Dodaj do ulubionych

Procto-glyvenol

27.05.13, 15:56
Pani Malwino bardzo proszę o fachową poradę. Po porodzie pojawił się u mnie problem z hemoroidami. Wizyta w WC jest dla mnie gorsza niż poród. Konsultacja z lekarzem nic nie wniosła. Posługując się wiedzą z internetu zalecił przy karmieniu piersią wyłącznie Procto Emorect, który nie pomógł. Po pewnym czasie z pewnością zdecyduję się na zabieg, ale w tej chwili muszę się jakoś ratować. Wiem o skuteczności czopków Procto glyvenol, jednak znalazłam sprzeczne informacje co do bezpieczeństwa jego stosowania w trakcie karmienia piersią. W ulotce jest informacja, aby leku nie stosować, a na forach znajduję opinie, że jest to dozwolone a ulotkowy zakaz to jedynie zabezpieczenie producenta leku w razie roszczeń ze strony pacjentów. Jak jest naprawdę?
Jeżeli jest on niedozwolony to proszę o informację co można stosować ze środków mocniejszych niż czopki homeopatyczne. Te raczej nie zadziałają.
Obserwuj wątek
    • surri24 Re: Procto-glyvenol 27.05.13, 17:04
      W ulotce jest napisane że można stosować. Ja tuż po porodzie miałam zalecony ten preparat od ginekologa w szpitalu i pomógł bardzo szybko.
    • alinalen Re: Procto-glyvenol 27.05.13, 21:59
      uzywałam przy kp. polecam uzadzenie do krioterapii (anurex czy jakoś tak), mi pomogło w ok 3 tyg i na razie problem nie wrócił.
    • mad_die Re: Procto-glyvenol 27.05.13, 23:19
      Wybierz się na masaż stóp, a dokładnie receptorów na stopach - refleksoterapię. Lub sama sobie pomasuj swoje stopy, to nie jest trudne. A pomaga!
      Też miałam ten problem po porodzie. Pożyczyłam książkę, poszukałam, które receptory muszę masować i gdzie, wzięłam oliwkę na dłonie i dotknęłam tych receptorów. Gwiazdy zobaczyłam z bólu! Ale wymasowałam dokładnie, receptor za receptorem ze szczególnym uwzględnieniem tych odpowiadających odbytowi. I tak przez kilka dni. I co? Już po pierwszym masażu wizyta w toalecie nie była katorgą...
    • malwina.okrzesik Re: Procto-glyvenol 29.05.13, 12:39
      można stosować, działa miejscowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka