Dodaj do ulubionych

dom hipokratesa - KOS

30.08.12, 12:09
Chcielibysmy zobaczyc dom hipokratesa bedac na kos, czy mozecie mi podpowiedzic jak dojechac, wiem ze on jest gdzies w okolicy Mastichari, ale gdzie dokladnie :( Nie moge sie doszukac w necie.
Obserwuj wątek
    • grekan Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 12:58
      W miescie Kos jest platan , lawka i pomnik Hipokratesa, o domu nie slyszalem. Polecam obejrzec doskonaly film o Kos; znajdz na youtube: Kos-Greece i wybierz film 49,47 minut. Zobaczysz wszystko, co jest piekne na tej wyspie.
      • tamerza Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 13:20
        film widzialam :)))

piszac dom hipokratesa, mialam na mysli to miejsce:

www.hippocratesgarden.gr/index_en.php
        jeszcze jedno pytanie jak dojechac do "ogrodu pawi", podobno to nie takie proste :) Wiem ze to okolice PLAKA, ale cos dokladniej?
        • grekan Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 13:32
          ... na tym filmie pokazane jest to miejsce i pawie wraz z innym ptactwem.
          • tamerza Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 15:07
            no tak...ale jak tam dojechac :(((
        • szelkami Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 19:40
          hej, jadąc z mainroada w kierunku Kefalos na wysokości lotniska albo odrobinę za (będzie po lewej) jest mały znak na PLAKA (po prawej). Namiar przez google maps --> 36.789957,27.067437
          • szelkami Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 19:41
            lotnisko po lewej ofkors :)
            • Gość: rośnie Re: dom hipokratesa - KOS IP: *.hrs.forthnet.gr 30.08.12, 20:02
              nie spodziewaj się za dużo po tej lokalizacji ale poniekąd rozumiem - w jeden dzień można objechać "topowe" miejsca potem zaczynamy kombinować na mnie naj... , to Zia trochę komercyjnie ale tak bardzo "grecko".
              • szelkami Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 20:09
                i te topowe wcale nie są czasem warte uwagi, a właśnie te indywidualnie wyszukane. tamerza jak coś jeszcze byś chciała wiedzieć to odezwij się ma maila (szelkami@gazeta.pl), bo na forum nie często ostatnio jestem.
    • szelkami Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 19:58
      dom hipokratesa- mimo wielu wizyt na wyspie nigdy tam nie byłam- wygląda to raczej jak hotel/club aniżeli historyczny dom Hipokratesa, ale sprawdzę w przyszłym roku. Jak tam dotrzesz to napisz czy warto :)
      maps google--> 36.815149,27.048528
    • szelkami Re: dom hipokratesa - KOS 30.08.12, 20:07
      jeśli koniecznie chcesz coś z hipokratesem w tle (poza drzewem) to polecam dawny szpital, w którym leczył. maps google--> 36.878136,27.266259
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka