Dodaj do ulubionych

czy można brać lek Disulone?

19.01.13, 14:20
Proszę o pomoc, podejrzewają u mnie chorobę Duhringa, czy podczas KP można brać lek Disulone? na ulotce napisano, że brak danych.
Mój syn mam 22 miesiące, niby mogłabym już skończyć KP, w praktyce jest cycoholikiem, więc na razie nie wyobrażam sobie tego :(
Obserwuj wątek
    • infiniteness Re: czy można brać lek Disulone? 19.01.13, 14:55
      Można brać, zwłaszcza karmiąc takie "stare" dziecko;) Trzeba obserwować jednak czy dziecko nie żółknie, gorsze samopoczucie, osłabienie itp, istnieje bardzo małe ryzyko anemii hemolitycznej ale opisywane u maleństw, zwłaszcza wcześniaków. Naprawdę musisz brać disulone? W chorobie Duhringa najważniejsza jest dieta bezglutenowa.
      • p.o.v Re: czy można brać lek Disulone? 19.01.13, 14:59
        Na razie jestem w trakcie diagnozy, pobrane wycinki i próbki krwi. Na dietę jestem przygotowana i tak mój syn jest bg.
        Natomiast mam skórę w tak potwornym stanie, jest tak poraniona i pokryta strupami, że bez Disulone chyba sie nie obejdzie i szczerze mówiąc - mam taką nadzieję, bo już ledwo żyję, nie śpię po nocach tylko się drapię :(
    • malwina.okrzesik Re: czy można brać lek Disulone? 19.01.13, 15:06
      Lek umiarkowanie bezpieczny w czasie kp, tak podają źródła, tzn. konieczna obserwacja dziecka, głównie pod kątem żółtaczki. Ale Pani dziecko jest w takim wieku, że to nie ma znaczenia.
      • p.o.v Re: czy można brać lek Disulone? 19.01.13, 15:24
        Dziękuję za odpowiedzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka