Dodaj do ulubionych

katar tragiczny

04.12.11, 11:05
mam tragiczny katar, z oczu leci nosa leci a karmie 8 miesięczną córę krople ,wody nic nie dają i tak od 3 dni,pytanie czy cos typu sudafed można czy całkowicie odpada a może ktos ma inny sposób,a córa teraz bierze zinnat na zum.
Obserwuj wątek
    • niebioska Re: katar tragiczny 04.12.11, 20:52
      O ile dobrze kojarzę - nie można nic z pseudoefedryną. A sudafed chyba ją zawiera.
      Pamiętam, że w czasie kataru ratowałam się kroplami Nozoil (w moim przypadku łagodziły swędzenie i pieczenie w nosie i gardle). Wydaje mi się, że można Otrivin - na ulotce piszą, żeby w czasie karmienia stosować po konsultacji z lekarzem, stąd przypuszczenie, że jest dozwolony :).
      Podobno (bo nie stosowałam) pomaga też mleko. Własne :).
      • antycyponek Re: katar tragiczny 04.12.11, 21:35
        Mnie lekarz zalecił Nasivin soft, ten dla dzieci - 2-3 razy dziennie i nie dłużej niż 5 dni. W większych dawkach może trochę hamować produkcję mleka. W nocy bardzo pomagało spanie na kilku poduszkach, w pozycji półsiedzącej. Plus częste płukanie wodą morską w sprayu / solą fizjologiczną. Wiem, co przeżywasz, bo od porodu walczę z nawracającym zapaleniem zatok. Już 2x musiałam na to brać antybiotyk. Grrrr...
        Aha, jeżeli masz chore zatoki to bezpiecznie możesz brać Sinupret.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka