Dodaj do ulubionych

Sama się odstawia??

22.12.10, 18:07
Moja córka, prawie 10 miesięcy, karmiona piersią (bez modyfikowanego), przeżywa ostatnio bunt. Ssie tylko na śpiocha i rano, w ciągu dnia pociągnie może z minute lub dwie. Do okolo 7 miesiaca zasypiala przy piersi (zarówno w dzień, jak i na noc), ostatnie 2 miesiące possala konkretnie przed snem, ale juz przy piersi nie zasypiala. Od tygodnia nawet przed snem nie chce ssac, odwraca glowe z placzem, gdy tylko zobaczy piers, wieć karmię ją tylko w nocy (3-4 razy). Wiem, ze jest za mloda (?), by sama sie odstawiac, ale nie wiem, co dalej mam robic. Zdecydowanie chce karmic piersia dlugo i nie jestem gotowa na odstawianie. Proponowac piers czesto, mimo protestow? Boje się, że sie całkiem zniecheci przy takiej presji. Jak długo mmoże trwac taki bunt? Czy jest szansa, że bedzie jeszcze chętnie ssala pierś? Czy 3-4 karmienia nocne wystarczą? Mogę juz niby zacząc wprowadzać w ciągu dnia produkty mleczne, jogurt czy serek. Dodam, że córa nie zna butelek, smoczkow itp. Zębów jest 6, przy czym 4 górne zaczęły wychodzic prawie jednoczesnie przed ok. 2 tygodniami.
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: Sama się odstawia?? 22.12.10, 18:14
      sciagam w porach zwyczajowych karmien, podawaj mleko z kubeczka i ...czekaj.
      zupelnie niedawno kolezance zastrajkowal roczniak....10 dni nie ssala piersi, 10 najdluzszych dni w zyciu mamay. A potem zaczela jakby nigdy nic ;))
      wiec nie wyobrazam sobie jakie to dziwne, straszne i neizrozumiale, i trudne..ale daj jej jeszcze czas.. ile czasu? Na ile starczy ci ochoty i sily na odciaganie :)
      piers proponuj noca, do usypiania, noszac, niech ma dostep do twoich piersi, nos bluzki z dekoltem;) , zmusic nie zmusisz ..
      trzymaj sie
      • jenta1974 Re: Sama się odstawia?? 22.12.10, 18:28
        Dzieki za pocieszenie, nie mam wyjscia, musze przeczekac..
        Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mniej wiecej w tym samym czasie pojawil sie inny problem, zalozylam inny watek na sasiednim forum, oto link:
        forum.gazeta.pl/forum/w,851,120154008,120154008,Nagly_placz_przed_kapiela_.html
        Zestresowala sie córa tym wyjazdem czy jak? Ech...
        • mrs.t Re: Sama się odstawia?? 22.12.10, 21:25
          calkkiem mozliwe

ale pamietaj ze czasem dzieciom sie odmienia...bo tak. o zmiennosc to ich glowna cecha:)

a co kapania, rzeczywiscie, kap sie z . ja tez jestem u rodzicow, zmiana, i moj 18sto meisieczniak(!!!) nagle nie wejdzie beze mnie sie myc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka