27.07.04, 13:14
Czesc.Mam pewnien problem, moze pomozecie mi go rozwiazac.Mianowicie karmie
moja coreczke-prawie dwumiesieczna piersia i tylko piersia.I czasem,nie przy
kazdym karmieniu ale czesto mimo ze jest glodna ucieka mi z glowka,kreci sie
nie zmiernie wiec piers jej wypada,wtedy placze znowu,za chwile chyci piers
possa kilka razy i znow odrywa glowe i placze i zaraz znow szuka cyca i tak
w kolko.Starsznie jest to meczace zarowno dla niej jak i dla mnie.Moze
poradzicie mi co mam zrobic.
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: karmienie 27.07.04, 13:17
      U mnie tak było i okazało się, że mało było mało pokarmu. Ale oczywiście moze u
      Ciebie jets inna sytuacja. Nie znasz jakiejś położnej? Albo może zadzwonisz do
      poradni laktacyjnej? (numer tel. jest w każdej gazetce o dziecku)
    • kasiek211 Re: karmienie 27.07.04, 13:28
      Wlasnie zapomnialam dodac ze mam mleka i to sporo,nawet "sika" samo z cyca.Moze
      ona sie wtedy dlawi,sama juz nie wiem.
      • grrrrw Re: karmienie 27.07.04, 13:33
        Moze za nisko trzymasz.
        Ale myslę, ze ona spija cienki pokarm i potem zaczyna leciec ten bardziej
        tłusty i wtedy zaczyna się złościc. Widocznie tłusty mniej jej nie smakuje.
        Zrob doswiadczenie, czy nie bedzie chciała z drugiej piersi sciagnać sobie
        chudszego.
        Mozne nie jest głodna tylko pić chce.
    • Gość: Asik Re: karmienie IP: *.tinynet.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 18:15
      Moja córeczka właśnie przed wczoraj skonczyła dwa miesiące!! to o czym piszesz
      przytrafiło mi sie też już parokrotnie. Ale nie ma powodów do niepokoju. Masz
      pewnie zbyt wiele pokarmu, jak piszesz "sika ci samo", pokarm zbyt intensywnie
      leci i dzidzi nie potrafi go tak szybko połykać i dlatego się denerwuje i
      płacze, ucieka z główką. Rada - możesz przed karmieniem odciągnąć nieco
      pokarmu. Ty poczujesz ulgę bo pierś nie będzie tak obrzmiała a dzidzi spokojnie
      się naje!!!!!! życzę powodzenia !!!! /ASIK
      • Gość: AgaO Re: karmienie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 01.08.04, 13:53
        Witajcie mamuśki!Taki już nasz los z tymi dziećmi. Miałam to samo z moją
        córcią. I tak jak napisała jedna z dziewczyn (chyba Asik) najprawdopodobniej
        masz za dużo pokarmu. Z mojego cyca też "sikało" i moja Buba też się
        denerwowała nie chciała więcej ciągnąć.
        Proponuję przed karmieniem odciągać trochę mleczka żeby w trakcie nie tryskało
        małej na buzię (tak jak było u mnie).
        Nie bój się nie odciągniesz całego a mała będzie spokojniejsza.Powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka