Dodaj do ulubionych

8 lat różnicy

12.11.05, 21:18
Witam wszystkich !!!
Mam 20 lat i pochodzę z pieknej gorskiej miejscowości w Kotlinie Kłodzkiej. W czerwcu poznałem fajną dziewczynę. Zaczelo się od spacerów, wspólnych spotkań. Obecnie jesteśmy razem i razem też mieszkamy. Jest ode mnie nieco starsza ma już 28 lat i jest w ciąży z innym facetem, z którym nie chce miec nic wspólnego. Bardzo zaangażowalem się w ten związek i chcę pomóc jej w wychowaniu tego dziecka. Jednak troche się obawiam i nie wiem czy to dla mnie nie za wcześnie. Dwa lata temu zmarla moja dziewczyna i dzięki kobiecie z którą teraz żyje zaczynam sie powoli odnajdywac. Moze to wlaśnie to dizecko i ten związek pomoże mi i nam zacząć nowe życie. Może ktoś z was był w podobnej sytuacji i może mi jakoś doradzic lub pomóc.
Pozdrawiam
Kubelek20
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: 8 lat różnicy 13.11.05, 14:48
      hej!
      PODZIWIAM! Imponujesz mi, nie tylko dlatego, ze jako mlodszy facet angazujesz
      sie w zwiazek ze starsza kobieta ( nie dlatego, ze takie zwiazki sa obiektywnie
      trudne, tylko dlatego, ze otoczenie pewnie da Ci popalic...) , w dodatku w
      ciazy z innym, a przede wszystkim, ze myslisz o tym, chcesz rozmawiac, masz
      rozne watpliwosci- bo kazdy w podobnej sytuacji je ma.
      Nie umiem Ci doradzic, bo podobienstwa miedzy Twoja sytuacja a moja koncza sie
      na fakcie, ze moj obecny maz jest ode mnie mlodszy o 6 lat, kiedy sie
      poznalismy mial 18, ja 24, no i nie bylam ani na razie nie jestem w ciazy.
      Powiem wiec tylko tyle, ze wbrew otoczeniu, a zwlaszcza nieprzyjemnosciom,
      aluzjom, komentarzom ze strony jego rodziny przetrwalismy razem 7 lat, a od
      sierpnia jestesmy malzenstwem i wszystko sie dobrze uklada.
      To oczywiste, ze mozesz miec wiele obaw- nie wiem, jak wyglada Twoja sytuacja
      szkolno-zawodowo- finansowa, bo przeciez to wazne, zwlaszcza ze urodzi sie
      dziecko. Napisz cos wiecej- co robi ona, czy mozecie razem mieszkac, macie na
      to pieniadze, macie jakas samodzielnosc, na ile tamten facet bedzie w Waszym
      zyciu obecny itd. Napisz, co Cie niepokoi konkretniejwink
      Powiem tylko jedno- nie wolno nie dac szansy, jesli jest choc cien podejrzenia,
      ze to jest to. Chocby byla to milosc trudna, inna od statystycznej. Odwagi!
      Chetnie porozmawiam, choc jestem kobieta, a pisales pewnie oczekujac meskiej
      pomocywink
      Pozdrawiam
      Kasia
    • gruba-buba Re: 8 lat różnicy 14.11.05, 08:23
      Jesteś jeszcze b. młody, więc nie radzę Ci składać dożywotnich zobowiązań (po
      to by uniknąć ewentualnego skrzywdzenia jej). Podejrzewam, że ona też na to nie
      liczy. Ale na pewno jeśli przy niej będziesz, czy to przyjacielem, czy
      kochankiem, czy po prostu dobrym kumplem, na pewno będzie to dla niej wielkie
      wsparcie, a dla Ciebie niemałe wyzwanie. Proponuję poczekać z legalizowaniem aż
      Twoje młodzieńcze hormony, to co przeżyłeś i jej instynkty macierzyńskie
      ochłoną - pośpiech nie jest wskazany. A pomagać i być blisko niej i dziecka
      możesz być bez legalizacji, obietnic itp, czyli nie z narzuconego obowiązku a
      prawdziwego uczucia i szczerej chęci. Daj czas sobie i jej, aby być pewnym.
      A różnicę wieku olej, bo przecież nie o to chodzi w prawdziwej miłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka