Dodaj do ulubionych

Kp a kremy

04.03.13, 23:25
Karmię córeczkę od ponad 2.5 lat w tym czasie starałam się unikać tak trochę na wszelki wypadek kremów do ciała, używałam oliwki.
Chciałabym zastosować przed latem kremy na cellulit np Eveline Slim Exstrime 3D lub inne.
Czy nie zaszkodzę tym dziecku?
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Kp a kremy 05.03.13, 09:49
      Ale piersi tym posmarujesz, czy raczej tyłek, brzuch? ;)
      • chanach77 Re: Kp a kremy 05.03.13, 10:09
        brzuch, pupa i nogi
        chciałabym dość intensywnie i często
        a na pewno coś przenika i nie jestem pewna czy nie zaszkodzi
        • chanach77 Re: Kp a kremy 10.03.13, 20:51
          Chyba się jednak wstrzymam z tym kremem, zwłaszcza, że postanowiłam zakończyć karmienie.
          Na razie ograniczyłam je do podawania piersi przed drzemka i do snu oraz w nocy.
          Malutka coraz częściej mówi, ze nie ma mleka, wstyd się przyznać ale mnie to cieszy.
          Ona jest smutna więc ją przytulam i mówię, że jak nie będzie już mleka i tak zawsze będziemy mogły się przytulić i pocałować. Czasami sama już to powtarza.
          Może coś doradzicie?
          Słyszałam, że szałwia hamuję laktację, nie wiem czy to prawda i czy mogę ją pić karmiąc?
          • malwina.okrzesik Re: Kp a kremy 13.03.13, 17:54
            nie ma się czego wsydzić :-)
            Karmienie piersią to pewien etap w relacji z dzieckiem, kończy się w jakimś momencie, ale bliskość pozostaje. A że jest żal i smutek i dziecka? Normalne ludzkie reakcje przy pożegnaniu.
    • turnesolka Re: Kp a kremy 11.03.13, 19:35
      Kosmetyki nie przenikają do krwi! Możesz spokojnie stosować, ale jak masz jakieś obawy to napisz zapytanie do producenta albo kup preparat np. Madeli czy z innych serii "mama" to są specjalnie preparaty dla kobiet po ciąży więc biorą pod uwagę np. karmienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka