gosiasia89 28.09.09, 10:59 mam wielki problem!! moj synek nie dlugo bedzie mial 5 miesiecy i karmie go non stop piersia lecz ostatnio zamiast mleka leci mi siara!! co mam robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: Witajcie!! 28.09.09, 12:17 A skąd wiesz, że to siara? Mleko mamy może zmieniać kolor i gęstość w czasie karmienia, i dostosowuje się do wieku dziecka, więc ja nie widzę nic złego w tym, że "inne" mleko Ci teraz leci. Skoro synek je, znaczy że mu to nie przeszkadza i nie masz się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Witajcie!! 28.09.09, 12:27 Nie może ci lecieć siara, bo to fizjologicznie niemozliwe. Możesz opisz bliżej wygląd mleka, co cię niepokoi? Kiedy to zaobserwowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Witajcie!! 28.09.09, 13:41 Siara tez jest mlekiem , wiec robić nic nie trzeba tylko nadal karmić. Ale faktem jest, że na siarę miałaby Pani szansę tylko jeśli byłaby Pani w kolejnej ciąży i to nie na samym jej początku. Zatem należy chyba jednak wnioskować, że zmiana wyglądu mleka jest związana z normalną zmianą proporcji składników. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasia89 Re: Witajcie!! 29.09.09, 13:28 kolor mleka mam przezroczysty.Wydaje mi sie ze nie najada sie moj synek a wszystkie mleka wyprobowalam i zadnego nie chce =( Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: Witajcie!! 29.09.09, 14:08 Ale kolorem to Ty się nie sugeruj w żaden sposób! I po czym dokładnie stwierdzasz, że się synek nie najada? Po tym, że częściej je? A może po tym, że się budzi w nocy? To o niczym nie świadczy i dzieci piersiowe tak mają. A to czy się najada czy nie możesz tylko po wadze określić - jak przyrosty wagowe wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasia89 Re: Witajcie!! 29.09.09, 17:29 hmm w sumie to mi dobrze przybiera na wadze bo wazy 8,800 sam lekarz twierdzi ze jest pulpecik jak na 5 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: Witajcie!! 29.09.09, 19:55 No to wiesz co, nie wiem o co Ci chodzi... Szukasz na siłę problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Witajcie!! 01.10.09, 15:57 Mleko może sobie być przezroczyste, choć pewnie nie leci takie całkowicie przezroczyste przez cały czas. Podejrzewam, że gdybyśmy wydobyły z dziecka całą porcję wypitego mleka wcale tak zupełnie przezroczysta by nie była. A nawet gdyby jakimś cudem tak się stało, najwyraźniej na tym przezroczystym płynie Pani Synek całkiem nieźle się chowa :) wiec nie ma co się tym zajmować. pozdrawiam serdecznie :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś