Dodaj do ulubionych

bardzo wczesne pobudki

21.03.10, 11:24
Witam,

mój synek ma 8 miesięcy i od niedawna zaczął bardzo wcześnie budzić się po nocnym śnie - około 4.30... a właściwie już od 4 domaga się jednej piersi za drugą i przysypia na krótkie drzemki, aż w końcu wybudza się całkowicie no i chce się bawić.

Mały śpi z nami w łóżku, na karmienia w nocy budzi się co 2-3h, ładnie je nowości (3 posiłki w ciągu dnia), jest zdrowy i radosny.

A najbardziej radosny o 5 rano...

Trochę to męczące biorąc pod uwagę fakt, że około 7 jest znów śpiący, usypia przy cycu i potrafi spać do 9, a mama z nim. Tyle, że Janek zostaje w domu a mama powinna o 9.30 wyjść do pracy. A się nie da :/

Wiem, że może to być związane z lękami separacyjnymi, które ostatnio zaczynają się ujawniać, ale może jest jakiś sposób, by przeciągnąć sen tak do min. 6 rano???
Dodam, że późniejsze kładzenie spać skutkuje w niewielkim stopniu.

pzdr.
Obserwuj wątek
    • madeira.online Re: bardzo wczesne pobudki 21.03.10, 11:59
      Moja amelka ma 9 miesiecy (skonczy 5 kwietnia)

i od hm 2 tyg jest tak ze pobudka jest 6-6,30 rano do 9 -9.30 potrafi nie spac i potem spi albo z 45 min albo z 1,5h i nie spi az do kapania do 19.30 . W nocy budzi sie z 2 razy cyc i kima spala z nami jak wychodzil 1 zabek juz myslalam ze sie nauczy spania ale zabek wyszedl(jak drugi wychodzil juz nie bylo takiego problemu) i spi w lozeczku znow swoim nie wiem od czego to zalezy tez jest radosna zaczyna raczkowac i w ogole zero klopotu z nia
    • figa33 Re: bardzo wczesne pobudki 21.03.10, 19:59
      Witam w klubie...
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,108770984,108770984,Mojej_corce_popsul_sie_budzik.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka