Dodaj do ulubionych

W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarre'a

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:13
zamiast dac dzieciom pieniadze na jedzenie...
Obserwuj wątek
    • Gość: so Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.infoplus.com.pl 17.08.05, 10:18
      A ty dałeś?
      • Gość: giwon Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.tvkpuck.com.pl / 81.210.11.* 17.08.05, 17:18
        było live8

bartforum.ms-net.info/index.php
    • Gość: PEST Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:20
      na waszej stronie Stocznia sie "SZKUJE"???
      to chyba niezle co???
      • Gość: leszek k Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.aster.pl 17.08.05, 11:16
        Jesli sie SZKUJE, to chyba SZTOCZNIA. Odrobina konsekwencji by sie przydala.
    • Gość: K Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: 213.25.190.* 17.08.05, 10:36
      Demagogia
    • Gość: ryszard zamiast... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 10:55
      nie twoja forsa wiec nie mow co z nia zrobic , sam daj cos na dzieci .... a
      moze jarre pomnarzajac swa forse bedzie chcial dac wiecej niz ty ?
      • Gość: smerda jajeczny Re: zamiast... IP: *.sympatico.ca 17.08.05, 21:15
        zaraz zaraz - ja slyszalam ze on to robi za friko, a przynajmniej nie ze
        normalna oplate za jego koncert.Bilety tez slyszalam nie naleza do drogich - 10
        zl od sztuki.to o co biega?
        • Gość: mbishop Re: zamiast... IP: *.attu.pl 17.08.05, 22:06
          10
          >
          > zl od sztuki.to o co biega?

od 33 do 66 (stojące pod sceną)i 250 (siedzące). Bardzo tanio jak na gwiazdę
          tego formatu (mimo wszystko).
    • at_work Dlaczego Jean-Michel Jarr 17.08.05, 10:59
      Słuchałem ostatnio kilku płyt JMJ i utwierdziłem się w przekonaniu, że
      to "kompozytor jednej płyty".
      Szkoda tak wielki symbol wiązać z tą postacią.

Ale festyn festynem i trzeba zaspokoić wszystkie gusta...

Szkoda.
      Dla mnie jednak pozostanie w pamięci wieczór w Chorzowie i flaga, której byłem
      malutką cząsteczką. Tamta chwila to było dla mnie święto Solidarności, tej
      pierwszej, którą pamiętam i nigdy nie zapomnę. New Years Day, beautiful cuntry,
      beautiful day...

• Gość: mc Re: Dlaczego Jean-Michel Jarr IP: 81.210.3.* 17.08.05, 11:56
        a dlatego bo jest wielki. A U2 brzdękanie na gitarce i spiew zacinanego
        cielaka!!!
        • at_work Łyknij trochę tlenu 17.08.05, 14:33
          bo musisz mieć jakieś halucynacje słuchowe.

Swoją drogą, faktycznie, tylko Oxygene i Equinox dają się słuchać.
          • Gość: smerda jajeczny Re: Łyknij trochę tlenu IP: *.sympatico.ca 17.08.05, 21:19
            A Magnetic Fields? Fakt faktem ze bardziej wpadajace w ucho sa jego starsze
            plytki - z tych najnowszych to jeden utworek na plytke - reszta jakas taka
            przekombinowana.Przynajmniej na moje ucho.Pozostaje fanka wczesniejszej jego
            tworczosci...I pewnikiem wlasnie wczesne jego utwory uslyszycie na owym
            koncercie.
            szkoda ze tak daleko do "Sztoczni" Gdanskiej
          • Gość: mbishop at_work, o gustach się nie dyskutuje.... IP: *.attu.pl 17.08.05, 21:57
            ja np odświeżyłem sobie ostatnio stare płyty i stwierdziłem, że WSZYSTKIE są
            znakomite. A koncerty w Chinach to absolutny majstersztyk.
            Zresztą, co tu gadać. 100 tys. biletów rozeszło się jak ciepłe bułeczki.
            • Gość: smerda jajeczny Re: at_work, o gustach się nie dyskutuje.... IP: *.sympatico.ca 18.08.05, 04:15
              Bije sie w piersi.Zapomnialam o Koncertach Chinskich.MAsz racje -
              majstersztyk.Te 100 tys. biletow co sie rozeszly tez swiadczy o czyms.mysle ze
              wilu z uczestnikow przyjdzie nie tyle zeby posluchac muzyki co zobaczyc
              prawdziwe show.
          • Gość: MC Re: Łyknij trochę tlenu IP: 81.210.3.* 18.08.05, 12:35
            SAM ŁYKNIJ TO BRZDĘKOLENIE U2 NAZYWASZ MUZYKĄ DAJCIE ŻYC PRZECIEŻ TEGO NIE DA
            SIE SUCHAC!!
          • Gość: rgb Re: Łyknij trochę tlenu IP: *.pro-internet.pl 18.08.05, 19:57
            bzdura !
      • tim7 Re: Dlaczego Jean-Michel Jarr 17.08.05, 15:36
        Nad gustami się nie dyskutuje. To oznaka braku wychowania i braku szacunku do
        upodobań innych. Żenujące...
      • Gość: rgb Re: Dlaczego Jean-Michel Jarr IP: *.pro-internet.pl 18.08.05, 19:56
        a kto Ci każe przychodzić na "Przestrzeń Wolności" ?!
      • Gość: Juras Re: Dlaczego Jean-Michel Jarr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:02
        Bo mialo byc U2 ale zarzyczylo sobie (dla siebie) 1 mln Euro za wystep (poza
        pozostałymi kosztami). Jarre z tego co wiem nie wezmie nic.
        U2 to pelna komercja - tamto Twoje nie istnieje.
        Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie moge wysluchac zadnej ich plyty (U2). Dla
        mnie beznadzieja.
        Czy Twoje U2 stac na to by w ramach protestu wydac plyte w 1 (slownie: jednym)
        egzemplarzu. Niszczyc matryce, a płytę (tę jedyną) sprzedać na aukcji ? Jarre
        tak zrobił. Nie zzrobił kokosów choc mógł. Chodziło o zaprotestowanie.
        A taki mętny gest jak z flagą Solidarności na koncercie zrobił na tobie
        wrazenie ? Oni co koncert jakas flage wyjmuja by takie jak Ty ludziska "sie
        jarały" i uznawały to za gest bóg wie jaki. Teks na stronie U2 o białoczerwonej
        fladze musial byc bo nie zapamietali nic innego taki byl ten koncer szablonowy.
        Aczkowliek kaske zarobili, a O TO SZŁO.

• Gość: Juras agai błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:03
          miało być zażyczyło
    • Gość: Qba zacznij od siebie ! gdybys dawal, nie pisalbys tak IP: 217.153.161.* 17.08.05, 11:18
      ...bo to czyste klamstwo, kazdy ma swoje potrzeby, parafrazujac, powinnismy
      zlikwidowac drogi bo samochody kosztuja a mozna by dac na dzieci..... czysta
      demagogia...
      • Gość: tomek szkoda mi IP: *.gizycko.mm.pl 17.08.05, 12:13
        aż mi szkoda czasu i nerwów na komentowanie słów ludzi od: "na dzieci by dał"
        i "kompozytor jednej płyty". aż dziwne, że tacy się jeszcze uchowali.
        • Gość: zleWychowany Muzyka...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:55
          Dzieki kompozytorom jednej plyte (jarre do nich nalezy) mozna ludziom wciskac
          chlam. Swiadczy to o braku krytyki wobec dokonan pewnych "artystow" a powoduje
          to jalowosc gustow i akceptacje "fajnego" grania. Wiec moze jednak warto mowic
          ze cos jest do bani, a nie bronic sie stwierdzeniem "o gustach sie nie dyskutuje".
          Jakby nie bylo szkoda tej kasy, na U2 tez bylo szkoda :)

• Gość: smerda jajeczny Re: Muzyka...? IP: *.sympatico.ca 17.08.05, 21:28
            Sek w tym ze z gustami sie nie dyskutuje, ale tez nie przeszkadza stwierdzic
            komus ze Jarre to kompozytor jednej plyty jezeli jest jego /jej takie
            odczucie.Nie zmienia to faktu ze dany wykonaca ma ciagle innych fanow, albo
            fanow jego wczesniejszej badz tylko pozniejszej tworczosci.Ja twierdze ze rap
            to totalne dno, techno to samo, ale nie narzucam fanom owej muzyki zeby nie
            chodzili na koncerty czy walcze o to by zabronic puszczania owej muzyni w
            radio - ot zmienie stacje jak tego bedzie za duzo.Jak to ktos kiedys ladnie
            powiedzial"Nikt tutaj nikogo pod pistoletem nie trzyma..."
          • Gość: mbishop Re: Muzyka...? IP: *.attu.pl 17.08.05, 22:02
            Gość portalu: zleWychowany napisał(a):

> Dzieki kompozytorom jednej plyte (jarre do nich nalezy)

Wg Ciebie. Czy to oznacza, że ja np nie mogę sądzić inaczej? Moje zdanie jest np
            takie, że płyta, którą się zachwycasz (Oxygene jak sądzę) jest jedną z wielu, a
            najlepsze rzeczy są na innych płytach, czego nie jest w stanie dostrzec ktoś,
            komu słoń nadepnął na ucho... I co, kto z nas ma rację?
            • Gość: nieWychowany Re: Muzyka...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:42
              Sek w tym ze sie nie zachwycam...uznaje ja za dobra. Zachwyt moze doprowadzic do
              nieuzasadnionego wychwalania "tworczosci". Zachwycac moznaby sie geniuszem
              muzykow klasycznych minionych epok (nie "siedze" w klasyce, tak dla ustalenia
              uwagi).
        • Gość: mbishop Re: szkoda mi IP: *.attu.pl 17.08.05, 22:04
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> aż mi szkoda czasu i nerwów na komentowanie słów ludzi od: "na dzieci by dał"
          > i "kompozytor jednej płyty". aż dziwne, że tacy się jeszcze uchowali.

Frustracja niejedno ma imię, po prostu. A anonimowo w internecie jest łatwiej
          wypłakać żale do świata
          • Gość: nieWychowany Re: szkoda mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:43
            Mozna...robisz to wlasnie
        • Gość: rgb Re: szkoda mi IP: *.pro-internet.pl 18.08.05, 20:21
          dzień dobry.
          kilka suchych faktów:
          - bilety zostały ustalone na: 33A1,2 i 3, 55B1,2 i 66zł C1,2.
          i jest to naprawdę umiarkowana cena jak za taką produkcję !
          - bilety siedzace po 250zł. tylko po co siedzieć na takim SHOW ....
          - przed koncertem prawdopodobnie zostanie dodrukowanych troche biletów
          i dobrze bo moi znajomi mają :)
          co do twórczości Jasia mówić, że jest to kompozytor jednej płyty jest oczywistą
          BZDURĄ! miły dla ucha krażek "Opuszczone pałace" ( mało kto z Was pamięta
          o tym albumie ) wcześniejszym niż kultowy "Tlen"; "Równonoc",
          "ZooLook" ( daże ten album sympatią ) "Randka", "Rewolucje"
          z tego albumu na pewno zagra coś!,
          "Chronologia" bardzo ciekawy dźwiekowo album, częsta zmiana
          nastroju odsłuchowego :)
          na "Przestrzeni Wolności" powinien zagrać 1lub2,
          4lub6, "Metamorfozy" i mówić publicznie, że ten znakomity artysta jest
          kompozytorem "jednego albumu tudzież utworu" ( bez względu czy to "Tlenu"
          czy "Równonocy"...) to trzeba być muzycznym analfabetą!
          najpierw trochę trza się doedukowac, a później rzucać słownym błotem ...!
          bo mnie Wasze komentarze szczególnie niesymaptyczne absolutnie
          nie zniechęca do uczestniczenia w "Przetrzeni Wolności" ponieważ chce poczuć
          jak Jasiu "poruszy stocznią" i nawet obecni na koncercie
          stoczniowcy, których pomiata sie "w te i wew te" zsympatyzują z artysta !
          On tego nie robi dla siebie, tylko dla Nas.
          A że obsługa okołokoncertowa kosztuje to i miłośnicy U2 wiedzieli....

• Gość: greg Re: szkoda mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:08
            a może coś więcej w kwestii dodrukowania biletów-
            a)gdzie wtedy będzie je można kupić
            b)jaka będzie ich cena
            c)zapewne coś takiego jak kasy przed stocznią i bilety do kupienia- to chyba
            kwestia marzeń ściętej głowy
          • Gość: dzemski Re: szkoda mi IP: 212.182.32.* 23.08.05, 09:09
            zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci :) do majstersztyku jego muzyki dochodzi
            jeszcze sama produkcja plyt i ich jakosc. plyty z lat 70 i 80 JMJ brzmia bardzo
            swierzo dzis, nie ma podczas ich slucjania wrazenia kiepskiej jakosci i
            tandetnosci dzwiekowej. Pod tym wzgledem JMJ jest tez genialny. Moze nie do
            tematu, ale przypomnijcie sobie (moze stara tandete) Marino Mariniego, jakos
            jego produkcji jak na jego czasy tez byla wybitna, poprostu facet mial swietny
            sluch i byl elektrykiem, znal sie na sprzecie, dzieki czemu w swoich czasach tez
            byl niedoscigniony. JMJ jest super. To nie artysta jedenj plyty. Artysta jednej
            plyty to m.in. U2, bo tak naprawde, to kazda ich plyta jest powielaniem tych
            samuch standardow i poprzednich pomyslow. JMJ jest artysta bo poszukuje, nie
            usiadl na laurach i nie trzepie Oxygene 1,2,3,... 999, tylko szuka pomyslow, nie
            chce byc oklepany. A co do kasy na dzieci, to nie wiem czy tworca tego tematu
            wie ze JMJ jest ambasadorem UNESCO. pozdrawiam z Lublina
    • Gość: rigi Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:32
      dzieci zjedzą , zrobią kupę - i co z tego zostanie ?
    • Gość: e.v.e. Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:29
      Te pieniadze i tak by nigdy do glodnych dzieci nie dotarly. Taka prawda. Bardzo
      sie ciesze na ten koncert, mam nadzieje ze bedzie to niezapomniane wspomnienie.
      Zycie to emocje...
      • Gość: ela Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 17.08.05, 23:39
        Szczerze zadroszcze mozliwosci zobaczenia Jarre jego koncerty to super
        widowiska Niestety z Australii mam stanowczo za daleko
    • Gość: obserwator Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.bphpbk.pl 17.08.05, 14:52
      Jedzenie to nie wszystko..
      Juz starozytni potrzebowali "chleba i igrzysk" ;)
    • Gość: J-M.S. Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: 195.69.82.* 17.08.05, 19:15
      Gość portalu: KAI napisał(a):

> zamiast dac dzieciom pieniadze na jedzenie...

Chcialoby sie napisac "Mizerna prowokacja", ale sporo osob ja kupilo
    • andrzej105 ubogacą się finansowo niektórzy 17.08.05, 23:43
    • Gość: frogman Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:07
      to daj zamiast gadać-nie samym jedzeniem człowiek żyje
    • legrange Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr 18.08.05, 00:19
      Jarre niech zaśpiewa o 21 postulatach Solidarności i co z nich zostało.
    • Gość: LMB Dzieciom jeść dają rodzice IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.08.05, 08:33
      Jarre daje koncerty.
    • Gość: mick Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.pec.torun.pl 18.08.05, 10:01
      Zakładałem, że umarli ci co wszystko oceniają pod kątem - lepiej dałby
      dzieciom - no to gościu co tak mówisz/piszesz/ dlaczego kupiłeś komputer i
      zawrcasz d...ę innym, zamiast dać dla dzieci. Brawo JMJ.
    • Gość: Yorick Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:10
      Bardzo cieszę się na ten koncert. 8 lat temu byłem w spodku i wiem jak
      doskonale brzmi muzyka JMJ na żywo.
      • kalinowski11 Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr 18.08.05, 10:16
        Nareszcie coś się dzieje , a tu połowa "jęczy" . Czy zawsze musimy być na NIE ?
        • Gość: mc Re: W stoczni rośnie scena dla Jeana-Michela Jarr IP: 81.210.3.* 18.08.05, 12:23
          BO POLSKA I POLACY TO JEDEN WIELKI SYF. STALE W DUPIE ZLE.ROBI SIE FANTASTYCZNY
          KONCERT A POŁOWA NIE ZADOWOLONA. W POLE IDZCIE ZIEMIE ORAC DO TEGO SIE
          NADAJECIE.
    • Gość: Piotr Mam 4 Bilety w A2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:01
      Jeżeli ktoś ma ochote wybrć sie na koncert to moge pomóc piobart@wp.pl
      • Gość: greg miało być 200 tyś. biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:17
        i co i g..o, teraz tylko u konika
        • Gość: Juras nie pier... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:05
          ja chciałem i kupiłem. Liczyłeś, że sami sie do Ciebie zgłoszą z zapytaniem ?
    • Gość: Tomek Jak dojechać na koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:59
      Mam prośbę, żeby ktoś napisał jak dokładnie dojechać do Stoczni i gdzie
      dokładnie jest wejście na koncert.
      Dzięki
      • kalinowski11 Re: Jak dojechać na koncert 19.08.05, 17:17
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=27101078&a=27102280
        • Gość: gośc333 widocznośc z A2 IP: 81.15.225.* 24.08.05, 18:50
          obejrzałem dzis plan sektorów z oficjalnej strony koncertu oraz słzyszłem pewne
          obawy ludzi i mam pytanie ? CZy to prawda że tylko z wąskiej części A2 będzie
          dobrze widoczna scena, a z reszty nic nie bedzie widac? Bo wychodzi na to że
          niepotrzebnie zmianiłem bilet z B na A2
    • Gość: Iwona Jadę mam bilety i cieszę się że tam będę IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 24.08.05, 09:25
      Jadę na koncert Jarra, obchody Solidarności będziemy tam do 4 września, będzie
      super już się cieszę.
      Mam jeden dodatkowy bilet za 33 zł.sektor C2 (w cenie)
      • maggdusia Zamienię bilet A3 na A2 24.08.05, 10:58
        Mam bilet do A3 i wymienię na A2.
        Ceny sa w tych sektorach takie same.
      • orys100 Re: Jadę mam bilety i cieszę się że tam będę 24.08.05, 16:07
        zamienie 1 bilet A1 na A3 lub na odwrót 1 bilet A1 na A3 .. ceny są identyczne
        • kazzol Re: Jadę mam bilety i cieszę się że tam będę 24.08.05, 17:43
          w dzisiejszym ZD3 w PR3 poinformowali, że Jarre o 21 ze względu na oświetlenie,
          a przed nim Stanisław Sojka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka