ma-rysia78 31.10.09, 06:46 Czasami miewam potworne bóle głowy, na które ani paracetamol ani ibuprofen nie pomaga ulgę jedynie przynosi pyralgina (metamizol). Ile czasu musi upłynąć żebym mogła bezpiecznie podać dziecku moje mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonika80 Re: Pyralgina 31.10.09, 23:29 Mam ten sam problem -potworne migreny. Od 2 lekarzy usłyszałam, że jeśli pyralginę wezmę sporadycznie, np. raz na 2 tygodnie to nie powinno dziecku zaszkodzić. Ale ile trzeba odczekać, żeby bylo zupełnie bezpiecznie? Podejrzewam, że ok. 8 godzin ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Pyralgina 12.11.09, 15:13 No tak, jeśli nie ma szans na inny lek (a może jednak jakiś paracetamol z dodatkiem z dodatkiem np. kofeiny zadziała?) dobrze jest zrobić przerwę powiedzmy 7,5 -8,0 godzin. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rysia78 Re: Pyralgina 12.11.09, 19:00 Dziękuję za odpowiedź :) Dla pewności przez cały dzień nie karmiłam moim mlekiem... tak więc wyszła mi przerwa 3o godzinna. Pozdrawiam Marysia Odpowiedz Link Zgłoś