Dodaj do ulubionych

Karmienie a okres

29.08.11, 19:22
Nie wiem na jakim forum zapytać, więc postanowiłam zapytać tutaj :)
Drogie mamy, kiedy uregulował Wam się okres po porodzie? Mój synek ma rok (bez tygodnia). Od początku karmię Go piersią. Aktualnie raz/dwa w dzień i w nocy. Pierwszy okres dostałam w maju , w czerwcu - nie było, w lipcu był noi teraz "termin" minął a tu cisza. Martwię się czy nie jestem w ciąży. Test wszystko by wyjaśnił, ale nawet boję się go zrobić.
Jak było u Was z "regularnością"? :)
Obserwuj wątek
    • aadzia21 Re: Karmienie a okres 29.08.11, 20:44
      Ja karmiłam 14 miesięcy. Mniej więcej po 10 miesiącach pojawił mi się okres, ale tylko raz, potem znowu nic. Ponownie pojawił się dopiero jakieś 1,5 miesiąca po całkowitym odstawieniu (a wiadomo, że kończyłam karmienie stopniowo, więc na końcu pierś była tylko wieczorem). To bardzo indywidualna sprawa i nie ma żadnej reguły. Były już o tym wątki, poczytaj.
    • mika_p Re: Karmienie a okres 29.08.11, 21:08
      Wyznaczyłaś swojemu organizmowi jakiś cykl, którego on się nie trzyma.... Skoro miałaś miesiaczkę w maju i w lipcu, to chyba logiczne byłoby oczekiwać następnego we wrześniu, a nie w sierpniu?
      • mojepierwszekroki Re: Karmienie a okres 29.08.11, 21:21
        Dzięki. faktycznie z tego wszystkiego zapomniałam, że istnieje wyszukiwarka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka