1luty 18.11.09, 15:38 Czy 9miesięczny dzidziuś może jeść kaszę jęczmienną? W krupniku na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaisa Re: kasza jęczmienna 19.11.09, 08:24 Jeśli je pszenicę (bułka, kasza manna itp.) w której jest gluten trudniejszy do akceptacji niż w jęczmieniu, to chyba spokojnie może. Ale raczej te drobniejsze formy niż pęczak (chyba, że zmiksowany). My w ogóle zaczynaliśmy rozszerzanie diety od marchewki i kaszy jaglanej - rada pediatry na kłopoty brzuszkowe synka, więc ja jestem pro kaszowa bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aannagr Re: kasza jęczmienna 19.11.09, 15:16 Nie jest to pytanie dotyczące karmienia piersią więc pewnie gdzieś je przeniosą :) Zależy z jakiej szkoły jesteś. Jeśłi dajesz dziecku gluten przed ukończeniem 10 miesiąca - możesz dać i kaszę jęczmienną. Jeśli chcesz poczekać z glutenem do ukończenia 10 miesiąca to i tej kaszy nie dawaj :) Ja przy rozszerzaniu diety korzystam ze strony: www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka.html Tam są takie zakładki, co w którym miesiącu. Tylko nie traktowałam tego jako kategoryczny wyznacznik tylko jako źródło pomysłów, co już mogę podać. Odpowiedz Link Zgłoś