dominującym wyznaniem chrześcijańskim jest kościół anglikański, nie podlegający papieżowi? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Czy to jest normalne? 04.11.08, 10:58 Ja jestem za. Coś takiego jest w "Pamiętniku księżniczki". Ja jestem niewierząca i zwykle mówię "Gwiazdka", nie BN. Odpowiedz Link Zgłoś