lila1974 19.01.09, 13:41 Natknęłam się dziś na ten news: film.wp.pl/galeria.html?idGallery=4267&ticaid=1759e I tak sobie myślę, że jeśli to prawda, to Durczok zachował się jak buc. Macie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: Buc? 19.01.09, 13:47 A co to była za kategoria? "osobowośc medialna"? Niech nie przesadza, bo jednak Kasia Cichopek bardziej popularna jest niż on...przynajmniej w niektórych kręgachPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: Buc? 19.01.09, 13:48 ale kim jest Kasia Cichopek??? Panienką przypadkiem w tv!!! A Durczok - dziennikarz z prawdziwego zdarzenia, a nie byle jaki prezenter, więc bardzo dobrze zrobił, bo co jak co ale pani cichopkówna nie dorasta mu do pięt Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Buc? 19.01.09, 13:48 Uważam,że ma sporo racji.Po prostu wsadzili go nie do tej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Buc? 19.01.09, 13:49 > I tak sobie myślę, że jeśli to prawda, to Durczok zachował się jak > buc. dlaczego? Durczok jednak to nie ta sama liga, co Cichopek... Odpowiedz Link Zgłoś
mola_mama Re: Buc? 19.01.09, 13:50 A ja go rozumiem. To tak jakby Gajos rywalizował z Mroczkami. Owszem mógł być nominowanym a potem, w przypadku wygranej, nie odebrać nagrody. Ale mógł też tak. Moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Buc? 19.01.09, 14:57 > A ja go rozumiem. To tak jakby Gajos rywalizował z Mroczkami. o m g porownanie doskonale ale az mna trzachnelo postawienie tych dwoch nazwisk w jednym rzedzie nawet esli to zdanie orzekajace, dla mnie Gajos to polski aktor WSZECHCZASOW Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Buc? 19.01.09, 13:51 Wiem, że liga nie ta sama, niemniej zachowanie dla mnie poniżej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Buc? 19.01.09, 13:52 lila1974 napisała: > Wiem, że liga nie ta sama, niemniej zachowanie dla mnie poniżej > krytyki. > Lila ja też bym w jeździe figurowej na łyżwach nie rywalizowała z osobą bez nogi. To mniej więcej to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: Buc? 20.01.09, 13:22 e tam uwazam ze ma racje, to nie pulitzer zeby focha robic. A facet sie ceni i brawo, wcale mnie nie urazil. Cichopkowa swoja droga popularna jest i zaprzeczyc nie mozna. Ale Durczok inna liga i klasa sama w sobie. Prywatnie to bardzo sympatyczny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaszambiarza Re: Buc? 19.01.09, 13:52 Dlaczego jak buc? Postawiono rzetelnego i poważnego dziennikarza w jednym szeregu z panienką, ktorej głównym osiągnięciem jest rola w serialiku i dwóch programach rozrywkowych. Uważam, że miał prawo tak postąpić. Zastanawia mnie tylko kryterium wyboru osób w tym plebistycie oraz sposób porównania osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Buc? 19.01.09, 13:56 Nie uwazam tak. Ty nie masz w swoim otoczeniu osob, z ktorymi nie zyczylabys sobie byc zestawiana, kojarzona, porownywana? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Buc? 19.01.09, 14:00 A niby dlaczego buc? Po co miał się zniżać do niższej ligi a jakby wygrał to też żadna satysfakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Buc? 19.01.09, 14:04 Razi mnie takie zadzieranie nosa - jestem lepszy od tych tutaj - każdy jednakowo w tyłek łopatą dostanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Buc? 19.01.09, 14:13 lila1974 napisała: > Razi mnie takie zadzieranie nosa moze nie jest to wcale zadzieranie nosa a strach. Ewentualna przegrana moglaby byc powodem do wstydu czy poczucia porazki. To taki pierwszy z brzegu przyklad,moze sa inne? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Buc? 19.01.09, 14:35 lila1974 napisała: > Razi mnie takie zadzieranie nosa - jestem lepszy od tych tutaj - > każdy jednakowo w tyłek łopatą dostanie ... Chyba źle pojmujesz równość społeczną. Facet ciężko zarobił na swoją pozycję zawodową - zarobił na nia intelektem. A Cichopek zarabia na swoją pozycję częstotliwoscia pojawiania sie na portalach plotkarskich i dostarczania taniej rozrywki masom. Wszystko ok., ale nie ta kategoria. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Buc? 19.01.09, 19:03 do tego o przyznaniu nagrody decyduje sms-owe głosowanie gdzie nieprzeliczone rzesze małolatów wyslą głos na taką "dziunię" i bedzie to porównywane z osiagnięciami fachowca, który pracował na to latami i uchonorowanie go w takim plebiscycie 2-gim miejscem bedzie obraza i deprecjonowaniem jego osiągnięć, wygranie niczym nadzwyczajnym, bo nie ma go z kim porównywać..wsadzenie tej pary do jednej kategorii Wiktorów wydaje mi sie od czapy i nie dziwie się Durczokowi, ze zrezygnował z kandydowania do nagrody..bo nie byłaby zaszczytna..mówi sie, ze nie powinno się obrazać wrogów lub przeciwników, bo inaczej zwycięztwo jest nic nie warte..z drugiej strony stawać w szranki z kimś, z kim wygrać żaden zaszczyt jest bezsensowne..a przegrac z kimś takim niebezpieczne szczególnie dla kogos kto jest(!!) osobowoscia medialną Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Buc? 19.01.09, 22:23 O przyznaniu nagrody decyduje kapituła. Wiktora publiczności dostaje się od widzów w głosowaniu sms-owym. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Buc? 19.01.09, 23:16 ..a to przepraszam!..skojarzyło mi sie z nachalnym namawianiem różnistych stacji coby głosowac na ich przedstawicieli Odpowiedz Link Zgłoś
oklaska Re: Buc? 19.01.09, 14:00 Wcale mu się nie dziwię i nie uważam tego "manifestu" za oznakę bucostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Buc? 19.01.09, 14:01 a ja jak zwykle zgodzę sie z Lilą W dupach im sie,panie, poprzewracało Odpowiedz Link Zgłoś
e.logan Re: Buc? 19.01.09, 14:03 > I tak sobie myślę, że jeśli to prawda, to Durczok zachował się jak > buc. > > Macie zdanie A moze wyjasnic dlaczego? OSobiscie zgadzam sie z nim.Kasia robi szoł, zas Duroczok "uprawia"profesoalne dziennikarstwo. Zreszta sam to fajnie wyjasnił. No i podobnie jak on nie rozumiem jak mozna porownywac ich dorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Buc? 19.01.09, 14:09 Rozumiem Durczoka i nie uważąm,że zadziera nosa nie- poprostu to nie ta kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 I jeszcze komentarz Gugały 19.01.09, 14:08 "snopowiązałka i samolot" ... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: I jeszcze komentarz Gugały 19.01.09, 14:10 no to sie pokazali klasą -własnie w takich sytuacjach wychodzi tym "samolotom" słoma z bucików ;P Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: I jeszcze komentarz Gugały 19.01.09, 14:18 "Jednak wtedy reprezentująca Polsat Nina Terentiew zagroziła, że jeśli na liście nie będzie Cichopek, to jej stacja wycofa się z konkursu" - mówi jeden z członków kapituły. To dopiero jest żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: I jeszcze komentarz Gugały 19.01.09, 14:37 Otóż to Jakąś kategorię specjalną by mogli utworzyć i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Buc? 19.01.09, 14:12 Macie Wg mnie zachował się tak jak uznał za stosowne, nie jak buc Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Prawda w oczy kole????? 19.01.09, 14:18 Nie zachował sie jak buc, tylko rzekł słowa prawdy.Porównywać doświadczenie i dokonania Durczoka i Cihopka jest abstrakcyjne. Martwi,że Nina Terentiew nie mogła znaleźc lepszego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Prawda w oczy kole????? 19.01.09, 15:10 dokładnie, jak można ich dokonania umieścić w jednej kategorii. To Cichopek ma dokonania?? Buuuhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Buc? 19.01.09, 14:22 eee trochę buc bo jak to kategoria "osobowość mediALna" to i Misiek Koterski, i Szymon Hołownia i Doda i papież by się kwalifikowali, a ludzie ewidentnie róznej klasy i "stylistyki", więc korona panu z głowy by nie spadła chyba gdyby to była kategoria "najlepszy dziennikarz", albo cokolwiek innego oceniającego warsztat i umiejętności - to się nie zdziwiłabym zupełnie Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Buc? 19.01.09, 14:34 dla mnie osobowośc to ktoś, kto reprezentuje sobą COŚ, ie tylko pod względem usmiechów z dołeczkami. jezeli Cichopek stanie sie OSOBOWOŚCIA to czekam kiedy stanie sie AUTORYTETEM , bo ikona to juz chyba jest-jak sama twierdzi. Nie pozbawiamy pięnych słów ich prawdziwego znaczenia, poprzez takie właśnie nazywanie osób które oprócz ładnych usmiechów sa tak naprawde nikim????? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Buc? 19.01.09, 14:32 A niby dlaczego buc? Zgadzam się z nim w 100% Bycie nominowanym do nagrody na równi z Kasią Cichopek to raczej ujma niż powód do zadowolenia. Facet jest poważnym dziennikarzem, a nie gwiazdą Pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Hm 19.01.09, 14:53 Ponieważ nie mialam pojecia, kim jest Kasia Cichopek, wpisalam w Google, i na pierwszym miejscu było to (w grafice): images20.fotosik.pl/267/f10f41afbf99331cmed.jpg W tej konkurencji Durczok jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Hm 19.01.09, 15:14 > images20.fotosik.pl/267/f10f41afbf99331cmed.jpg > W tej konkurencji Durczok jest bez szans. Padłam! Nie dziwne, że dziennikarz uważa, że porównanie jego dorobku z dorobkiem gwiazdki z "Pudelka" będzie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Hm 19.01.09, 15:22 dokladnie trudno o wspolny mianownik dla tych dwojga. swoja droga byc wrzuconym do tego samego worka co cichopek, ibisz i rusin (oni z tego co wiem tez sa nominowani) to niezla potwarz dla durczoka Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Dlaczego? 19.01.09, 18:23 bo to nadety bufon albo przynajmniej takie na mnie sprawia wrazenie... zreszta - od daaaawna uwazam polski swiatek celebrity za dno totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Dlaczego? 19.01.09, 18:28 Nie chwyciłam ironi Właśnie to mnie zniesmaczyło, poczucie Durczoka, że jest lepszy od pozostałych wymienionych - że się zajmuje publicystyką, polityką a oni TYLKO rozrywką? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: lila 19.01.09, 18:39 troche zle mnie zrozumialas. wyjasniam: zgadzam sie z osa551, ze mimo wszystko rozrywka, ktora zapewnia ibisz czy cichopek jest zasadniczo rozna od tej, ktora daje durczok. i porownywanie jej jest troche jak porownywanie parametrow kuchenki i zmywarki - niby to kuchnia, niby AGD, ale kategorie oceny winny byc inne dla kazdej z osobna. aczkolwiek jestem sklonna uwierzyc, ze kazde slowo durczoka (ktorego osobiscie po prostu nie trawie) bylo podszyte ironia. a jego decyzja wynikala przede wszystkim z przerostu wlasnego ego. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Dlaczego? 19.01.09, 18:51 Bo JEST lepszy.Profesjonalista zajmujacy sie powaznymi sprawami, a Cichopek to amatorka, ktora soba praktycznie nic nie reprezentuje.Popularna dzieki serialowi i wywijaniu w amatorskim tancu- no faktycznie- jest co porównywac.. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Dlaczego? 20.01.09, 08:22 Lola, ale to jaki rodzaj pracy uprawiają decyduje o tym, kto z nich jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dlaczego? 19.01.09, 19:09 Ja w ogóle nie pojmuję, jak można było zestawić ze sobą prezenterów typowo rozrywkowych( Cichopek, Ibisz), którzy z prowadzącym programy publicystyczne( Durczok)? Jakie kryterium tutaj zastosować? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Dlaczego? 20.01.09, 08:25 Błąd organizatorów - jasna sprawa, ale żeby tak się nieelegancko odciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Dlaczego? 19.01.09, 23:24 chyba nie chodzi o to że tylko rozrywka..tylko jak sie zajmuja nawet nią..dla mnie to zestawienie zupełnie bzdurne i nie dziwie sie, ze na tego typu porównania człowiek, który musi dbac o swój wizerunek medialny i wiarygodność nie chce pozwolic na takie porównania..zeby nie było pozostała dwójke stawiam trochę wyżej od P. Cichopek..ale tylko trochę Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Buc? 19.01.09, 14:54 News niestety nie przekazuje całości. Kamil Durczok zdecydował się zaprotestować, że startuje w jednej kategorii (najpopularniejszy prezenter) m.in. z bohaterką telenoweli "M jak Miłość". - Nie chcę przekreślać ani jednej karty z dorobku zawodowego pani Katarzyny Cichopek, ale nie mam pojęcia, jak miałyby być porównywane nasze zawodowe dokonania - powiedział prezenter TVN "Dziennikowi", który nie chce być stawiany w jednym rzędzie także z innymi kandydatami - Kingą Rusin i Krzysztofem Ibiszem. Jego stanowisko poparł szef "Wydarzeń" Polsatu Jarosław Gugała. - Jak można porównywać zawodowe dokonania tej dwójki. To jakby ustawić snopowiązałkę i samolot w jednej kategorii - stwierdził. Jak się dowiedział Dziennik, decyzja kapituły wzbudziła również wątpliwości jej członków - współwłaściciela TVN Mariusza Waltera i publicysty "Polityki" Jacka Żakowskiego. "Jednak wtedy reprezentująca Polsat Nina Terentiew zagroziła, że jeśli na liście nie będzie Cichopek, to jej stacja wycofa się z konkursu" - mówi jeden z członków kapituły. pełny tekst w linku: www.wirtualnemedia.pl/article/2604410_Kamil_Durczok_rezygnuje_z_walki_o_Wiktora.htm Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Buc? 19.01.09, 14:56 ma racje w czym pyza moze z nim konkurowac? no w NICZYM, zreszta pipka z niej a nie zadna osobowosc Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Buc? 19.01.09, 18:42 A wiesz,w tym kontekście to ja bym się zastanowiła...Zarówno p.Durczok jak i p.Lis wydają mi się niesympatyczni. Ale nie zmienia to faktu,że stawianie go w rywalizacji obok Cichopkowej to duża niesprawiedliwość.Dla niego of course. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Buc? 20.01.09, 08:31 Dokładnie wg tej definicji go odbieram w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Buc? 19.01.09, 19:13 cichopek, durczok, nie ta sama liga niestety, ale durczokowi chyba zabraklo dystansu.. ze buc, chyba nie, nie powiedzialabym Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Buc? 19.01.09, 19:14 Nie rozumiem, czemu się tak czepiliście tej Cichopek. Nominowani byli również Ibisz i Rusin. Niby dziennikarze, ale bliżej im chyba do Cichopek niż do Durczoka. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Buc? 19.01.09, 19:46 Ja się zgadzam z tym co napisał o K.D. Żakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ally, tu link do Żakowskiego 19.01.09, 22:02 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6176870,Zakowski_o_Durczoku__na_pyche_nie_ma_ratunku.html?skad=rss Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Ally, tu link do Żakowskiego 19.01.09, 23:38 dzięki. no i też się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Ally, tu link do Żakowskiego 20.01.09, 08:36 Czyli pan Żakowski się ze mną zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Buc? 19.01.09, 19:51 dla mnie dziwne jest nazywanie bucem kogos, kto sprzeciwia sie porownywaniu medialnej kupy w pelnym tego slowa znaczeniu do rzetelnej roboty dziennikarskiej, no sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Buc? 20.01.09, 08:43 Medialna kupa? No tak, bo przecież człowiek powinien jedynie publicystyką żyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Buc? 19.01.09, 19:56 w troche dziwnym towarzystwie go postawili pewnie dlatego odmowil Odpowiedz Link Zgłoś