orzesznica 25.06.13, 08:18 Zauwazylam, ze czasami po karmieniu nocnym robi mi sie zimno. W domu cieplo, a ja leze po koldra i mam dreszcze. Czym moze byc to spowodowane? Hormony (podone uczucie mialam w pierwszych tygodniach ciazy), czy zmeczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tofikrulez Re: Uczucie zimna 25.06.13, 10:38 Ja też tak miałam w połogu. Wg mnie to zmeczenie plus hormony. Tak mnie trzęsło, że nawet jak sie zawinęłam w kołdrę-nic. Dobrą funkcję spełnia w takich przypadkach mąż :) Odpowiedz Link Zgłoś
orzesznica Re: Uczucie zimna 25.06.13, 11:28 Zapomnialam napisac, ze to juz 11 tydzien po porodzie, w dodatku w ogole nie chudne. Powinnam sprawdzic tarczyce? Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: Uczucie zimna 25.06.13, 12:45 Już?? Kochana, DOPIERO!! Waga to Ci się jeszcze zacznie wahać ;) Tarczycy nie zaszkodzi sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tofikrulez Re: Uczucie zimna 25.06.13, 13:59 A w jakim sensie zacznie się wahać? Bo ja też chciałabym zrzucić w końcu ciażową nadwagę a są dni kiedy mam 2 kilo więcej niż dnia poprzedniego :( Jeśli mozesz to napisz jak to jest z tą wagą w okresie karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marsylvik Re: Uczucie zimna 28.06.13, 00:07 Stawiam na to, że chodzi o fazę snu. Zauważyłaś, że jeśli niemowlę pośpi 45 minut, to budzi się uśmiechnięte? A po 25 minutach albo po 60 zawsze marudne? U małego dziecka pełny cykl faz snu to około 45 minut właśnie. Z dorosłymi jest podobnie. Pełny cykl snu u dorosłego to około półtorej godziny. Jeśli wstajesz rano codziennie o tej samej godzinie, to się przyzwyczajasz do tej pory, a spać się chce i najłatwiej usypiasz 1,5, 3, 4,5, 6, 7,5 lub 9 godzin przed tą porą. Najlepiej regeneruje drzemka półtorej lub trzygodzinna. Oczywiście u każdego może to być 10 minut w te czy we wte, a więc wielokrotność godziny i czterdziestu minut na przykład. Jak się obudzisz po pełnym cyklu, to będzie Ci ciepło. Jak w trakcie którejś fazy snu, szczególnie jeśli snu ogólnie będzie za mało, będziesz marzła. Myślę, że się z dzieckiem po prostu nie zgraliście co do faz snu, a przy tym masz na tyle lekki sen, albo dziecko budzi tak natarczywie, że Ci te fazy przerywa. Jeśli tak marzniesz tylko po nocnym karmieniu, to bym się wcale nie przejmowała i żadnych hormonów nie doszukiwała, tylko co najwyżej spróbowała dospać w ciągu dnia w miarę możliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Uczucie zimna 02.07.13, 10:42 Niektórym ludziom robi się zimno i mają dreszcze jak im ciśnienie szybko rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katija30 Re: Uczucie zimna IP: *.man.tk-internet.pl 07.07.17, 22:30 witam. Ja mam jeszcze inaczej i nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat. Po karmieniu córki odczuwam zimno w piersiach, tak jakby sobie zimny okład zrobiła. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i czy to poważny problem? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwana Re: Uczucie zimna 16.07.17, 21:30 miałam często poczucie zimna, nawet dreszcze ( a nawet zawroty głowy), wszytko ustąpiło po 8 tygodniach, czyli myślę, że połóg i hormony. Dostałam miesiączki i poczułam się jak młody bóg:) Odpowiedz Link Zgłoś