tabakierka2 06.03.09, 09:03 jakie są Wasze? Ja uwielbiam błękitną i złotą Lacoste, Promisse i Noa perła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:07 Chanel Allure, DKNY Be Deliciuos, Lanvin Eclat D'Arpege Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: ulubione perfumy 06.03.09, 13:07 Lanvin Eclat D'Arpege - to też moje ulubione od dość długiego czasu kiedyś: Light blue Dolce Gabbana, całkiem niedawno dołączyło: Apparition Ungaro Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 13:31 tiuia napisała: > Lanvin Eclat D'Arpege - to też moje ulubione od dość długiego czasu > kiedyś: Light blue Dolce Gabbana, > całkiem niedawno dołączyło: Apparition Ungaro > o prosze, nie slyszalam o tym Apparition sprawdze, bo jesli podobaja Ci sie Lanvin i DG ( mi tez) to jest szansa ze i mi sie spodoba ten Ungaro Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: ulubione perfumy 06.03.09, 16:21 Słodkie są. Trochę inne niż DG i Lanvin. Ale czymś mnie ujęły Fajne na takie zimowe wieczory i do grzanego winka;D Odpowiedz Link Zgłoś
e.logan Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:07 Wiesz co ja napewno nie stanowie elity perfumeryjnej. No ma poprostu swoje ulubione zapachy od wielu lat i jakos mi w nich dobrze. Wieczorowy to chanel 5, dziennny Garyiela Sabatini, no i uwielbiam serie aloesowa CD. Wiem ze jest masa fajnych nowych zapachow ale ja je lubie i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:30 sporo mi sie podoba.aktualnie w uzyciu naprzemiennym sa jadore diora (na dzien),ange ou demon givenchy(na wieczór),angel thiery muglera(i na dzien i na wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:08 Givenchy Very Irresistible. szkoda tylko ze sie skonczyly i nie mam na nowe... Zadowalam sie narazie Tom Taylor New Experience. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:09 Kiedys bardzo lubilam Paco Rabanne Ultraviolet, a teraz ni cholery nie moge go zniesc... Tak jak Escada Island Kiss... Lubilam je majac 16 lat, a teraz smierdza mi sklepem z cukierkami Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:11 ja jako nastolatka lubiłam pret'a'porter - dawno ich nie widziałam w żadnym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:12 Zdaje sie ze sa w rossmannie, ale pewna nie jestem. Maja tam sporo roznosci wiekowych Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:14 Pewnie teraz już by mi się nie podobały a jeszcze pamietam, że lubiłam perfumy Betty Barclay - kiedyś też widziałam je w Rossmanie, ale podobnie pachnie Lacoste Inspiration ( błękitna). Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:16 Najstraszniejsze dla mnie sa Angel Thierrego M. i Chnel 5. Powalaja mnie na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:19 a co z nimi? cięzkie? ja czasami mam mdłosci od cięzkich zapachów, szcególnie w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:22 Dla mnie zbyt duszace. Angelem oblewala sie niedelikatnie moja pani od geografii... Masakra! 45 minut w komorze gazowej... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 tez mam to 06.03.09, 09:42 nie wiem wiec jakim cudem kupilam sobie Addict Diora. No i stoi sobie raz uzyty. Nie wiem, chyba oddam komus. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: tez mam to 06.03.09, 09:44 moze po ciazy ci sie odmieni. Mi sie bardzo zmienil gust zapachowy po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: tez mam to 06.03.09, 09:49 hellious napisała: > moze po ciazy ci sie odmieni. Mi sie bardzo zmienil gust zapachowy po porodzie. > Ale ja je kupilam przed i juz przed przestaly mi sie podobac. Kupilam je bo kiedys w domu mialam probke i ta probka byla stara i mocno juz wywietrzala. I nawet fajnie pachnialy takie perfumy. No i dlatego kupilam. I od razu zalowalam. Moze sprzedam na ebay albo cos,albo oddam komus. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: tez mam to 06.03.09, 09:55 a bo te probki wszystkie do o doope rozbic Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:11 Chanel Coco Mademoiselle - na specjalne okazje. A codzienne CK Euphoria Blossom i CK In2U. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:21 Na zime Gucci By Gucci, Gucci Eau de Parfum oraz Versace Crystal Noir , stosowane bardzo oszczednie , bo to mocne zapachy, na lato Lanvin eclat d'arpege, Burberry London - stary cudny zapach, Christian Dior J'adore, nabyłam ostatnio wersje na lato bez alkoholu, bede mogla uzywac w upał bez ryzyka przebarwien. Lubie tez zapachy Yves Rochera Iris, jasminowe oraz COMME UNE EVIDENCE, na mnie wyjatkowo trwałe. - Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:21 #9 Blackberry & Vanilla Musk Trish McEvoy, Elizabeth Arden 5th Avenue After Five ,Provocative Woman, Givenchy Very Irresistible Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:34 Noa Cacharel Miracle Lancome Silk Touch Max Mara I love love Moschino Light Blue Dolce Gabbana Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:36 Aha i Chanel Chance Eau Fraiche Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 21:37 dwa pierwsze mam w domu trzech ostatnich nie znam - jakoś od lat prawie tylko miracle - jakoś nie mogę dobrać sobie zapachu, podoba mi si,ę wiele a i tak koniec końców wychodzę z miracle buu, a chciałoby się jakiejś zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:54 Deep Red - Hugo Boss, Masaki Matsushima - Mat; , Issey Miykie - wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 09:58 Niektóre z Was wymieniają po 4-5 rodzajów. Macie wszystkie z nich na półce? Jeśli tak, to zazdraszczam. Mi z bólem serca i portfela przychodzi kupno dodatkowej wody toaletowej lub balsamu z tej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:00 Zawsze kupię sobie perfumę na pocieszenie, jak nie mogę kupić sobie spodni. Wolałabym spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:02 dwa kupiłam sobie sama za granicą, a 2 kolejne dostałam od rodziców w prezencie ( zamówione przeze mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:15 zebra51 napisała: > Niektóre z Was wymieniają po 4-5 rodzajów. Macie wszystkie z nich na > półce? > Jeśli tak, to zazdraszczam. Mi z bólem serca i portfela przychodzi > kupno dodatkowej wody toaletowej lub balsamu z tej linii. Nie, zazwyczaj 2-3 na zmiane. Stac mnie na wiecej ale nie potrzeba mi w jeden chwili miec az tylu. Teraz mam jedne, Chanel Chance i powiedzialam sobie ze dopoki nie zuzyje to nic nie kupuje. A zanim zuzyje to juz bedzie wiosna -lato wiec kupie sobie 2 - Miracle na wiosne i Light Blue na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:31 Cóż-markowe perfumy nie sa najtańsze. Kiedys mialam 20-30 flaszek,ale to glupota,czlowiek nie jest w stanie używac wszystkich-stoi toto tylko i się kurzy. Wtedy oczywiscie nie każda buteleczka pochodziła z perfumerii-nie upadłam jeszcze na głowe. Spora częśc to byly odlewki i nietrafione prezenty odkupione za psie pieniądze od dziewczyn na f.O perfumach. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:38 Żartujesz? Na forum o perfumach pisują osoby, które mają trzycyfrową liczbę flaszek, 50-70 nikogo nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:41 crises napisała: > Żartujesz? Na forum o perfumach pisują osoby, które mają trzycyfrową > liczbę flaszek, 50-70 nikogo nie dziwi. Noo, 20.000 zł (średnio za 70szt.) szacun, szacun.... chyba, że mówimy o "perfumach" sprzedawanych na ml Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:50 Żaden kolekcjoner perfum nie upodli się kupowaniem podróbek. Mówimy raczej o perfumach niszowych, nierzadko 300 zł za flaszkę. Weź poczytaj dowolnego perfumiarskiego bloga, np.: sabbathofsenses.blogspot.com/ Na tym forum bardzo często bywają zdjęcia kolekcji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=82876552 Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 22:05 Chyba zartujesz - niszowe perfumy za 100 euro ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:55 Noo, 20.000 zł (średnio za 70szt.) szacun, szacun.... > chyba, że mówimy o "perfumach" sprzedawanych na ml Nie,nie mówimy o takich perfumach. Mówimy za to często o zapachachach niszowych czyli dostępnych najczęściej tylko w perfumeriach ekskluzywnych i zagranicznych. Co ciekawe,osoby piszące na O perfumach to ludzie zyczliwi,sympatyczni i bezinteresowni. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:02 No jesli nawet za 20.000 to moze kogos zwyczajnie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:09 Stać,dlatego maja.Kolekcje zapieraja dech w piersiach(połowy nie znam heh)... Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:15 Poza tym to są KOLEKCJE. Zbierane latami. Zapewne żadna z tych osób nie poszła do Sephory i nie zanabyła flaszek za 20 k PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:40 Ja mam w tej chwili 4 flaszki po 100ml, to jest tak akurat, zapach zależy od nastroju. W najgorszych chwilach obowiązkowo 2 zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ja kupuje tylko 30ml 06.03.09, 10:55 wlasnie ta Chanel ma 50ml i mecze ja od czerwca 2008 i skonczyc nie moge. 30ml jest dla mnie takie akurat ,zwlaszcze ze naprzemiennie mam 2 albo 3 butelki. Wystarczy, zanim skoncze akurat mi sie nudza i musze zrobic przerwe. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:19 W tej chwili mam na półce 6 zapachów, w tym dwa po dwie butle, bo poprzednie się kończą. Robię raz na jakiś czas zapas i mam z głowy (a ten zapas to albo przy okazji moich wyjazdów, albo podróży mojego ulubionego kolegi z pracy do USA ). Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 12:30 Na półce mam duzo wiecej.Czesc z nich czeka , az mi na nowo sie zechce ich uzywac.Kupuje sobie od czasu do czasu nowy zapach i mam go dlugo, bo nie uzywam jednego non stop.Dlatego zgromadzilam juz cala kolekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:00 Lata poszukiwań,mnóstwo nietrafionych zakupów,dziesiątki transakcji na Straganiku (forum "O perfumach") doprowadziły mnie do zapachowego punktu w którym jestem dzis.A dzis wiem ,że killery to moje druga skóra. Tak więc na mojej półeczce,zamiast 30 flaszek,stoi dziś 6 setek: Angel i Alien T.Muglera Słoń Kenzo Czarna Coco Crystal Noir Versace Ange ou Demon Givenchy Narazie nie mam ochoty eksperymentować,ale zbliza sie wiosna i szykuje się na Poeme i White Emporio(a może cos jeszcze) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Cavwin Klain czarny dla meza:))))miodzio 06.03.09, 16:54 "Cavwin Klain"? To ani chybi jakaś podróbka, jaka "Panascanix" czy "Mokia"... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Cavwin Klain czarny dla meza:))))miodzio 07.03.09, 12:44 ani chybi to sie dziewczyna przeliterowała.zostaw dla siebie te złosliwosci.naprawde zadna to teraz sztuka miec firmowe perfumy... Odpowiedz Link Zgłoś
kingapp ooo... wątek dla mnie :) 06.03.09, 10:17 Uwielbiam perfumy Diora i Givenchy zwłaszcza. Givenchy: Amarige Mariage i Organzę, Dior: Hypnotic Poison, a z lżejszych Addict. I jeszcze Euphoria Kleina i Kingdom Alexandra McQueena. Teraz mam na półce wymienione Givenchy oraz Obsession Night Kleina i Black XS Paco Rabanne - fajne, ale nie te "naj". Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:34 Dolce Gabana - Light Blue zawsze, Cacharel amor amor, Dior Jadore L'absolu Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:36 In love again - YSL Romance - Ralph Lauren Te dwie butelki mam zawsze "na stanie" i posiłkuję się chwilowymi zachwytami - obecnie I love love - Moschino i Baby Doll - YSL. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ulubione perfumy 06.03.09, 10:44 Obecnie numer jeden to gucci rush, uzywam juz ktores opakowanie i nadal robia na mnie wrazenie. Poza tym chanel coco m. Uwielbialam issey miyake, ten w czerwonej kuli, ale niestety wycofali go juz kilka lat temu. No i ten hypnotic poison, ktorego osobiscie nie mialam, bo nie mam gdzie go uzywac, ale uwielbiam jego zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:02 H.Boss Deep Red no lubie i juz teraz znalazłam Joop! Thrill , tez mi sie bardzo podoba z perfum typowo na wieczorne wypady lubie Gohst Deep Night raczej pomyłka ( kupiłam i stoi na półce ) Alien T.M Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:04 Cinema YSL I ostrzę sobie zęby na Safran Troublant L'Artisan Perfumeur Odpowiedz Link Zgłoś
boja21 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:15 Już od jakiegoś czasu moje ulubione perfumy to Stella - Stelli McCartney, a od niedawna dodatkowo Funny Moschino. Odpowiedz Link Zgłoś
by.the.way12 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 11:17 DKNY women summer, sensi Giorgio Armani i euphoria Calvin Klein tak ostatnio faworyzuję Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Oxygen Lanvina 06.03.09, 11:55 Omnia i Cristaline by Bulgari ( flakony w ksztalcie dwoch polaczonych pierscieni).Teraz maja nowy zapach Jade ale jeszcze nie wachalam. Latem niezmiennie Eau svelte Diora - woda do ciala bez alkoholu.Jedyny zapach jaki trawie w tutejszym upale. Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 Armani Code... 06.03.09, 12:14 to te the best, ale też Magnifique Lancome, Poison Tendre Diora i Kingdom Alexander McQueen. Dla faceta tylko i wyłącznie Dune Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: ulubione perfumy 06.03.09, 12:43 Z najulubieńszych to: Diory: Dune i klasyczny Poison klasyczny Angel T.Muglera Donny Karan: Gold i Black Cashmere Parfums de Rosine: Un Zest de Rose i Rose d'ete Gurelain: Herba Fresca C.Klein: Obsession. Hiris Hermesa. Chociaż sporoz nich to oczywiste killery, nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktoś się krzywił - ot, wystarczy stosować z umiarem chociaż wszystkie lubię tak bardzo, że najchętniej wypachniłabym się od stóp do głów A,dużo zapachów podoba mi się na kimś, sama nie mogę ich nosić, nie ta chemia Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: ulubione perfumy 06.03.09, 16:21 Uwielbiam "Poison" , "Tendre Poison" ,"J' Adore" Diora. W ogóle kilka "diorów" mi pasuje, ale "Poison " najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1234 Re: ulubione perfumy 06.03.09, 12:47 Shiseido energia i Shiseido relax, Lancome Miracle oraz CK one Odpowiedz Link Zgłoś