Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc.

29.03.11, 18:56
nie bede pisac ze szczegolami :) po prostu jestem glupia ale chce moj blad naprawic.Nie karmilam dziecka 3 dni mala ma 3 miesiace i czy moge pobudzic laktacje laktatorem jesli tak to co ile odciagac?Wczoraj odciagnelam tylko 60ml mleka takiego pistacjowego
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: prosze o pomoc. 29.03.11, 19:30
      Ale dlaczego chcesz odciągać? Tzn czy chcesz wrócić do bezpośredniej piersi , czy karmić odciąganym? A jak zachowanie dziecka - chce pierś, odrzuca, robi cyrki...?

Troszkę niepokoi zielonkawy odcień mleka - może być "niewinny", np. od diety (także mleko z "nieużywanej" jakiś czas piersi czasami zmienia kolor, co nie znaczy że coś z nim jest nie tak) - ale czasami zielonkawe mleko może być przy zapaleniu czy ropniu - z piersiami wszystko OK?
      • magdasssss Re: prosze o pomoc. 29.03.11, 19:37
        odciagnelam teraz 40ml i jest biale wydaje mi sie ze nie odciagalam dlugo i dlatego takie bylo.mala wlasnie robi cyrki ale musze ja tez dokarmiac butelka zeby kupki robila,moge nawet odciagac i ja karmic z butelki.tylko jak ? :(
        • mad_die Re: prosze o pomoc. 29.03.11, 23:40
          Nie rozumiem, dosdtalas w porpzednim watku tysiąc rad, o tym, żeby tego mm nie dawac na kupki a czesciej karmic peirsią i pozbyc sie smoczków. Nie zastosowałaś. Dlaczego?
          • magdasssss Re: prosze o pomoc. 29.03.11, 23:58
            smoczka nie da sie odstawic po prostu nie bede jej meczyc bo bedzie nerwowa.A z kubeczka ani z lyzeczki ani ze strzykawki nie chciala jesc tylko z butli.wiem ze jestem glupia jak but ,ale chce wrucic do karmienia piersia i dokarmianie butelka.prosze was dajcie mi jakies rady jestem nie doswiadczona mam 20lat
            • mad_die Re: prosze o pomoc. 30.03.11, 08:38
              Juz Ci odpisałam w mailu.
              Smoczka da się odstawić, a dziecko da się uspokoić.
              Próbowałaś tej łyżeczki medeli, żeby małą nakarmic?
              Myślę, że kp i dokarmianie butelką u Was nie zda egzaminu. Albo to albo to niestety.
    • malwina.okrzesik Re: prosze o pomoc. 30.03.11, 13:52
      Odciągać regularnie 8 razy na dobę, w tym conajmniej raz w nocy. Leci czy nie leci, laktator pracuje 15 minut przy każdej piersi (system 77-55-33).
      Najlepiej pobudza laktator elektryczny, świetne są z podwójną końcówką.
      Do tego zioła mlekopędne.
      Homopatyczny Riccinus Communis 9 lub 15 CH.
      życze powodzenia.
      • magdasssss Re: prosze o pomoc. 31.03.11, 23:55
        a co to sa te ziolamlekopedne i Homopatyczny Riccinus Communis 9 lub 15 CH.??
        • momago Re: prosze o pomoc. 01.04.11, 08:36
          Gotowe mlekopędne mieszanki ziołowe do picia są dostępne w aptekach, sklepach zielarskich i większości sklepach ze stoiskami z jedzeniem dla dzieci. Riccinus Communis 9 lub 15 CH - preparat homeopatyczny w granulkach do kupienia w aptece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka