Dodaj do ulubionych

Odrzucenie piersi?

23.12.12, 15:13
Odkąd pare dni temu chcialam podac mu butelke i była wielka awantura, to jak tylko chce go teraz karmic piersią w pozycji siedzacej (tak jak probowalam z butelką) to sa straszne wrzaski. O co kaman? Czyzby miał uraz po butelce? Muszę się z nim polozyc i na lezaco, albo na stojaco najpierw uspokajac a pozniej polsennemu dac piers. Rany chyba nie odrzuca piersi? Moja kolezanka tak miala ze mały odrzucil piers i butli tez nie chcial i sie martwie czy na swieta i na wyjazd sylwestrowy nie bedzie czegos takiego. Kurcze a tak z tym karmieniem piersia było sprawnie i szybko a tu prosze...
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Odrzucenie piersi? 23.12.12, 15:26
      a ile ma maluch?i jak zęby?i czy dostaje coś jeszcze(inne pokarmy.jak?)smoczek jest?
      • sanmarti Re: Odrzucenie piersi? 23.12.12, 16:42
        Synus ma 4 miesiace, nie mam pojecia czy to juz zeby moga byc? Ale skoro na lezaco je a na siedzaco nie chce to chyba nie ... Innych pokarmow na razie nie daje, chcialam poczekac jak lekarz mowil tak do 4,5 miesiecy. Smoczek podaję mu i bardzo go lubi...
    • yumemi Re: Odrzucenie piersi? 23.12.12, 17:57
      Chyba za duzo substytutow piersi na raz.. Sam smoczek już moze niezle w ssaniu narozrabiac. Substytuty odstaw, kilka dni I dziecko powinno sie pogodzić z piersią ;-)
    • malwina.okrzesik Re: Odrzucenie piersi? 30.12.12, 18:00
      nie wpadać w panikę, pogodzić się z niechęcią do tej pozycji na razie.
      wg mnie nie warto 4 miesięcznego dziecka uczyć ssania butelki, to taki "krok wstecz" w rozwoju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka