06.06.12, 14:47
Witam serdecznie.
W czerwcu czeka mnie zabieg ablacji. Czy któraś karmiąca mama to miała?
Pytam, ponieważ po niej nadal chlałabym kontynuować karmienie mojej prawie 2 letniej córci, a nie wiem, czy będę brała jakieś leki po zabiegu? np. przeciwzakrzepowe???
Obecnie nie przyjmuje żadnych leków prócz preparatów magnezu.
Mój kardiolog /pro kp/ nie stwierdzi teraz tego.

dziękuje za każda informację
Obserwuj wątek
    • go-jab Re: ablacja 07.06.12, 04:43
      jako karmiaca matka nie mialam tego problemu, ale w moim zawodzie dosyc czesto sie z tym spotykam (ablacja) i nie sadze zeby leki przeciwzakrzepowe byly konieczne... mysle ze kilka godzin przerwy po zabiegu powinno wystarczyc zeby leki oglupiajace uzywane do znieczulenia/sedacji (jest wogole po polsku takie slowo? :) ) sie ulotnily... ja karmilam dwumiesieczniaka 24h po operacji na przepukline (w znieczuleniu ogolnym) i nie bylo tragicznie :)

powodzenia :)
      • mamahanutki Re: ablacja 11.06.12, 15:12
        Dziękuję serdecznie za wsparcie.
    • malwina.okrzesik Re: ablacja 11.06.12, 16:21
      leki przeciwzakrzepowe nie są przeciwskazane w kp
      Proponowałaby kwestię karmienia jeszcze raz omówić szczegółowo z lekarzem wykonującym zabieg, docisnąć go trochę, jak mówi że nie wie jak będzie. Przecież jest jakieś standardowe postępowanie w takim zabiegu, wiadomo co się robi po w różnych sytuacjach. Chodzi o dobranie ew, leczenia pod kątem karmienia, znalezienie zamienników leków. Szczegółowa informacja dotycząca zabiegu to element leczenia, ma Pani prawo do tego, o tym jest w Prawach Pacjenta.
      • mamahanutki Re: ablacja 06.07.12, 22:06
        Dziękuję serdecznie za podpowiedzi.
        Jestem już po zabiegu. Chcę szybko zapomnieć...

Dostałam Acard i Leki porzeciw-arytmiczne. Tych drugich narazie nie będę zażywała /nie wolno karmić przy nich/, natomiast nie jestem pewna co do Acardu. To salicylan przecież. Producent dokuszcza krótkotrwałe przyjmowanie, a ja mam rozpisane na 30 dni..
        Co robić? Kardiolog twierdzi, że można (choć nie powinno się) karmić :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka