Dodaj do ulubionych

karmienie a zęby

06.01.11, 09:45
no i mam kolejny problem, małemu(6msc) kilka dni temu przebił się ząb,dolna jedynka i od tamtej pory karmienie to horror dla mnie,cały czas czuję ten ząb, podczas karmienia ociera mi się o brodawkę,otoczkę,piecze i pali strasznie,domyślam się że synek zbyt płytko chwyta pierś,dlatego tak boli,ale jak go nauczyć porządnie chwytać? przedtem nie było takich problemów,nie wiem co się teraz podziało,ogólnie synek jest strasznie zaskoczony tym co ma tam w buzi,kilka razy mnie ugryzł, jak go nauczyć porządnie chwytać za nim ten ząb całkiem wyrośnie,bo wtedy to dopiero będzie problem, i ile taki ząb wychodzi?
Obserwuj wątek
    • vangie Re: karmienie a zęby 06.01.11, 13:01
      ach, znam ten bol- mojemu do tej pory jak ktorys zab wychodzi, to gorzej chwyta, a w dodatku teraz to on jeszcze przy tej piersi tanczy i wygibasy robi, wiec ciagnie niemilosiernie
      pocieszyc Cie moge jedynie, ze jak juz zab wyjdzie, to u nas zawsze wraca ssanie do normy; a na gryzienie reagowac konsekwentnie tlumaczac, ze gryzc nie wolno i piers zabierac na chwilke- szybko zalapie, ze gryzienie sie nie oplaca
      • agusia.24 Re: karmienie a zęby 06.01.11, 13:17
        a ile taki ząb się wyżyna? właśnie zajrzałam do paszczy i widzę że idą dwie dolne jedynki naraz:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka