majmajka 09.01.09, 10:13 Syf? Zauwazylam, ze w wiekszosci domow jest to miejsce na wszystko. Ja mam tam wiadra i wiaderka, jakies uszczelki i scierki. Domestosy i inne takie, wode do podlewania kwiatkow. I farbe z malowania i pedzle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:16 Wiadro na śmieci,worki na śmieci,proszki do prania i płyny do płukania,płyn do zmywania,ściereczki,gąbki i karmę dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:19 kosz, wiaderko z zimniakami, pojemnik na cebulę Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 12:19 Na pojemnik na cebulę nie wpadłam, świetne Mam wiaderko od mopa, z taką kratką do odciskania wody, wiadro ze śmieciami, torbę płócienną z ziemniakami (mam ją rok i nadal jest śnieżnobiała, polecam - tupperware chyba), zmiotkę i szufelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:19 burdel. A z tą karmą dla psa to dobry pomysł gryzelda, że ja na to nie wpadłam Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:21 Smietnik, sloiki i srodki czystosci mialam przed remontem. Teraz na srodki czystosci miejsce musze gdzie indziej znalezc, bo mlody mobilny i ciekawski. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:20 W szafce pod zlewem (kuchennym) mam śmietnik i proszki do prania (dlatego że obok w mam pralkę). Domestos trzymam poza zasięgiem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:21 Pisząc śmietnik miałam na myśli kosz na śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:20 Kosz na śmieci z pokrywką, szufelkę i zmiotkę, kilka pustych słoików. Syfu tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:21 kosz na śmieci, płyny do mycia okien, podłóg itp. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:24 Chemia gosp. kosz na brudna bieliznę(pralka obok), 20 litrowy karnister z oliwa z oliwek Syfu nie ma. Chociaż czasami wypełzną mężowskie skarpety z kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.ona Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:27 Polowe szafki zajmuje wielka butla od filtru wody. Tak wiec miejsca zostało tylko na kosz na śmieci. Scierki, szczotki etc trzymam w innym miejscu (w łazience) Odpowiedz Link Zgłoś
topola2005 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:28 filtr do wody - zajmuje całą szafkę, a i tak próbuję utykać tam chocby zapasowy płyn do naczyń i gąbeczki Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr 2 rzeczy 09.01.09, 10:28 kosz na śmieci i podgrzewacz elektryczny do wody. Pusto i czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:30 Kosz na śmieci i szczotkę zmiotkę. Nie znoszę syfu w kluczowych dla czystości punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:35 kosz na śmieci, kostki do zmywarki, szufelkę i zmiotkę, worki na śmieci ale tak to jest zorganizowane, że nie ma gdzie wkładać rzeczy syforobnych Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:37 # kosze na śmieci- ogolny, na plastiki i na szklo oraz szufelke i szczotkę do zamiatania. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:46 Karton z ziemniakami (Babcia już w innym wątku pisała, że to świetny sposób na przechowywanie ziemniaków - potwierdzam) i butelki po piwie. Żadnych chemicznych środków nie mogę tam trzymać bo mi się dziecię mogłoby dobrać. Na typowy podzlewowy syf mam miejsce w szafie w przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:47 W chwili obecnej - dwie butelki nalewki pigwowej, jakieś wino, obok domestos, płyn do płukania, proszek do prania, dalej wazon i dzbanek na herbatę oraz pojemnik na przybory malarskie. Do tego pewnie jakiś zagubiony kartofel, kilka butelek po piwie, kilka par butów i na bank jakieś brudne majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:50 nalewka, jakies wino i obok domestos - niezłe trio, nie myli sie wam, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 10:57 Wszystko to u mnie sie nie zmieści Pod zlewem mam baniak z woda z filtra i dwa kubły na smieci - do organicznych i takich, które na kompost sie nie nadają. A, jeszcze mam miotełke i szufelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:00 Po przeczytaniu tytułu wątku pomyślałam, że chodzi o sondę, ile osób ma kosz na śmieci pod zlewem. Przeważnie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasia Re: a ja nie mam kosza pod zlewem 09.01.09, 11:04 Ja nie mam kosza na śmieci pod zlewem, tylko w szafce obok, co każdego dziwi, jak leci ze śmieciem do wyrzucenia . Pod zlewem mam środki czystości, wiaderko z ziemniakami, puste doniczki, ziemię do kwiatów, zmiotkę i szufelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: a ja nie mam kosza pod zlewem 09.01.09, 11:07 Ja nie mam kosza na śmieci bo mi się pod zlewem nie mieści. Niestety stoi w kącie, ale przynajmniej jest zamykany. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: a ja nie mam kosza pod zlewem 09.01.09, 11:32 A dlaczego niestety? ja wlasnie planuje taki stojacy w kacie i zamykany nabyc. Mowisz, ze zly pomysl? Chcialam szafke podzlewowa wykorzystac inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: a ja nie mam kosza pod zlewem 09.01.09, 12:28 hellious napisała: > A dlaczego niestety? > ja wlasnie planuje taki stojacy w kacie i zamykany nabyc. Mowisz, ze zly pomysl > ? Chcialam szafke podzlewowa wykorzystac inaczej > Nie, nie, ja nie mówię, że to ogólnie zły pomysł, po prostu mi niezbyt odpowiada trzymanie śmietnika na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:16 ja mam garnki i plastikowe pudełka do żywności. KOsz na śmieci stoi w rogu. W przyszłym domu marzy mi się mieć pod zlewem taki młynek który miksuje obierki z ziemiaków i resztki jedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:18 4 kosze do segregacji śmieci, wysuwane + 1 pułapkę na myszy;P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:31 Ja mam zlew jednokomorowy i szafke pojedyncza wiec miejsca mam malo ale pomimo tego mam tam: kosz na smieci, maly kubelek na smieci podlegajace biodegradacji, pudlo po duzym proszku - na papierowe smieci, maly koszyk na szklo i bardzo mala torbe na aluminium W koszyku na szklo trzymam tez worki na smieci i male reklamowki (jednorazowki ze sklepu) do zluzycia jako worki na smieci, czasami tez zluzyte baterie (bo na mojej ulicy pojemnik na baterie mamy obok kontenera na szklo). Sprzatam w tej szafce tak samo jak w innych i jest czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:33 kosz na śmieci po lewej, po prawej koszyczek z płynami do naczyń, ścierkami do wycierania zlewu po użyciu, worki na śmieci i zmiotkę. Szafkę regularnie zamiatam, porządkuję i myję Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:35 Dziewczyny, ja tez sprzatam. Syf = wszystko co sie zmiesci, a nie w sensie - brud. Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:45 kosz na śmieci, zmiotkę i szufelkę, tabletki do zmywarki, zapas płynu do mycia naczyń, rękawice gumowe i talk do nich, pułapka na myszy, drucianka, szczotka do mycia kociołka ogniskowego, psik-psik do czyszczenia powierzchni kuchennych. Jeszcze jakaś pasta do czyszczenia rąk - zakupił mąż, nigdy nie używał. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 11:46 reklamowki i worki na smieci, plyny do mycia naczyn i czyszczenia zlewu, puste sloiki, gabki, sciereczki Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 12:09 -wiadro na smieci, wiadro z ziemniakami, worki na smieci,reklamówki, płyny czyszczące, puste słoiki,sloiki z przetworami na tygodniowe potrzeby,pokrywki,zapasowego mopa,ze dwa pająki zwsze temu wszystkiemu towarzyszą- syfu nie ma chyba ze ja robie obiad ,maz sprząta,a córka obiera ziemniaki i wtedy wszyscy wszystko naraz wyciagaja z tamtąd Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 12:27 kosz na śmieci, środki czystości, jakieś ściereczki pierdółki, stawiam tam również śmieci które trzeba potem posegregować... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 lepiej sie zapytaj 09.01.09, 12:49 czego nie mamy odpowiedz bedzie latwiejsza Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: lepiej sie zapytaj 09.01.09, 13:05 Przyczółek cywilizacji pozaziemskiej. żywią się tabletkami do zmywarki ;> pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: lepiej sie zapytaj 09.01.09, 13:05 Pojemniki do segregacji śmieci (organiczne, szkło, plastik, papier), zmiotkę i śmietniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 13:02 ja tam trzymam pojemnik z brudną bielizną synka wiadro na nieczystości i jelpa. Acha i jeszcze płyn antybakteryjny i wszelkiego rodzaju ścierki... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 13:38 Dwa wiadra na śmieci (na śmieci do śmieci i na śmieci do pieca). I tyle. Nie licząc śmieci z obu kategorii, które nie zawsze trafiają do celu, zwłaszcza dzieciom, a wiadomo, młody kregosłup najtrudniej sie zgina. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 13:43 Wiadro na smieci, zapasowe worki do kosza, szufelke i zmiotke oraz uwaga, bo nikt jeszcze nie wymienil zwirek koci wraz z lopatka i szufelka do kuwety. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Co macie pod zlewem? 09.01.09, 13:48 Kosz na śmieci, kosz na plastiki, a ziemniaki zabrałam, bo mi jakoś nie pasuje jedzenie obok śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś