Dodaj do ulubionych

proszę o radę

15.01.12, 18:30
Poproszę o radę. Jak ustawić karmienia piersią. Córka 9,5 miesiąca. Od dwóch m-cy wróciłam na kilka godzin do pracy. Karmiłam ją ok 7.00, 9.30 wychodziłam do pracy. W tym czasie mąż podawał jej zupę jarzynową 11.30, i kaszkę na wodzie 14.30. wracałam ok 15.30 i do nocy pierś. w nocy kilka razy. Dzień był uregulowany, stałe pory karmienia. Teraz zmieniono mi godziny pracy. Tydzień na 8.00 do 13.00 tydzień 13.00 do 18.00. Nie wiem co zrobić, czy karmić wtedy gdy jestem w domu, co z laktacją? Czy ustalić konkretne posiłki np zawsze o 9.30, 16.00 mleko: pierś zamiennie z mm. Jak sądzicie? ?Chce jeszcze pokarmić kilka miesięcy, laktatorem nie będe odciągać, mała nie zna butelki, mm. podawane tylko sporadycznie do kaszki. Dzięki za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: proszę o radę 15.01.12, 21:20
      Bardzo prosto: jest mama- jest piers, nie ma mamy - sa posilki niepiersiowe/bezmleczne.
      Nie ma znaczenia co o ktorej godzinie. i dziecko, i biust mamy szybko sie przyzwyczaja do takiej sytuacji.
      • okri2 Re: proszę o radę 15.01.12, 21:48
        Jak zwykle niezawodna mruwa dobrze mówi. U mnie karmienie w cały świat. Nigdy nie wiem co o której. Z głodu nie umiera córa, a moje piersi przyzwyczaiły się do przerw.
        Najważniejsze, że jej dajesz mleczko. 5h przerwy to bardzo mało.
        Pozdrawiam
    • kasza82 Re: proszę o radę 16.01.12, 07:40
      dzięki. Tak właśnie chciałam zrobić, obawiałam się tylko o moje piersi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka