Dodaj do ulubionych

karmienie a opalanie się

28.03.11, 19:54
Wiem, że w ciąży i/lub braniu hormonalnej antykoncepcji jest zwiększone ryzyko pojawienia się od słońca na twarzy brązowych plam. Czy ktoś słyszał żeby tak się działo też przy KP, w końcu to też jest okres hormonalnych rewolucji?
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: karmienie a opalanie się 29.03.11, 18:30
      Nigdy nie słyszałam/nie czytałam o takiej tendencji, a jestem na forum ponad 4 lata :-) ale niewykluczone, że czyjś indywidualny organizm tak może zareagować - jednak to b. mało prawdopodobne.

Ekspert zawsze pisała, że opalanie się normalne czy na solarium jest dozwolone, i nie ma szczególnych zastrzeżeń z punktu widzenia laktacji (byle nie "spalić sobie" biustu a tym bardziej sutków.)
    • malwina.okrzesik Re: karmienie a opalanie się 30.03.11, 13:13
      Nic nie wiem o tym, aby istniał jakiś związek między opalaniem w czasie karmienia i plamami na skórze.
      Rewolucja hormonalna jest na początku, po porodzie, potem jest już spokojnie- poziom hormonów wyrównuje się, kobieta jest stabilna.
      • turnesolka Re: karmienie a opalanie się 30.03.11, 20:31
        dziękuję za odpowiedź! Ogólnie opalam się raczej delikatnie ale teraz chodzę często na spacery i dużo piegów mi się pokazało dlatego zaczęłam się obawiać o te brązowe plamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka