marina-w
30.05.12, 15:33
Witam, czytam to forum i strasznie się ciesze, ze jest :) Dodaje mi otuchy i wiary, że uda mi się karmić piersią (bo usłyszałam już wiele potwornych opowieści o tym jakie kp jest okropne oraz o tym, ze tak bardzo trudne) moje pierwsze dziecko. Ale nadal nie moge znaleźć odpowiedzi na kilka pytań - stąd ten nowy wątek. Wiem, że będę miała cesarskie cięcie i w związku z tym dręczą mnie pytania:
1. Przez dobrych kilka godzin po operacji będe musiała leżeć plackiem - jak w tej sytuacji sobie poradzić z próbami karmienia? Mam prosić położne o pomoc? A co jesli będa zdania, że mam nie karmić na leżąco (albo znajdą jakiś inny powód, zebym nie karmiła piersią)? Czy mąż może mi jakoś pomóc? A jesli tak, to jak najlepiej?
2. Mam bardzo małe piersi - czy w związku z tym dam radę ich jakkolwiek użyć ;) leżąc na plecach?
3. A co ze świezo rozciętym brzuchem - boję się, ze kładzenie na nim czegokolwiek będzie bolało...
Najbardziej właśnie boję się tych pierwszych godzin - że nie będę miała wpływu na sytuację, bo nie będę się mogła ruszyć. Jak już się spionizuję, to nic mi nie straszne. Również dzięki Waszej wiedzy i temu forum :)