30.09.10, 14:52
bardzo prosze o pomoc.
Musze wziac pyralgine w czopku (mam b. silne migreny, zadne apapy, paracetamol, ibupromy mi nie pomagaja) jak dlugo po tym nie moge karmic piersia?
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Pyralgina 30.09.10, 16:46
      Ghm... na migreny podobno działa akupunktura i refleksoterapia. a po tym możesz karmić :)
      • jul-kaa Re: Pyralgina 30.09.10, 19:10
        mad_die napisała:

> Ghm... na migreny podobno działa akupunktura i refleksoterapia. a po tym możesz
        > karmić :)

Taaaak... Mam wrażenie, że nie wiesz, co to ból migrenowy...
      • basiak36 Re: Pyralgina 30.09.10, 21:32
        mad_die napisała:

> Ghm... na migreny podobno działa akupunktura i refleksoterapia. a po tym możesz
        > karmić :)

Zalezy jakie migreny... jesli masz takie skomplikowane, z aura i cala reszta dziwnych objawow, jak sie zaczyna to po prostu ma sie ochote zniknac z powierzchni ziemi albo rozwalic sobie glowe, chociaz nie zawsze musi to byc bol glowy. Brzmi niefajnie, ale wlasnie tak to wyglada.
        Refleksologia i cala reszta: po 4 latach moge powiedziec ze nie ma wplywu.
        Nic nie pomoze jesli juz sie migrena zaczyna. Mozna jedynie brac regularnie dosc silne leki, ale maja sens jesli migreny sa bardzo czesto.
    • basiak36 Re: Pyralgina 30.09.10, 21:28
      Ibuprom czy paracetamol faktycznie na migrene nie zadziala, ale pyralgina??
      Nie lepiej isc do jakiegos dobrego neurologa zeby dobral odpowiednie leki?
      • pyzata001 Re: Pyralgina 30.09.10, 21:50
        ja po cesarce dostawałam przeciwbólowo pyralginę w szpitalu i teraz na wielkie bóle głowy biorę pyralginę - karmię już 6,5 miesiąca piersią. Moja Ginekolog powiedziała że na pewno nie zaszkodzi jeśli nie bierze się jej codziennie.
        • smallcloud Re: Pyralgina 01.10.10, 10:00
          Faktycznie nie wiecie co to migreny ;/
          Mam migreny z aura i wymiotami od 7 roku zycia.
          prosze mi wierzyc ze od tego czasu bylam u setek lekarzy neurologow lacznie z klinika leczenia bolu.

Probowalam wszystkiego od imigranu po tramal. Pomaga pyralgin domiesniowo, a jesli nie moge dokolebac sie na pogotowie albo oni nie chca do mnei przyjechac to wziety za wczasu czopek z pyralgina pomaga.
          Zreszta nie wiem po co sie tłumacze

W kazdym razie moje pytanie brzmiało jak długo lek utrzymuje sie w organizmie a nie co moge na migreny brac.
          I jesli ktos moglby mi odpowiedziec na to pytanie to bylabym wdzieczna.
          • jul-kaa Re: Pyralgina 01.10.10, 10:40
            Myślę, że powinnaś zadzwonić do P. Moniki.

Ja wiem, co to migreny, choć sama mam tylko silne bóle głowy. Moja mama miała przez lata koszmarne migreny najprawdopodobniej związane z hormonami. Mąż ma za to migreny poraźne (haha, wyobraźcie sobie faceta, który musi wyjść z pracy z powodu migreny, śmiech na sali*...)

*to nie moja opinia oczywiście
          • basiak36 Re: Pyralgina 01.10.10, 12:11
            Zadzwonilabym do pani Moniki w sprawie tej pyralginy w takim razie..

Co do migren, to wlasnie miewam takie jak opisujesz, plus pare innych objawow, tak ze niedawno lekarz sie obawial czy to nie TIA. U mnie jedyny sposob to zamknac sie w ciemnym pokoju i probowac spac. Z dwojka dzieci, wiadomo ze roznie bywa...
            Ale zauwazylam ze dla wielu migreny kojarza sie po prostu z bolem glowy, podczas gdy bol glowy przy skomplikowanych migrenach to pestka.
    • monika_staszewska Re: Pyralgina 04.10.10, 15:21
      Pyralgina czyli Metamizol jest lekiem z grupy przeciwwskazanej do stosowania w czasie karmienia piersią. Jeśli weźmie Pani ten jeden czopek można po przynajmniej czternastogodzinnej przerwie wrócić do karmienia. Ale jeśli te czopki będą się pojawiały często, nie bardzo widzę możliwość pogodzenia ich z karmieniem. Ale może jednak najroztropniej będzie skonsultować się z lekarzem dla ustalenia jakiegoś solidnego leczenia.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka